Svlačionica u hodniku: Dizajn i varijante različitih konfiguracija?

Anonim

Nemoguće je zamisliti stan, pogotovo ako je to stan u multi-kata kući, bez ulaznice. Stvaranje zajedničkog interijera, ne zaobići ovu sobu. Glavni zadatak je dati mu funkcionalnost. U nekim izvedbama moguće je promatrati garderobu u hodniku. Ali, njegov izgled nije se uvijek uklapao u unutrašnjost, a njegova sposobnost je upitna. Jedno rješenje je ugrađena garderoba u hodniku. Kako ga opremiti?

Sustav garderobe u hodniku

Opcije garderobe za hodnik

Prije nego što nastavite s uređenjem garderobe, morate razmisliti o svim nijansama. Prije svega, odnosi se na sposobnost i funkcionalnost dizajna. Osigurati ne samo ormar, već i druge elemente: uvlačive kutije, kutije i plastične posude.

Ormar u hodniku

Upotreba kabineta osigurava skladištenje stvari i svakodnevnu uporabu i sezonski. Za stvari stalne uporabe, lako dostupne otvorene police će biti prikladne. Prostor na samom vrhu garderobe dodjeljuje se stvarima koje se često koriste.

Preporuča se razmotriti olovku. Savršen je za postavljanje kutija s cipelama. Za praktičnost i zajednički dekor dodaju se kauč i ogledalo u punom rastu.

Ormar u hodniku

Osim funkcionalnosti, izgledaju se izgled i mjesto garderobe u hodniku. U tom slučaju planiranje sobe igra značajnu ulogu.

S vratnim vratima

Uređaj je svlačionica u hodniku s ljuljačkim vratima prikladnog klasičnog stila interijera. Njegove dimenzije izravno ovise o tome koliko hodnik dopušta. Izvorni izgled postiže se različitim priključcima.

Garderoba u prostranom hodniku

U svojoj strukturi, dva ili tri odjeljka obično se proizvode u ormaru. Na gornjim policama morate staviti stvari s niskim korištenjem. Na dnu tradicije se nalaze cipele. Srednji odjeljak namijenjen je za vanjsku odjeću. Primjeri ormara u hodniku prikazani su na fotografiji ispod. Možete odabrati bilo koju opciju.

Garderoba s ljuljačkim vratima

Očigledan nedostatak namještaja s ljuljačkim vratima u hodniku je činjenica da je neugodno koristiti ga u uskim hodnicima.

S vratima-coupe

Jedna od najpopularnijih opcija garderoba danas su ormari s vratima-coupe. Prije svega, zbog mogućnosti spašavanja prostora. Moguće ih je montirati ne samo na kutiju za namještaj, već i izravno na strop.

Članak o temi: Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Garderoba s vratima-coupe u hodniku

Stavite takve ormare duž neke vrste zidova u hodniku. Dimenzije izravno ovise o veličini prostorije. Prednost ormarića je mogućnost korištenja čak iu najuštinijih soba, ali samo uz jedine neugodnosti - dubina kabineta neće imati standardne dimenzije od 0,6 m, i samo 0,4 m.

Modeli kupa za ormare u hodniku su raznoliki, zbog čega su tako popularni.

Garderoba kupe u hodniku

S otvorenim policama

Ova vrsta svlačionice će odgovarati hodniku malih veličina. Cunning leži u činjenici da otvorene police vizualno proširuju prostor. Nedostatak je činjenica da će gotovo sve biti na vidiku. To podrazumijeva stalno održavanje reda i čistoće.

Garderoba s otvorenim policama

U izgledu, ormar otvorenog tipa sastoji se od vertikalnih particija, između kojih su montirane police različitih vrsta. Zatvorene kutije su dopuštene samo na dnu svlačionice. Da bi se nekako odražavao izgled i skrivanje od znatiželjnih pogleda na stvar, za skladištenje koristi različite kutije dekorativnih vrsta, kontejnere s elegantnim tkanjem i tako dalje.

otvorena svlačionica u hodniku

U blizini odjela, u kojem bi trebao pohraniti gornju odjeću i cipele, radi praktičnosti postoji kauč ili prazan.

Otvorena svlačionica u hodniku

Zatvorena opcija

Enaberi garderobe zatvorenog tipa izravno ovise o veličini hodnika. Ali, bilo da, kao što može, u bilo kojoj sobi možete organizirati zatvorenu pohranu za stvari. U usporedbi s otvorenim policama, takva vrsta svlačionice ima značajne prednosti. Prvo, nije potrebno brinuti o činjenici da će stvari pasti kao prašina i, drugo, pohranjivanje stvari ne zahtijeva dodatni pribor za pohranu.

Ormar zatvoren tip u hodniku

U slučaju kada hodnik ima velike dimenzije, u zatvorenom ormaru možete organizirati svoj mali boudoir. Možete postaviti ogledalo ili čak instalirati brod. No, ova opcija bi trebala biti dobro osmišljena unaprijed, prostor je pravilno raspodijeljen i funkcionalne zone su opremljene.

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Osim toga, u svlačionici zatvorenog tipa, ventilacijski sustav se promišlja odgovarajući sustav rasvjete i skladištenja.

Soba garderobe u hodniku

Svlačionica

Kutna garderoba u hodniku dobra je opcija za prostorije s manjim područjem. U tom slučaju, ako se shema kompetentno razmisli, može se postaviti veliki broj stvari. Kapacitet je glavna prednost skladišta kuta.

Kuper svlačionica u hodniku

Stručnjaci savjetuju primjenjuju modularne dizajne: otvorene police, ladice, metalne šipke za stavljanje odjeće na ramena.

Kuper svlačionica za hodnik

Mnogi vjeruju da je kutna svlačionica prilično glomazna. Vizualno, također se percipira. Da bi se uklonio ovaj nedostatak čarobnjaka, oni pribjegavaju određenim trikovima - u projektu je potrebno izmjenjivati ​​zatvorene i otvorene zone. Prostor možete proširiti pomoću ugrađenih velikih ogledala.

Članak o temi: Vrste sustava za skladištenje garderoba i opcije za njihovu opremu | +62 fotografije

Kuper svlačionica u hodniku

Ormar u niši.

Jedna od najekonomičnijih opcija je svlačionica u nišnom ulaznom hodniku. Mnogi hodnici već imaju takve kutove koji se mogu koristiti za pohranu stvari. Ostaje samo da bi mu pružio elegantan izgled. To je u skladu s jedinstvom s općim hodnikom dizajna.

Ormar u niši.

Unutar niša je distribuirani prostor. Koliko će se odjela podijeliti, izravno ovisi o njegovoj veličini. Zatim se pomisli na način da zatvori nišu. Morate organizirati vrata. Mogu biti i ljuljačka i klizne vrste. Materijal za njihovu proizvodnju odabrana je po nahođenju domaćina.

Garderoba u niši hodnika

Na videu: soba za garderobu u hodniku s vlastitim rukama.

U veličini hodnika

Dimenzije garderobe za hodnike izravno ovise o slobodnom prostoru. Mogu biti mali i mogu biti cijeli soba-svlačionica. Razmotrite nekoliko njihovih značajki.

Mali ormar

U slučaju posjedovanja standardnih veličina stanova u kojima se hodnik ne razlikuje u velikim veličinama, možete dogovoriti područje ormara od 4-5 m2. Za stanare u iznosu od 2-3 osobe, to je sasvim dovoljno. Uz minimalne enabaritore, svlačionica u hodniku se smanjuje na površini od 2 m2, koji i veliki nema razlike iz konvencionalne garderobe. Glavna stvar je racionalna za distribuciju prostora.

Mala ormar u hodniku

Glavni savjeti o rasporedu malog garderobe:

  • Bolje je imati zid koji ima najveće područje.
  • Da biste uštedjeli prostor, ugradite odjeljak za vrata, poželjno od poda do stropa.
  • Unutarnji dio je ispunjen policama, ogradama, cipelama, košarama i kutijama.
  • Mora se pratiti tako da nije hodao kvadratni centimetar.
  • Police su postavljene ispod stropa. Jer jednostavnost korištenja, miješaju se.

Ako projekt sobe dopušta, onda možete opremiti kutne garderobe u hodnik. Najlakša je opcija sagorijevati kut od strane gipsane ploče od strane septuma, a zatim instalirati coupe. Police se montiraju izravno na zidove. Ovaj dizajn ima trokutasti oblik.

Kuper svlačionica u hodniku

Također imamo i najlakšu opciju - mini ormar u stilu. Potrebno je mali prostor na vratima. Sastoji se od minimalnih elemenata: police za cipele, tračnice s kukama i gornjim policama za šešire.

Otvorena svlačionica u hodniku

Velika garderoba

U slučaju kada se nalazi mnogo slobodnog prostora u hodniku, smještena je velika soba za garderobu. Za to, particije za gipsanu ploču izgrađuju zid i instalirali su vrata u otvoru. Unutar rezerviranog prostora možete eksperimentirati i distribuirati police, ladice i šipke za vješalice po vlastitom nahođenju.

Velika svlačionica u hodniku

Ali tako da sve izgleda moderno, preporuča se slušati mišljenje stručnjaka:

  • Za velike svlačionice instalirane su nekoliko štapova za spremanje odjeće na vješalicama. Njihovo se postavljanje izvodi na različitim razinama.
  • Što se više ispostavi da uredi ladice, to bolje. Mogu se rasporediti u drugoj boji. Nedavno je uređaj za pletene ili plastične košare vrlo relevantan.
  • Police su neophodni atribut. U garderobnoj sobi mora biti puno.
  • Da biste smjestili cipele, odjeljak je uklonjen, koji je u izgledu je uzak i visok. Zove se kazne. Police su postavljene izravno u njemu.
  • Ne smijemo zaboraviti na položaj veza, šalova i drugih pribora.
  • Sobe ormar su ogledala u punom rastu i prisutnost mekog puhanja za praktičnost.

Članak o toj temi: Kako napraviti garderobu iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Velika svlačionica u hodniku

Gdje pronaći ugrađenu garderobu

Optimalna opcija za cijenu je ugrađena opcija garderobe. Neke od njegovih prednosti preko namještaja ormarića zabilježene su:

  • smanjenje elemenata, što značajno smanjuje troškove dizajna i pojednostavljuje instalaciju;
  • Povećati održivost, tako da je nemoguće preopteretiti;
  • monolitni dizajn, kao stražnji i bočni zidovi izvode elemente svlačionice;
  • Ugrađena garderoba savršeno se uklapa u bilo koji interijer.

Takva garderoba je najbolje ugrađena u velike niše, s njihovom odsustvom - zidom koji ima najveće područje. Ako dopustite prostor, možete se ugraditi nasuprot ulaznih vrata. Osim toga, u vrlo prostranim prostorijama, ugrađena garderoba može djelovati kao zidna particija.

Ugrađena garderoba

Dizajn hodnik s garderobom

Svatko želi imati prostrani hodnik s udobnom svlačionici. Ali, ne uvijek je stvarno. Prilikom stvaranja interijera potrebno je nastaviti od onoga što jest. Postoji nekoliko preferiranih posuda s garderobom. Ideje se mogu pregledavati na prikazanoj fotografiji.

Dizajn hodnik s garderobom

Osim strukture i oblika garderobe, njihov je dizajn važan, koji se može nadopuniti sljedećim varijacijama:

  • Pribor, od kojih raznolikost nije pristojno velika;
  • Prisutnost ogledala s različitim ukrasom;
  • Različite pozadinsko osvjetljenje: reflektori, LED pozadinsko osvjetljenje i tako dalje.

Postoji dosta primjera. Mogu se pregledati na internetu na fotografiji i, ako želite stvoriti vlastiti pojedinačni projekt. Također možete pogledati dizajnere koji će definitivno dati isporuku savjete.

Što uzeti u obzir pri odabiru svlačionice i ormar (2 video)

Različite opcije garderoba (60 fotografija)

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Vrste sustava skladištenja garderoba i opcije za njihovu opremu | +62 fotografije

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Dugi horidor dizajn, 96 slika - poslodavac u vezi s koridorom popravak fotografija - goodrzz

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Čitaj više