Kako objesiti zavjese na balkonu

Anonim

Glazve loggia i balkoni imaju veliko područje transparentnih zatvorskih struktura. Kako bi se zaštitili od prekomjernog sunčevog zračenja, od znatiželjnih očiju susjeda i prolaznika, dovoljno je objesiti zavjese ili til na balkon.

Također je prikladno uspostaviti rolete na prozorima. Bujne zavjese s lambrekinima mogu značajno suziti prostor već malog unutarnjeg volumena staklene sobe. Razmotrite pokretanje prozora lože s najlakšim materijalima.

Vrste vijenaca za zavjese i til

Kako objesiti zavjese na balkonu

Odredište strehe je da podržava i vodi za zavjese. Odgovara za balkon može biti različitih dizajna:

  • šipka;
  • Valjci.

Rodicary Cornices

Kako objesiti zavjese na balkonu

Rodicary Cornices

Temelj takve strehe je šipka u obliku cijevi na kojoj je pričvršćen za kuke. Cijev je duraluminirani profil prekriven dekorativnim filmom, obično ispod boje stabla.

Na stranama otvora prozora na području stropa instalirane su detalji slijetanja. Horizontalne nosače štapa su fiksirani u njima. Postoje dizajni s dvostrukim šipkama ili u kombinaciji šipke s profilom u obliku kutije za valjke.

Dvostruke šipke ili šipke s valjkom profilom namijenjeni su za tune viseće i guste zavjese u isto vrijeme. To omogućuje reguliranje stupnja osvjetljenja unutrašnjosti staklene sobe.

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je visina balkona i okvira prozora često ne dopušta da se uspostavi vijenac na horizontalnim nosačima. U tom slučaju, šipke za podršku su fiksirane u vertikalnom položaju. Štap je instaliran u jednom dizajnu.

Valjci

Kako objesiti zavjese na balkonu

Valjci

Takve strehe za balkon odlučuju kako objesiti til u niskoj sobi. Dizajn ronioca je plastična ploča s dva uzdužna utora. Utor ima produžetak u dubini.

Članak na temu: Kako napraviti sportske petlje Trx to učiniti sami

Plastični valjci su umetnuti sa strane ploče, na takav način da valjak kreće unutar utor s vanjskim kukičanom.

Osim uzdužnih ploča, oni su pričvršćeni na dowel na strop balon kutnih prijelaznih elemenata valjnog vijenca. To vam omogućuje da slobodno premjestite til na balkonu s bočnih zona do središnjeg dijela i obrnuto.

Kako objesiti zavjese na balkonu

Valjci praktično ne zauzimaju mjesta u unutrašnjosti ostakljenih prostora. Gladan til na kukama valjaka stvara dojam ukusne u zraku tankog uzorka.

Instalacija valjnih ploča se proizvodi pomoću perforatora. Kroz ploče izbušene rupe u betonskoj balkonskoj stropu i bodovanju dowla.

Držanje zavjese bez vijenca

Kako objesiti zavjese na balkonu

Kako objesiti zavjese na balkonu bez vijenca? To se može učiniti s metalnim nizom. Skup vršnog ovjesa uključuje:

  • dva ugla za slijetanje s montažnim rupama;
  • odrezati čeličnu žicu;
  • Montažni hardver;
  • Dvije opružne ploče;
  • Dvije plastične dekorativne kutije.

Instalacija niza na balkonu može se izvesti vlastitim rukama. Da biste to učinili, dovoljno je imati vaše perforator i jednostavne građevinske alate. Različiti načini vješanja zavjesa na vijesti vidjeti u ovom videozapisu:

Kako objesiti zavjese na balkonu

Strop se instalira na kutovima za sadnju kostila s proljetnim pločama. Žica, to jest, niz, izvlače kroz rupe jednog ugla. Krajevi niza prikazani su kroz otvori drugog ugla i popravlja ih u priključenim spojevima. Uvrtom matice, dva nizova rezana protežu.

Zatim stavite plastične kuke na niz. Pričvršćeni til i zavjese kroz šarku na kukama lako se pomiče u bilo kojem bočnom smjeru.

Ova metoda vješanja zavjesa eliminira ugradnju glomaznih dizajna streha.

Zavjese na prozorima

Kako objesiti zavjese na balkonu

Možete učiniti bez Karnisa, koristeći sljedeći način. Ovo je zavjesa koja visi na balkonu. Nijedna fantazija za uređaj za zavjese nije potrebno. Na glavi vijaka, montirana u tijelo okvira, objesite napetu kapronu.

Članak na temu: Boljeviši Napomena: Kako povezati zavjese u kuhinju s vlastitim rukama

Na istom okviru možete instalirati dvije komove. Jedna nit visi na vrhu, a drugi na dnu okvira. Ribarska linija pred-crtanje kroz rukave šive oko rubova zavjesa. Možete učiniti samo na gornji sloj.

Odabir zavjesa i tila

Tul se može naći na prodaju bilo koje boje i uzorke. Tradicionalno Vanle biraju najčešće bijele. Moderne sintetičke zavjese su izdržljive, nisu elektrificirane i ne blijede na suncu. Gardina s besplatnim načinom pranja služe dugi niz godina bez gubitka svojstava. Detalje o tome kako odabrati zavjese, pogledajte ovaj videozapis:

Prilikom odabira materijala za zavjese i til, morate uzeti u obzir od tvrdog materijala, što će više privući prašinu.

Čitaj više