Kako montirati valjane zavjese na plastičnim prozorima

Anonim

Instalacija valjanih zavjesa s vlastitim rukama na PVC prozorima može se izvršiti brzo i visoke kvalitete, ako pažljivo popraviti dizajn u skladu s tehnologijom. Učenje postavljanja valjanih sjenila na plastične prozore nije uopće teško, samo pročitajte ovaj članak do kraja.

Roll Cassettes za balkone

Instalacija valjanih zavjesa na plastični prozor - odličan izlaz iz uštede bliskih prostorija. Osim toga, kasetni role imaju milost, moderan dizajn (uvijek možete odabrati optimalnu verziju odluke o boji, teksturi i stilu),

Kako montirati valjane zavjese na plastičnim prozorima

Valjane zavjese su jednostavno instalirane vlastitim rukama.

Oni se također razlikuju u visokim funkcionalnim kvalitetama (pouzdano štite sobu od sunčeve svjetlosti i prašine, sprječavaju brzo hlađenje grijanih soba).

Instalacija valjanih zavjesa na balkonskom prozoru ispunjava specijalizirane organizacije koje čine kasete sjenila, ali kako biste spremili, možete odbiti instalirati tako što ćete to učiniti vlastitim rukama.

Postoji nekoliko načina za pričvršćivanje sjenila na plastičnim prozorima, morat ćete odabrati najoptiju optimalnu opciju u fazama mjerenja prije izrade proizvoda: prilikom instaliranja u otvor; na zidu; na krilu.

Metode pričvršćivanja

Kako montirati valjane zavjese na plastičnim prozorima

Zavjese za valjanje bez bušenja

Pričvršćivanje valjanih zavjesa na plastični prozor može se provesti na dva načina:

  1. Bez rupa za bušenje.
  2. Pomoću metode bušenja.

Vrlo je važno prije popravljanja vijenca, odlučite kako će se upravljati prozornicama. Ako je planirano da ga napuni loncima sa zatvorenim biljkama, instalacija se može izvesti na udaljenim nosačima, što će omogućiti ne sjeni sunčeve svjetlosti, što je potrebno za fotosintezu biljaka. U drugim slučajevima, pričvršćivanje kasete role vijenca je osigurano za razne dizajne: na strop, zidove, na prozorska krila ili u laganom zajmu.

Članak o toj temi: Koje su tuševe zavjese praktičnije: Mi smo izbor

Rupe za pranje

Detaljne upute za instaliranje valjanih zavjesa na prozore s vlastitim rukama koristeći bušenje, pomoći proizvodu brzo i učinkovito. Razmislite o opciji kako montirati valjane zavjese na plastične prozore sami, provodeći preliminarni rad na rupama za bušenje.

Kako montirati valjane zavjese na plastične prozore

Prvo želite označiti postavljanje pričvrsnih točaka.

Ako su sjenila pričvršćena na krilu, gornja šipka je montirana na strukturu prozora pomoću vijaka za samozaštimanje. Vijci samo-tapka koji se najbolje koriste sa zaštitnim premazom tako da učinci kondenzata ne izazivaju razvoj procesa korozije.

Za početak, na vrhu staklenog paketa, potrebno je označiti mjesta vezanja, možete izbušiti male rupe. Nakon toga, rupe za pričvršćivanje nosača kombiniraju se s izbušenim rupama i fiksirane sa samoizvlačenjima. Kako bi se osigurali pouzdani pričvrsni vijci, vijci za samozaštit moraju biti pričvršćeni pomoću odvijača. Nakon postavljanja nosača, možete instalirati valjane zavjese na plastične prozore (izravno na krilu).

Potrebno je obaviti dvije rupe na okviru, koji se izvode pod donjim kabinama svakog krila. Otvaranje će biti zamka koja se spušta od gornje daske. Donje rupe ispod ribolovne linije potrebno je točno na izlaza u gornjoj pločici zavjesa na plastičnom prozoru.

Na donjim krajevima ribolov linije su pričvršćeni, nakon čega se ribolovna linija rasteže, a valjci se smatraju fiksno. Objesite valjane zavjese na plastičnim prozorima je potpuno jednostavno, samo trebate imati neke građevinske vještine i posebne električne alate.

Pogledajte video kako su valjci vezani uz bušenje.

Ugradnja sjenila bez dizajna bušenja

Ne uvijek, prilikom instaliranja role, potrebno je unaprijed ozbiljnost ispuna prozora - način za objejanje kazete bez bušenja bit će opisana u nastavku.

Ugradnja valjanih zavjesa bez rupa za bušenje koristi se ako se sjenila povremeno uklanjaju (na primjer, oni se uklanjaju iz sustava Windows). U tom slučaju, dugo vremena na krilu će biti vidljivi otvori od pričvršćivača, što će značajno smanjiti dekoraciju prozora i cijeli interijer. Ali kako objesiti valjane zavjese na plastičnim prozorima bez pogoršanja izgleda otvora prozora?

Članak na temu: Da biste podijelili sobu u dvije zone: Tehnike zoniranja (fotografija)

Shema za montažu zavjesa

Postoje dva načina za uspostavljanje valjanih zavjesa nježne metode:

  • Korištenje nosača koje su dodijeljene gornjem dijelu profila - ova metoda se pokazala prilikom instaliranja proizvoda za ljuljanje.
  • Korištenje bilateralnog viskija omogućuje vam da montirajte nosač bez rupa za ljuljanje, sjenila se lako uklanjaju radi čišćenja. Učvršćivači mogu oslabiti, osobito kada su izloženi visokim ili niskim temperaturama, prekomjerne vlažnosti, sunčeve svjetlosti. Popravak je zamijeniti viski (zamjena trake lijepljene trake). Metoda pričvršćivanja proizvoda na traku je neophodna za gluhe i ljuljanje.

Zavjese prozora (valjak) na PVC prozorima, nemoguće je montirati kosi, geometrijski oblik će se odmah odmah promijeniti, što će značajno i ružno, tako da je točnost jednostavno potrebna pri bušenju rupa. Kada se pričvršćuje na traku, nepravilno instalirani komad, lako se možete ukloniti i ojačati, bez razbijanja harmonije i vertikalnosti ugradnje roleta. Fiksni element je odmah pouzdano fiksiran na mjestu, potrebno je lijepiti nosač s pažljivim i provjerenim pokretima.

Preporučujemo da se vidite kako su valjci bez valjaka za bušenje montirani.

Značajke instaliranja valjaka

Brzina rola (rola) je najbolje staviti na prozor za krilo. Ova metoda instalacije ne sprječava namotavanje prozora, bez potrebe za promjenom sjenila ili njihovog uklanjanja. Kretanje krila ne ometa ništa, oni se otvaraju i zatvaraju udobno, role se ne ometaju kretanje, nemojte nemoriti, ne prekidaju. To je posebno važno kada su rolete izrađene od krhke plastike.

Kako montirati valjane zavjese na plastičnim prozorima

Valjane zavjese su lijepe, praktične i prikladne

Završene rolete isporučuju se zajedno s privicima, a također uključuju detaljne upute za proizvođača za optimalne opcije za pričvršćivanje proizvoda. Potrebno je slijediti preporuke proizvođača, bez ometanja tehnologije vezanosti za sjenila, a zatim će rolls dugo služiti bez potrebe za zamjenom.

Članak na temu: ljepilo pozadinu na boji: opća tehnika rada

Detaljne upute, kako objesiti valjne zavjese na balkonu otvori, sada ste poznati. Slučaj je za male - izabrati rolete, ugradnja valjane zavjese će biti napravljena uz visoku kvalitetu i poštivanje brifinga.

Čitaj više