Rasvjeta u kuhinji: nijanse izbora i dizajnerskih ideja | +56 Fotografija

Anonim

Soba treba skladno izgraditi tako da situacija ne uzrokuje nikakva pitanja. Promišljanost je važna, čak iu najmanjim detaljima. Izvori svjetlosti također ne igraju posljednju ulogu, jer percepcija sobe u cjelini ovisi o njima. Stoga, rasvjeta u kuhinji zaslužuje posebnu pozornost.

Planiranje rasvjete: Osnovna pravila

Odaberite prave opcije - ne tako jednostavan zadatak, kao što se može činiti na prvi pogled. Svjetlost vam omogućuje da prostor bude ugodniji, doprinosi njegovoj ekspanziji. Tada će svi događaji ovdje donijeti pozitivnije emocije. Dakle, što bi trebalo biti u kuhinji?

Rasvjeta u kuhinji unutrašnjosti

Sukladnost s osnovnim pravilima omogućuje vam da postignete relevantne učinke:

  • Nemojte se bojati eksperimentirati, čak i ako sq. Postoji nekoliko metara. Rezultat će ugodno iznenaditi vlasnike.
  • Žarulje okruglih i točka savršeno se kombiniraju međusobno, ne odustaju od nečega u korist drugog. Na internetu postoje takve primjere kombinacije.
  • Jednostavni oblici bez oštrih kutova i skretanja su idealni za uzorke konvencionalnih plafimona. Zamršeni dizajn zahtijevat će previše napora za daljnje čišćenje.
  • Instalirani su više izvora svjetlosti, trebala bi biti manje moć.
  • Zahvaljujući multi-razini rasvjete, bit će lakše distribuirati energiju po sobi.
  • Glavna stvar je pronaći zlatnu sredinu, tako da oči nisu umorne, a uređaji su bili ekonomični tijekom rada.
  • Ako je soba čak i nekoliko četvornih metara. Metara će biti dobro osvijetljena, bit će još ugodnije.

Rasvjeta u kuhinji unutrašnjosti

Norme rasvjete

Lake norme regulirane su takvim državnim dokumentom kao Snip. Glavna stvar uzeti u obzir da su samo minimalni pokazatelji u odnosu na žarulje sa žarnom niti navedeni u posebnim tablicama. To su optimalni pokazatelji, ali neka odstupanja od njih su dopuštena. metara.

Da biste izračunali pravila u odnosu na određenu kuhinju, potrebni su sljedeći podaci:

  • Vrsta izvora svjetlosti zajedno sa svojom snagom.
  • Pogled na strop, kao i karakteristike svjetlosti, koji se stvara na ovaj ili onaj način.
  • Uređaji za rasvjetu - koliko se koriste? Čak i LED vrpci su prihvaćeni u ovom slučaju kako bi se objasnio.
  • Prirodno osvjetljenje, djelujući kao zasebni koeficijent. U slučaju kuhinje, određuje se uzimajući u obzir činjenicu da u kuhinji postoji bočna rasvjeta u kuhinji na izračunanoj točki na podne ravnine, u središtu sobe.
  • Veličina sobe je uključujući - ako unutra postoje bar stolovi i stolice.

Svjetlosne norme u različitim prostorijama

Koja bi rasvjeta trebala biti?

Stropne svjetiljke tradicionalno igraju ulogu opće rasvjete. Nema ograničenja na odabiru modela. To mogu biti i klasični lusteri i moderne strane i svjetlosne svjetiljke. Glavna stvar je da je sama svjetlo glatko i raspršeno. Ako je kuhinja mala, tada će biti jedna spektakularna svjetiljka, ali više prostrani prostori zahtijevaju još jedan pristup.

Rasvjeta u kuhinji
U kuhinji se mora pohađati opća rasvjeta

Lokalno osvjetljenje u kuhinji omogućuje vam da organizirate svjetlo za određene web-lokacije koje mogu uključivati ​​ormare i kutije, radne površine, tablice s funkcijom blagovaonice, pranje.

Članak o temi: Rasvjeta u hodniku: stilska rješenja za velike i male apartmane (+62 fotografije)

Svjetiljke sljedećih vrsta izvrsne su za rješavanje ovog zadatka:

  • LED;
  • luminiscent;
  • Točka.
Mjesto lokalne rasvjete u kuhinji
Primjer pozadinskog osvjetljenja radnog područja s točkastim svjetlima

Kada je dizajn odabran, možete se osloniti na koji se dizajn koristi u unutrašnjosti u cjelini. Glavna stvar je da je svjetlina svakog uređaja umjerena, prilično udobna.

Pointsko osvjetljenje u kuhinji

Kako postaviti svjetlo?

Važno je podijeliti prostor u unutrašnjosti u nekoliko funkcionalnih zona. Svaki od njih će zahtijevati dodatnu pažnju i odgovarajuću rasvjetu. Iz kojeg smjera je ili druga zona, ovisilo je mjesto svjetiljki.

U kuhinji se razlikuju sljedeće funkcionalne zone:

  • Prostor za spremanje inventara i proizvoda;
  • Mjesto gdje se hrana priprema;
  • Skupina blagovaonog namještaja.

Lokalna rasvjeta u kuhinji je glavni prioritet, točke svjetla postaju dodatni element.

Point rasvjeta u kuhinji

Postavljanje svjetiljki na dnu zaštitnih ormara je jedno od najuspješnijih rješenja. Tada se slobodni prostor ne smanjuje, a uređaji sami odgovaraju njihovoj glavnoj svrsi. Svjetiljke za zidove s ravnim dizajnom također se mogu nazvati uspješnim privrženjem. Česta lokacija - Razina s kuhinjskim pregača.

Kako locirati svjetiljke u kuhinji
Mogućnosti rasvjete funkcionalnog područja

LED trake se sve više koriste za organiziranje ukrasne rasvjete u unutrašnjosti. Ovo je učinkovit interijer ukras koji je lako montirati na bilo koji dijelovi prostora.

LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji ispod ormara

Koje svjetiljke biraju iz tipa, svjetla i boje?

Postoji nekoliko rješenja, a svatko ima pravo postojati. Kupac mora odlučiti koja je svojstva za to važnija u ovom trenutku.

Različite vrste svjetiljki

Vođen

LED svjetiljke danas su vrlo popularne, jer imaju mnoge nesporne koristi za obične uređaje. LED Glow ne šteti viziji, to je mekano i raspršeno, može biti različite nijanse.

Označavamo glavne prednosti:

  • Visoka čvrstoća u mehaničkom planu;
  • Male dimenzije;
  • Jednostavna instalacija;
  • niske toplinske pokazatelje slučaja;
  • dugi vijek trajanja;
  • razne sjaj boje;
  • Mala potrošnja energije.

LED svjetiljke imaju koristi od ekološke analoge. Odlaganje takvog uređaja neće zahtijevati dodatne napore.

LED žarulje

Minusi uključuju ozbiljne troškove, ali dugi vijek trajanja i gospodarstvo pokrivaju taj nedostatak. U ovom slučaju, svjetiljka je vjerojatno da će biti zamijenjena ako jedan od elemenata ne uspije. Glavna stvar nije da odaberete jeftine proizvode, oni će se pogoršati brže, pogotovo kada se prilagođava radnom području.

Žarulje sa žarnom niti

Glavne prednosti uključuju odsutnost kondenzata i straha u odnosu na niske, visoke temperature, različite veličine i oblik, dostupnost u cijeni. Razina sa žarnom niti u kombinaciji s tim karakteristikama je drugačija. No, postoje nedostaci u obliku slabog svjetlosnih izlaza u stanu, kratko vrijeme rada, visokog grijanja i krhkosti. Slični proizvodi su drvo za ogrjev.

Žarulja sa žarnom niti

Halogen

Učinkovitost, kompaktnost i veliki vijek trajanja su glavne prednosti u usporedbi s žaruljima sa žarnom niti. No, proizvodi se karakterizira osjetljivost na masne zagađivače koji se pojavljuju iz radnog područja. Tijekom rada, halogene svjetiljke su vrlo vruće, zabranjeno je dotaknuti ih svojim rukama kada se instalira, inače otisci ostaju, što onda jednostavno gori.

Halogena žarulja

Halogena IRC svjetiljke

U tom slučaju primjenjuje se poseban premaz za tikvicu. Vidljiva boja je preskočena, a infracrveno zračenje se odgađa. Zahvaljujući tome, gubici na toplini su ozbiljno smanjeni. Pojam konstrukcije u stanu postaje sve više.

Halogena žarulja IRC

Luminiscent

Dugi vijek trajanja, kao i veliki povrat svjetla odnose se na glavne prednosti. Razne nijanse luminiscentnih svjetiljki će oduševiti kupce, osobito u slučaju organizacije prostora radnog područja. Od minusa vrijedi napomenuti da je kemijska opasnost da na stolu, na primjer, nije dopuštena.

Članak o temi: osvijetljen za sobe za sobu: izbor, značajke i vrste svjetiljki

Fluorescentna lampa

Na videu: koje su svjetiljke najekonomičnije i uštede energije.

Na značajkama rasvjete

Kuhinja u apartmanu je jedan od najupečatljivijih prostora, jer se ovdje ne samo hrana ne priprema, ali članovi obitelji će provoditi vrijeme zajedno. Jedna vrhunska rasvjeta često može propustiti. Prioritet treba dati lokalnim izvorima, a ostatak - organizirati dodatnu točku i drugu rasvjetu.

Kuhinja dnevni boravak

Za osnovnu rasvjetu, dnevni boravak je važan da je ujednačen, gotovo prirodan. Možete koristiti bilo jednu vrstu svjetiljki ili nekoliko u kombinaciji. Koji elementi najčešće postaju osnovni?

Mogu se razlikovati sljedeće vrste uređaja za rasvjetu:

  • Suspendirane svjetiljke i lusteri;
  • Svjetiljke ili sustavi za kolosiju;
  • LED tip za pozadinsko osvjetljenje;
  • Nadzemni svjetiljke (oni će pomoći u stvaranju dodatne rasvjete);
  • Ugrađene točke svjetiljke za dnevni boravak.

Rasvjeta u kuhinji-dnevnom boravku

Rasvjeta u kuhinji-dnevnom boravku s stropovima

Najčešće u preferira s suspendiranim stropom preferiraju LED modele. Oni se ne zagrijavaju previše, jer je to pravi izbor u smislu sigurnosti. Glavna stvar nije zaboraviti da rekreacijsko područje zahtijeva mekše svjetlo u usporedbi s ostalim. Potrebno je voditi brigu o ugodnom plasman prekidača, zahvaljujući kojem rasvjeta u kuhinji dnevnog boravka neće biti ljut.

Kuhinja-blagovaonica

Za blagovaonice, središnje mjesto je karakterizirano, stoga u kuhinji glavna rasvjeta na stolu može biti usmjerena na njih. Ova zona treba biti prekrivena svjetlom lusterom. Uz ulogu dodataka za to, možete odabrati male dekorativne elemente. Oni su montirani na stropove ili na zidovima koji se nalaze u kombiniranoj kuhinji.

Ako se soba sastoji od nekoliko mjesta, tada se u kuhinji strop rasvjeta može sastaviti nekoliko komponenti. Jedno od skladnih dopuštenih rješenja je kombinacija udaljenog dizajna s blagovaonicom. Da biste razumjeli koja su rješenja sada relevantna, vidi dolje prikazane fotografije rasvjete u kuhinji.

Rasvjeta u kuhinji-blagovaonici

Mala kuhinja

U slučaju male prostorije, morate razmotriti sljedeće manje nijansi:

  • Veliki čisti lusteri, duge osnovne plaphone će biti neprikladne. Veličina uređaja mora odgovarati samom mjestu.

Rasvjeta na maloj kuhinji

  • Iz izvora svjetlosti za male kuhinje u velikim količinama, preporuča se i odbiti. Kompaktni pojedinačni luster i 2-3 točke svjetiljke u stropu - izvrsne mogućnosti za takve sobe.

Rasvjeta na maloj kuhinji

  • Point svjetiljke instalirane pod ormarićima za privitak mogu djelovati kao dodatno pozadinsko osvjetljenje. To će omogućiti da istakne radno područje i proširi granice prostorije.

Rasvjeta na maloj kuhinji

Dodatna rasvjeta: dizajnerske ideje

Instrumenti koji stvaraju dodatna rasvjeta imaju doista ozbiljan potencijal u području estetike, stvarajući učinkovite dekorativne dekoracije, čak i za stolom. Bilo bi glupo ne koristiti te značajke. Možete odabrati originalne dizajnerske lustere i svjetiljke, a zatim soba čak i sa stropom s rastezlomkom neće biti baš slična bilo čemu drugom.

Tajne pozadinskog osvjetljenja radnog trokuta

Kvalitetna rasvjeta, u većoj mjeri, potrebna za stolni vrh, iza kojih vlasnik stalno funkcionira. Stoga, na tržištu, mnoge slušalice su izrađene posebno za ovu zonu. Izvorna rasvjeta radnog područja u kuhinji bit će ponuđena i oni koji su stvorili individualni poredak.

Tu su i njihove ideje:

  • Pozadinsko osvjetljenje može biti opremljen u samom radnom spojnicama, a ne u namještaj. Možete odabrati staklene staklene opcije, koje je lako opremljeno s LED vrpcima.

Sjajna kuhinja pregača

  • Veliko rješenje je stvoriti montirane ormariće, na temelju kaljenog stakla. Zatim su dodatno opremljeni unutarnjim osvjetljenjem. Ovo svjetlo je dovoljno sasvim dovoljno da pruži osnovne funkcije, a sama kuhinja ne izgleda kao, rasvjeta izgleda vrlo uspješno.

Članak o temi: Opcije osvjetljenja u dnevnom boravku i savjete o organizaciji (+110 prekrasne fotografije)

Kuhinjski ormarići s unutarnjim osvjetljenjem

  • Nadzemni modeli svjetiljki za namještaj pomoći će onima koji imaju samo stare modele naslova u prisutnosti, u kojem nema značajke dodatnog pozadinskog osvjetljenja. Te će ideje biti produktivne.

  • LED trake idu poseban niz. Oni su zaključeni u profilima od plastike ili aluminija. Ovo je luksuzni dekorativni element, ako se pravilno koristi, postaje mnogo lakše postići zapanjujućih rezultata.

LED radno područje za pozadinsko osvjetljenje u kuhinji

Na videozapisu: LED pozadinsko osvjetljenje radnog područja kuhinje vlastitim rukama.

Osvijetljeni stol za blagovanje

Kuhinje u našim domovima često izvode funkciju blagovaonice. Dizajneri koriste više rješenja tako da ovo područje ima normalnu rasvjetu. Svjetiljke koje čine suspendirani model ugradnje - jedno od najpopularnijih rješenja. Možete koristiti čak i velike, lijepe svjetiljke.

Osvijetljeni stol za blagovanje

Lampica se može ukinuti nešto više ako želite napraviti varijantu s većom svečanom. I spušteni plafoni su prikladni za atmosferu komore.

Blagovaonica pozadinsko osvjetljenje u kuhinji

5 opcija rasvjete stropa

Ako je svjetiljka kuhinje glavna, onda se mora učiniti što je moguće mekano. Možete odabrati bilo koju opciju iz sljedećeg:

  • lusteri i suspendirane svjetiljke;
  • sorte s posebnim gumama;
  • LED pozadinsko osvjetljenje;
  • Svjetlosne svjetiljke;
  • Ugrađeni tipovi točke.

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Pa, ako se cjelokupno pozadinsko osvjetljenje može uključiti u dijelovima, a ne odmah sve. Ovo je praktična opcija koja omogućuje uštedu energije. Uostalom, koristi se određena količina svjetla tako da stropni prostor izgleda dobro.

Svjetlo iznad bar brojača

Tijekom trake možete koristiti ista pravila kao u slučaju drugih zona. Također koristi kompetentnu uporabu lokalnih izvora. Nije loše za kuhinje s bar stabilnim takozvanim skrivenim vrstama LED svjetiljki. Ukrasni čistavi dobro nadopunjuju ukupnu atmosferu, a zatim dizajn bar dobiva veliki ukras.

Svjetlo preko šaltera u kuhinji

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Pozadinsko osvjetljenje kuhinja countertops

Tablica Top rasvjeta u kuhinji će omogućiti sve da vidi. I ovdje možete ostati na skrivenim uređajima, oni neće ometati vrijeme rada. Izvorni proizvodi kvadratnih i drugih oblika prikladni su za one koji vole savršen poredak, kada se svi uređaji ubijaju u ormarićima, a površina vrha stola praktički nije zauzet. Pogodan je za obje opcije štandova.

Pozadinsko osvjetljenje kuhinja countertops

Unutarnje osvjetljenje kuhinjskih ormara

Okvirni ormarići ili uvlačive kutije su elementi koji najviše zahtijevaju rasvjetu u ovom slučaju. Zahvaljujući toj otopini, korištenje proizvoda će biti mnogo prikladnije. A atraktivan izgled namještaja, uključujući u kombinaciji, radovat će vlasnicima dugo vremena. Za rasvjetu kuhinjski namještaj ispravno će koristiti LED modele. To su svjetlosni dizajni koji su najsigurniji.

Unutarnje osvjetljenje kuhinjskih ormara

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Ploča za pozadinsko osvjetljenje i ploča za ploču

Pozadinsko osvjetljenje ugrađenog u ispušnu petlju omogućit će vam da pravilno organizirate prostor. No, potreba za posebnim osvjetljenjem rijetko se javlja za takve regije. Opće svjetlo treba biti dovoljno da se brine o procesu kuhanja, čak i kada je u pitanju kombinirana kuhinja.

Trenutno je kuhinja relevantna takozvana multi-zona rasvjeta, kako ga organizirati ispravno - svatko može lako shvatiti. Što se tiče samih uređaja, LED diode se smatraju optimalnim. To su skupe svjetiljke, ali su ekonomični, a dugi vijek trajanja pokriva sve moguće troškove.

Kako odabrati LED pozadinsko osvjetljenje (2 video)

Mogućnosti osvjetljenja različitih zona u kuhinji (56 fotografija)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Čitaj više