Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Anonim

Upoznali smo se s nevjerojatnim putem do pletenja - frivolite tehniku, za početnike igle, to je nova prilika za prikaz svojih kreativnih sposobnosti. Iznenađujuća tehnika u kojoj se dobivaju pomoć samo povezanih prstenova, lukovima i čvorovima, proizvodima zapanjujuće ljepote.

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Malo o tehnici

Frivits je stara takav tehnika čipke s posebnim prijevozom. Također se ova tehnika naziva shuttle čipka, čvorova tkanja. Sposobnost plesti samo nekoliko osnovnih elemenata, pomaže čipci za stvaranje elegantnih zračnih proizvoda. Rudnički alati i jednostavnost omogućit će vam da stvorite svoje remek-djelo u bilo koje vrijeme i bilo gdje.

Glavna stvar u ovoj tehnici da naučimo kako napraviti frivolitni čvor i upravljati s shuttleom. Ne biste trebali brinuti, ako u početku neće raditi na poslu kao mrlje kao iskusni obrtnici. Ovo je pitanje vremena i prakse.

Glavni alat u radu tkanja čipke nodula je shuttle.

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Shuttles Postoji mnogo sorti, svaka izvodi jednu ili drugu vrstu frivitisa. Izgled i materijali iz kojih su izrađeni su također vrlo raznoliki.

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Ako freevolit postane stalna strast, onda s vremenom iglanje će definitivno pronaći svoj savršeni prijevoz. A za početak, možete se voditi pravilima za odabir shuttlea:

  • Shuttle ne bi trebao biti dulji od kažiprsta;
  • Trebalo bi biti lako i savršeno glatko kako ne bi se uključio nit;
  • Poželjno je da je sjaj izazvao ugodne osjećaje i ugodno na poslu.

Na videu možete se upoznati s prednostima i nedostacima jednog ili drugog shuttlea:

Video za obuku za provedbu glavnih elemenata iz koje se stvara čipka, olakšajte početničkom čipku za razvoj novih tehnika. Da biste stvorili čipku bilo koje složenosti, morate naučiti samo nekoliko fragmenata:

  • dvostruki čvor, koji se sastoji od izravnih i inverznih nodula;
  • luk;
  • prsten;
  • Pico dekorativni i povezivanje.

Jedna od prednosti ovog igle je da se sve teme mogu koristiti u radu. Čak i oni koji nisu namijenjeni za tehnologiju nodula.

Prilikom odabira pređe za Frivolis, morate obratiti pozornost na stupanj twist nit. Ne bi se trebala smiriti i biti vrlo dobro uvijena, ali ne previše čvrsto. Budući da je previše upletena nit "kovrčava", uvijena i nije lijepa u radu. Teme mogu biti pamuk, mikrovlakana, lavsanov, pa čak i obične zavojnice. Glavna stvar je da su izdržljivi. Inače, pritegnite čvor, nit će žuriti.

Članak o temi: Shema Snowflake Crochet: master klasa s opisom za početnike

Horovoda

U bilo kojoj vrsti igalica, svaka obrt uvodi nešto na svoje. Stoga, s vremena na vrijeme na temelju uobičajenih tehnika pojavljuju se nove poboljšane zanatske tehnike. A ove inovacije dobivaju ime gostunja, koja je došla s njom. Na primjer, ako u procesu stvaranja čipke za uporabu kuglica, onda je to klasični frivolit s perlicama. A ako se koriste kuglice, doslovno, nakon svakog čvora i dobivenog proizvoda, čini se više o nakitu nego na čipki, tada se ova tehnika naziva Binil, skraćeno iz kuglice Nine Libin.

Unatoč činjenici da je takav smjer u čipki tkanje pojavio već dugo vremena, to je ime majstora, zahvaljujući kojem se ispostavilo.

Proizvod u inženjerstvu Binil:

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Drugi smjer frivolitisa, koji je nosio imena kukače stvorio je - ovo je Ankars. Ime se razvijalo kao skraćenica iz imena čipke Angeline Rozanova, Catherine Steppea i Angele Safonova. Kombinirajući u svojoj tehnici nekoliko smjerova - višeslojni frivolitski, hlavolit s kuglicama, čipke čipke i kamenje, stvorili su apsolutno jedinstvene stvari. Gledajući ova umjetnička djela, teško je zamisliti da su napravljene čipkom, a ne nakit.

Proizvodi u tehnici Ankarsa:

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Tehnika Frivyat za početnike: Video u kukičanu

Kraljica lopte

Naravno, da bi se postigla ova razina vještine, ne trebat će vam ne godinu dana. Ali napravite naušnice s perlicama "OpenWork kapi" već danas može.

Proizvodnja ovih naušnica sugerira da se rukavica već posjeduje glavne tehnike frivolita: izravna i obrnutu petlju, "frivolitni" čvor, prstenje i lukovi. Gledamo majstorsku klasu na videu i naučite kako stvoriti prekrasan nakit pod vodstvom iskusnog majstora:

Drugi način za izvođenje nodularne čipke je kukičanje. Mrežani čvorovi zajedno s uobičajenom tehnikom kukičane mogu dobiti vrlo zanimljive proizvode.

Tehnika frivolita nema jedan desetak godina. I pronašli vjerne fanove širom svijeta. Ali unatoč vašoj "starosti", putovala je u sebi mnogo nije objavljenih tajni i tajne koje će se otkriti novim igle.

Članak na temu: Poliester: Što je ta tkanina 100% poliester, opis

Video na temu

Najvjerojatnije, igle je ostala pitanja o tehnici tkanja nove čipke, jer nećete nazvati ovu tehniku ​​i morate ga pokušati svladati. Odgovori na njih mogu se dobiti u lekcijama na videozapisu prikazane u nastavku. Ako slijedite preporuke majstora pletenja, onda možete postići uspjeh u ovom obliku igle.

Čitaj više