Strop rasvjeta: Što se događa? ? [Vrste rasvjetnih aparata]

Anonim

Stropno rasvjeta u stambenim prostorijama doprinosi stvaranju udobnosti. Odluka o dizajnu o dizajnu interijera može biti dvosmislena, glavna stvar je da je stan svjetlo. U ovom članku ćete saznati što je stropno rasvjeta, kako postaviti rasvjetnih uređaja, kao io osnovna pravila njihovog uređaja.

Prednosti i nedostaci sjajnog stropa

Kada popravljate popravke u apartmanu, ne smijete ostaviti strop. Uostalom, ovaj prostor je za let vaše mašte. Konstrukcija strop može biti uređena, inhibiranje sustava rasvjete u njemu, čime se transformira unutrašnjost prostorije u cjelini.

Stropno svjetlo rasvjete pokriva sljedeće prednosti:

  • Rabljene točke su ekonomične;
  • Rješenje dizajna je raznolika;
  • Nije potrebno unaprijed provesti površinu prije instaliranja;
  • Uređaj za rasvjetu je dopušten na bilo kojem obliku;
  • stvaranje optičkog povećanja prostora prostora;
  • sposobnost rekonstrukcije uređaja, ovisno o stupnju sjaja;
  • Stretch strop s ugrađenim svjetiljkama radi dugo vremena;
  • Nekomplicirano čišćenje i stvaranje udobnosti.
Neobična pozadinsko osvjetljenje stropa
Stropna rasvjeta može biti vrlo originalna

Nedostaci uključuju:

  • Izvori svjetlosti trebaju biti najmanje 10 cm ispod razine stropa, pa se stan ne preporučuje u apartmanu s malom visinom zida;
  • Stropno rasvjeta se ne mijenja nakon montaže stropa;
  • Uz neovisnu instalaciju rasvjetnih uređaja, mogu se pojaviti poteškoće;
  • Kada se radi u skladu s tehnologijom, tako da ne postoje nedostaci.
Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija
Instalacija rasvjetnih uređaja uvijek je bolje povjeriti stručnjake.

Vrste rasvjete Ceilkov

Rasvjeta nije samo stvaranje topline i udobnosti u sobi, već i dizajnerski rješenje. Pozadinsko osvjetljenje stropa može se izvesti pomoću različitih vrsta uređaja. Prije nego što odaberete jednu ili drugu vrstu svjetiljki, potrebno je odrediti koji od njih su optimalno prikladni za vaš strop.

Suspenzija

Suspendirani strop je konstrukcija, čija se instalacija provodi na znatnoj udaljenosti od betonske baze. Stoga je ova vrsta stropova prikladna isključivo za velike prostorije s visokom razinom stropa preklapanja. Međutim, ovdje postoje predstave. Dakle, u spuštenim stropovima postoji mogućnost instaliranja raznih uređaja za rasvjetu, postoji od onoga što možete odabrati.

Da biste osvijetlili suspendirani strop, preporučljivo je koristiti sljedeće rasvjete:

  • Reflektori;
  • LED vrpci i paneli;
  • Ravni lusteri;
  • Suspendirane ugrađene svjetiljke;
  • Izvori svjetla vlakana.

Dizajneri primijetite da će pozadinsko osvjetljenje u spuštenom stropu biti originalan kada koristite nekoliko svjetiljki različitih vrsta.

Osvjesna stropna rasvjeta

Napetost

Ako se veliki broj različitih svjetiljki može primijeniti na suspendirani strop, onda je mnogo teže s rastezljivom krpom. Činjenica je da PVC film, koji je rastegnut ispod baze, nema super čvrstoću i otpornost na toplinu. Odavde možemo zaključiti da je lako objesiti teški luster izravno na ovom web jednostavno - film odmah prekida. Također, također je nemoguće instalirati svjetiljke s konvencionalnim žaruljima sa žarnom niti, inače postoji opasnost od taljenja filma pored uređaja.

Da biste opremili pletening platnu, dopušteno je koristiti takve električne uređaje kao:

  • LED točke svjetla (ugrađena);
  • suspendiran i posebna granica lustera;
  • LED vrpci i fluorescentni uređaji.
Stretch strop
Svjetiljke za točke najčešće se koriste u stropovima.

Betonski ili drveni

Rasvjeta drvenog ili betonskog stropa može se napraviti pomoću svjetiljki različitih vrsta. Ovdje nema ograničenja. U takvim razlozima nalazi se instalacija instrumenata na kuku, sidra ili dokala koji je sigurno fiksiran u preklapanju. Možete objesiti čak i najteži luster i ne brinuti.

Članak o toj temi: Organizacija rasvjete u stropovima: Instalacija i ideje za različite prostorije | +70 fotografija

Ugradnja lustera na betonskoj stropu

Sustav rasvjete za betonsku bazu može biti opremljen lusterom s konvencionalnim žaruljama sa žarnom niti. Prikladni kao suspendirani i brtveni modeli svjetiljki. LED traka će pogledati perimetar stropa.

LED pozadinsko osvjetljenje betonskih stropa

Za drvene baze prikladni su i lusteri i ugrađeni uređaji, kao što je točka. Međutim, oni su neprikladni da se primjenjuju, jer je proces instalacijskog rada kompliciran.

Reflektori u drvenom stropu

Užaren strop s rastegljivim kao glavno rješenje

Često su profesionalni dizajneri opremljeni ukupnom rasvjetom u stropu. Izgleda vrlo impresivno, čini se da je strop namjera. Koristeći zatezljivu web i kompetentno osvjetljenje, možete stvoriti učinak noćnog neba, a ako se koristi čisti bijeli PVC film, to će biti svijetli sjaj cijelog prostora stropa.

Užaren strop kao osnovna rasvjeta
U isto vrijeme neuobičajeno

U stropu s rasteglom i njegovom rasvjetu postoje neke nijanse:

  • Korištenje PVC platna s 50% transparentnosti, koja se praktički ne razlikuje od prozirnog filma.
  • Da biste napravili svjetlosni strop, postavite LED traku ili točke u prostoru između betonske baze i samog zatezanog weba.
  • Postoji nekoliko sorti trake: ona se proizvodi u bijeloj boji iu drugim bojama.
Užaren strop ispod zvjezdanog neba
Nevjerojatan sjaj zvjezdanog neba s vama iznad glave

Na videu: LED LED-rasvjeta strop.

Vrste svjetiljki za stropno osvjetljenje

Moderna rasvjeta danas je raznoliko i potrošačko tržište nudi mnogo mogućnosti osvjetljenja. To nisu samo obični lusteri i svjetlosne svjetiljke, već i pozadinsko osvjetljenje, izrađene putem kolosijeka, fleksibilne dizajne. Prilikom odabira rasvjete, trebate obratiti pozornost na karakteriziranje parametara prostorije, na primjer, na visinu i indikatore područja, kao i njegovu svrhu.

Lusteri

Najčešće korištena vrsta uređaja za rasvjetu sobe su lusteri. Oni su podijeljeni u:

  • Suspendiran. Usmjerite lagani fluks ravno dolje. Obično se takva suspenzija izvodi na kabelu, lancu ili drugom materijalu.

Privjesak luster

  • Strop. Ovi uređaji sjaju, ravnomjerno raspoređuju svjetlosni tok. Postoje različiti oblici (okrugli, kvadratni, pravokutni) i pričvrstite izravno na strop pomoću daske.

Stropni luster

  • Klasik. Uređaj tih uređaja je najčešći, koriste se mnogo svjetiljki, a glavni strukturni elementi izrađeni su od metala, stakla, tkanine ili kristala. Objesiti na kuku u stropu.

Klasični chastley

Reflektori

Rasvjeta strop preklapanja uključuju uporabu točkastih svjetiljki. Količina ove vrste svjetiljki je postavljena izračunatim, na temelju indeksa napajanja instrumenata. Point rasvjeta može djelovati kao glavni i kao dodatni.

Reflektori

Podjela isprekidane svjetiljke izrađuje:

  • Montažna metoda - ugrađena, suspendirana ili iznad glave;
  • Vrsta svjetiljki - halogen, LED, luminiscentne, žarulje sa žarnom niti;
  • Izvršenje - može biti oba zakretna i ne-refleksivna.

Različite vrste točnih svjetiljki

Sustavi zapisa

To su osebujna svjetiljka koja su fiksirana na tračnicama - takozvana busbar. Dizajn može imati nekoliko lokacija, ovisno o dizajnu. Pričvršćivanje na stropu provodi se na posebnim kabelima i može se prilagoditi različitim visinama.

Sustav za osvjetljenje

Važno je napomenuti da se indikator napona svjetla može biti u 12V, tako da se u 220 V. Potonji se razlikuju jednostavnom instalacijom i sigurnosti tijekom rada.

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Fleksibilne svjetiljke

Ovo je još jedan tip rasvjete, koji se najčešće koristi kao dodatni. Takve se svjetiljke mogu koristiti u svim dijelovima interijera, zbog njegove fleksibilnosti mogu se ugraditi u stropnu strukturu bilo kojeg oblika, a također se razlikuju u mekoj luminescenciji.

Stvoren je sjajan učinak:

  • Duralight kabeli;
  • LED vrpce;
  • Neonske cijevi.

Boja LED vrpca.

Lako se popraviti na stropu s rastegljivim, koriste za dizajn stropa od gipsane ploče. S kompetentnim pristupom, fiksna traka dosta dugo vremena, a dizajn nije potrebno posebno služiti. Učinite glavno svjetlo i dalje isplati, čak i kada koristite ovu opciju rasvjetnih uređaja.

Fleksibilna neonska cijev na stropu

Stropne osvjetljenje ideja za različite sobe

Do danas postoji mnogo načina za dizajn strop s svjetlom. Prilikom odabira, trebali biste razmotriti svrhu sobe i koje karakteristike imaju rasvjete uređaja.

Hodnik

Nekoliko preporuka o pokrivenosti koridora:

  • S niskim stropom se preporučuje postavljanje svjetiljki s unaprijed određenim smjerom svjetla na zidovima i povećanju veličine prostorije.
  • Ako je razina stropa ispod prosjeka, učinci izvorne rasvjete postižu se kada se koriste halogeni instrumenti.
  • Proširiti prostor, ugraditi i montirati svjetiljke tako da svjetlo pada na zidove.
  • Ako visoka razina stropa, onda možete instalirati više uređaja za rasvjetu, tako da će svjetlo pasti na pod.

Članak o toj temi: Značajke rasvjete u kuhinji: Što se događa i kako organizirati? (trenutne ideje)

Rasvjeta u hodniku

Kuhinja

Primijenjena je glavna ili ukupna rasvjeta potrebna za ovu sobu, dodatno - lokalno u obliku točkastih svjetiljki, zidnih pletenica. Prvi oblik se obično koristi za osvjetljavanje cijelog područja, a drugi u mjestu pripreme ili obroka.

Stropna rasvjeta u kuhinji

Spavaća soba

Prije postavljanja rasvjetnih uređaja, morate biti sigurni gdje će se nalaziti krevet, ovisi o tome. Glavna rasvjeta se preporučuje za izvođenje u središtu prostorije, možete koristiti konvencionalni luster, a na zidu kreveta za objesiti noćnu svjetiljku s halogenom svjetiljkom.

Stropna rasvjeta u spavaćoj sobi

Dnevna soba

Glavni element rasvjete može biti luster smješten u središtu sobe, ali je važno razmotriti parametre područja i visine stropa. Ako je soba velika, onda će cjelokupni luster izgledati originalan. Ako je dnevni boravak mali, tada se strop može napraviti ugrađenim svjetiljkama za vizualnu ekspanziju prostora.

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Kupaonica

Idealno rješenje bit će mat ili transparentni plafona. Ako je vrlo visoka razina stropa, onda možete suspendirati luster, a ako je nisko, onda je dovoljno popraviti svjetiljke na zidove. Važno je napomenuti da odabrani materijali od vitraža neće biti najbolja opcija, jer će protok svjetlosti iskriviti.

Rasvjeta u kupaonici

Balkon

Na ovoj stranici postoji malo mjesto, tako da možete koristiti:

  • mala desktop svjetiljka;
  • Izvor stropnog svjetla;
  • Wall Location Bra.

Rasvjeta na balkonu

Obično za rasvjetu na balkonu ili loggiji, odabir se daje u korist uređaja namijenjenih za ulicu.

Svjetiljke na balkonu

Detalji o osvjetljenju točkama

Ugrađena umetnuta ili rastegnuta stropna reflektor danas je postala popularna. Vrste korištenih svjetiljki su praktične i iskorištavaju se dugo vremena. Point svjetlo se rasipa ravnomjerno po cijelom području, što osigurava normalno osvjetljenje.

Glavne značajke

Na suspendiranoj ili rastezljivoj stropu, postavljena točka svjetla osvjetljavaju malo područje. Kut disperzije ne prelazi 30. Stoga se ovi uređaji moraju čvrsto smjestiti. Light Streami imaju konusni oblik, to znači da moraju prijeći na jednoj razini, što je iznad svih objekata i namještaja.

Značajke točke osvjetljenja

Za i protiv

Prednosti točaka žarulje:

  • može se koristiti za osvjetljavanje određenih mjesta;
  • imaju malu potrošnju električne energije;
  • može se instalirati bilo gdje;
  • imaju male dimenzije;
  • Emit radije svijetlo svjetlo;
  • Mogućnost obavljanja različitih boja.

Stropno svjetlo

Postoje nedostaci:

  • Dizajn složenost;
  • korištenje dodatnih napajanja;
  • ne smije se koristiti za niske stropove;
  • Kada pregrijani, nedostaci mogu ostati na spuštenom stropu.

Postavljanje svjetiljki

Dot svjetiljke mogu se smjestiti drugačije, sve ovisi o funkcionalnosti sobe i ideji dizajna. No, najčešće odabire sljedeće mogućnosti smještaja svjetala:

  • paralelno jedni s drugima;

Paralelna lokacija točkastih svjetiljki

  • oko perimetra stropa;

Mjesto točke svjetla oko perimetra

  • u obliku luka;

Mjesto točaka u obliku luka

  • krug ili kvadrat;

Kružni položaj točaka svjetiljke

  • križ;

Mjesto u obrt

  • u šahovnici.

Šahov položaj točkastih svjetiljki

Kako izračunati broj svjetiljki

Da biste izračunali broj uređaja za osvjetljenje točke, potrebno je izmjeriti područje stropa. Dakle, s moć svjetiljki u 35 W, moguće je osvijetliti 1,5 m2 (20 W je osvijetljeno s 1 m2). Uz dodatnu rasvjetu, na primjer, luster, broj točkastih svjetiljki se smanjuje.

Standardi svjetla tablice
Lagane norme prikazane su u apartmavima za 1m²

Važno je napomenuti da postoje vrste točkastih svjetiljki opremljenih rotacijskim mehanizmom ili sa svjetiljkom, omogućuje vam da povećate kut disperzije. Na temelju toga možete steći manji broj svjetiljki.

Na videu: Kako izračunati broj svjetiljki u stropu s rasteglom.

Minimalna udaljenost

U slučaju odabira uređaja za rasvjetu točka, potrebno je razmotriti sljedeće:

  • Od zidova do svjetiljki, udaljenost od najmanje 20 cm treba potisnuti;
  • između samih uređaja mora se ostaviti najmanje 30 cm;
  • Udaljenost od šava PVC filmova također bi trebala biti više od 20 cm;
  • Jedna svjetiljka će osvijetliti zemljište od 1,5 m2.

Ovi zahtjevi moraju biti izvedeni tako da se ne dogodi pregrijavanje, a prema tome, nije razbio integritet materijala (u slučaju napetosti strop - PVC filmova).

Članak o temi: Opcije osvjetljenja u dnevnom boravku i savjete o organizaciji (+110 prekrasne fotografije)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta u različitim sobama

Reflektori se savršeno primjenjuju u svim sobama, ne samo u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, već iu hodniku, kupaonici, kupaonicu i hodniku. Ovo je optimalno rješenje ako je stan mali. Ali ovdje se vrijedi razmotriti da se točke žarulje trebaju instalirati u napetosti ili suspendiranoj konstrukciji stropa, a ne odgovara u svakoj sobi.

Prije instaliranja takvih svjetiljki potrebno je izvršiti oznake na filmu ili listu gipsane ploče, dane:

  • područje stropa;
  • Svrha sobe;
  • cjelokupni dizajn;
  • Broj dostupnih lustera i sconces.

Župnija

Svjetlo mora biti zasićeno svijetle boje, ali ne i do te mjere da je svjetlo izrezalo oko. Najbolja opcija je stvaranje raspršenog svjetla. Točke svjetiljke mogu biti postavljene brojnim gredama i stavite luster u središte.

Strop za osvjetljenje u hodniku

Kuhinja

Za bilo koji vlasnik, potrebno je svjetlo u kuhinji. Morate izdržati udaljenost između rasvjetnih uređaja, kao i izračunati njihovu moć. Prilikom odabira dodatnog izvora svjetla treba smanjiti broj glavnih svjetiljki.

Točka stropne rasvjete u kuhinji

Dnevna soba

Jedna od odluka u dizajnu dnevnog boravka je korištenje kombinirane rasvjete. Point svjetiljke se ravnomjerno nalaze u odnosu na glavni izvor svjetlosti ili oko perimetra, potrebno je uzeti u obzir mogućnost reguliranja snage.

Point rasvjeta u dnevnom boravku

Spavaća soba

Tako da svjetlo nije porasla u oči, preporučuju se žarulje točke da se dogovore na koracima stropa ili po svom perimeru. Broj svjetiljki je bolje postaviti manje nego što se ispostavilo pri izračunavanju. Kako bi se prilagodila rasvjeta, preporučuje se da koristite prigušivač.

Point rasvjeta u spavaćoj sobi

Dječji

Rasvjeta stvara točke svjetla na radnom mjestu djece, na primjer, gdje crtaju ili se upuštaju u drugu kreativnost. Osim toga, uz pomoć točkastih svjetiljki različitih kapaciteta i svjetla, možete stvoriti imitaciju bajke za djecu.

Strop reflektor u djece

Kupaonica

Ne postoji više od dvije točke svjetiljke za osvjetljavanje ove sobe, jer je područje obično više od 5 m2. Sve se određuje izračunom. U svakom slučaju, vrijedi razmotriti da je važno koristiti brtvene performanse rasvjetnih uređaja i idealno rješenje će biti upotreba halogenih svjetiljki.

Point rasvjeta u kupaonici

Mogućnosti za stropove

Ova vrsta stropa opremljena je svjetiljkama nekoliko sorti. Posebna značajka je samo dubina ugradnje dijelova za nošenje struje. Korištenje uređaja za rasvjetu morta je najrelevantnija, a prsten je fiksiran oko svjetiljki kako bi se izbjeglo snimanje filma.

Iznad razine stropa

Uređaji za rasvjetu ugrađeni iznad razine stropa stvaraju učinak luminiscencije iznutra. Savršeno je gnječenje, ali postoji nekoliko nedostataka:

  • Područje nije u potpunosti pokriveno;
  • moguće ozbiljno zagrijavanje svjetiljki;
  • Potrebu za korištenjem LED svjetiljki.

Strop za pozadinsko osvjetljenje

Na stropnoj razini

Ugrađene točke svjetla su instalirane izravno na samu stropnu strukturu. Izvodi se prostor za rasvjetu, ovisno o toj ideji. Ali omjer raspršivanja svjetlosti je prilično visok. Nemoguće je instalirati svjetiljke sa snagom više od 35 W, a transformator je potreban.

Reflektori u stropu

Ispod razine i iznad glave

Glavne razlikovne karakteristike takve rasvjete veliki su postotak raspršivanja svjetlosti. Ova kategorija uključuje točke točke, koja su također ugrađena u suspendiran ili rastegnut dizajn, ali element za rasvjetu nadilazi gornji okvir stropa. Može imati staklene zrake, viseći ukrasne elemente.

Žaruljica točke za stropove s rastezanjem

Da biste montirali svjetiljke iznad glave, koristi se posebna osnova koja omogućuje svjetiljke različitih parametara snage.

Žarulje iznad točke

Druge opcije

Uz pomoć svjetiljki s optičkim točkama, možete stvoriti simulaciju zvjezdanog neba. Dupleksne stropove s dodatnim pozadinskim osvjetljenjem prilično su originalni u otopini. Vrijedi razmotriti da prilikom odabira mignon tip svjetiljke, jedan element je podešen brzinom od 2 m2.

Stropna svjetiljka optička vlakna

Neobične ideje za postavljanje svjetiljki

Da biste stvorili novi projekt rasvjete, možete se voditi kreativnim idejama:
  • Stavite reflektore zmije;
  • Inicirati jednu vrstu svjetiljki u kutovima i u središtu za montiranje drugog;
  • Odaberite različite boje i rasporedite ih u simetriju;
  • Stavite točke svjetiljke s polukrugom u odnosu na zidove.

Možete nacrtati bilo kakve crteže, napraviti fotografiju i implementirati ideje, glavnu stvar uzeti u obzir pravila o instalaciji.

Stretch strop pozadinsko osvjetljenje (2 video)

Različite ideje (80 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Lusteri u unutrašnjosti različitog stila: pomoć u odabiru (+130 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Lusteri u unutrašnjosti različitog stila: pomoć u odabiru (+130 fotografija)

Rasvjeta za dječju sobu: Savjeti za organizaciju

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Rasvjeta za dječju sobu: Savjeti za organizaciju

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Rasvjeta za dječju sobu: Savjeti za organizaciju

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Rasvjeta za dječju sobu: Savjeti za organizaciju

Rasvjeta za dječju sobu: Savjeti za organizaciju

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Lusteri u unutrašnjosti različitog stila: pomoć u odabiru (+130 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Lusteri u unutrašnjosti različitog stila: pomoć u odabiru (+130 fotografija)

Point rasvjeta: Kako staviti svjetiljke na strop (+68 fotografija)

LED rasvjeta u unutrašnjosti apartmana: prednosti i mane (vrste uređaja)

Vrste stropne rasvjete i dizajnerske ideje za različite sobe | +80 fotografija

Čitaj više