Kako šivati ​​suknju haljina

Anonim

"Dobra gospodarica neće nestati!", "Naše mudre bake su rekli i prenijeli ovaj savjet od generacije na generaciju. I doista, zašto ne stvoriti od starog novog, zašto nestati dobre stvari kada možete napraviti nešto originalno u bilo kojem trenutku, pa čak i isključivo. U svakoj kući postoje stare stvari koje su umorne i lijeve, ali ih je žao. Uključite svoju fantaziju koja vam se može zatražiti kako šivati ​​haljine suknju ili je ukrasiti. Danas ćemo pokušati više o tome i dati nekoliko originalnih savjeta.

Kako šivati ​​suknju haljina

Kako šivati ​​suknju haljina

Potrebni materijali i alati:

  • stara haljina;
  • Široka guma;
  • škare;
  • igle;
  • niti u tonu;
  • mašina za šivanje.

Potreban

Sve što trebate za šivanje haljina suknja je stara haljina za kostiju, glavne zalihe šivaći, široka elastična guma i dvije dimenzije - žičar i dužina budućeg proizvoda.

Stvaranje pojasa

Šivati ​​suknju iz haljine, najprije izrežite kuhani elastični pojas, njegova duljina trebala bi biti opseg vašeg struka plus 2,5 cm za točke na šavovima. Preklopite ga na pola, prednje strane zajedno i šivate kratke rubove, povlačeći se s krajeva od 0,5 cm. Stoga imate najlakši pojas za nekoliko minuta. Odgodite ga na stranu.

Kako šivati ​​suknju haljina

Izmjerite duljinu suknje

Izmjerite duljinu haljine iz struka, odbijte duljinu koja bi trebala biti na gotovoj suknji i izrezati previše. Naša haljina imala je duljinu od 69 cm, a buduća suknja trebala bi imati duljinu od 60 cm, pa smo odrezali dodatnih 9 cm. Zatim odjavite ili odrežite škare iz suknje lišća. Morate dobiti veliki pravokutnik.

Članak na temu: Kako napraviti hranu za lutke iz plastelina s fotografijama i videozapisima

Kako šivati ​​suknju haljina

Kako šivati ​​suknju haljina

Skupljati nabore

Stavite šivaći stroj na najduži korak i počnite snimati vrh haljine u dvije retke. Ostavite dugu nit iza sebe. Zatim skupite suknju u preklopu, povlačite konac. Prikupite je na veličinu elastične gumene trake.

Kako šivati ​​suknju haljina

Šivati ​​suknju na gumu

Pričvrstite suknju na gumeni pojas pomoću igle. Korištenje malog cik-cak linije prianjanja sirovih rubova suknje do pojasa. Provjerite jeste li pokrili cijeli rub kako biste izbjegli razotkrivanje u budućnosti. Uklonite iz svih oznaka lijevog pin. Kao rezultat toga, ispali smo prekrasnu suknju od stare haljine. Nosite sa zadovoljstvom!

Kako šivati ​​suknju haljina

Kako šivati ​​suknju haljina

Ako se umorite, i duljina ove suknje već će biti neoznačena iduće sezone, u bilo koje vrijeme možete skratiti suknju do koljena ili uopće napraviti Frank Mini iz nje. Eksperimentirajte, provedite namjeru i vaša slika uvijek će biti originalna, svijetla i intrigantna!

Čitaj više