Bojan stakleni prozori "cvijeće" boje na staklu i na papiru: skice s fotografijama

Anonim

Danas postoje nove metode za obojene prozore, cvijeće i raznoliki uzorci sada stvaraju specijalizirane boje, za razliku od starih tradicija. Prikupljeni mozaik iz pojedinih obojenih kamenja i naočala vezanih vodom nastao je u drevnim gotičkim katedralima nepokolebljivom atmosferom duhovnosti. Budući da su fascinantni obojeni uzorci od stakla na prozorima i dalje prošli sunčevu svjetlost, slike prikazane na prozorima izlivene su u cijeloj sobi.

Šavovit

Od staklenog mozaika

Moderni dizajneri koriste Tiffany je vitraž tehnologije za stvaranje složenog sofisticiranog rada. Ipak, pravi vitražni prozori posebno obojenog stakla, lemljeni bakrenim folijom i kositrom brojem, izgleda više uredan. Istina, to se odnosi samo na proizvodnju narediti iskusnim majstorima, jer to nisu pluća, a ponekad i pokušava. U početku, određena skica je pripremljena s pretežno i glatkim linijama. Tada se ove linije naizmjence nose uz pomoć uzorka zaslona na komadiću stakla, izrezati sa staklom rezač.

Šavovit

Šavovit

U sljedećem koraku, staklo podrezivanje je izoštreno s dijamantnim abrazivnim krugovima kako bi se dobile glatke linije.

Šavovit

Šavovit

Tada je bakrena traka postupno pričvršćena na rubove naočala, stezanjem krutog objekta. Na primjer, olovka.

Šavovit

Šavovit

Detalji su povezani skicom i tassel je uzrokovan lemljenjem kiseline. Sada uz pomoć limene žice, dijelovi su lemljeni. Kao što možete vidjeti, posao nije za početnike.

Šavovit

Šavovit

Šavovit

Priprema za slikanje

Odlazak u umjetničku trgovinu, možete naići na činjenicu da postoje boje na staklu, a postoje boje za obojeno slikarstvo - to su različite stvari.

Vitraža je takva vrsta boja koja imaju vrlo tekuću strukturu posebno da stvaraju transparentan film na staklu kroz koji će se održati sunčeve zrake. Boje kaustične u mirisu, dobro, u svom sastavu, tako da je potrebno raditi u nenamjernoj sobi ili iznad haube.

Za primjenu boja, sintetičke četke koriste, obrišite zalijevanje u otapalu, kao prirodni razboj od njih.

Još jedna značajka boja za vitraž - zbog tekuće konzistencije, staklena površina se čuva u horizontalnom obliku.

Članak na temu: Glavni razred na COPT obvezujućem za Notepad s videom

Šavovit

Specijalne konturne boje također su uključene u rad, koji su ograničeni na sektore za tekuću boju duž obrisa slike. Upotreba metalnih boja, srebra i zlata u krugu, vrlo na odgovarajući način stvara učinak starog vitraža.

Šavovit

Šavovit

U obojenom slikanju možete koristiti kao dodatno i druge vrste boja na staklu, matiranje, slikanje.

Šavovit

Konture su važne da se neraskidivo primjenjuju, stvaraju odvojene otoke, obojena staklena boja je vrlo tekuća, a konture se drže unutar tih otočića. U horizontalnom položaju sektori se mogu ispuniti različite boje boja za učinak glatkog prijelaza boje.

Radite kod kuće

Da biste razumjeli princip rada obojenog slikanja, razmotrite mali primjer, slika na vazi s detaljnim fotografijama. Ovaj primjer je raspravljao o dva vaza s ravnim zidovima i zaobljena. Za jedan posao, skica uzorka pripremljenog na papiru je geometrijski uzorci, a slobodna slika će se koristiti za drugu.

Korak 1. Priprema materijala i alata. Boja, obrisa, sintetičkih četkica, skica. Prije početka rada, staklena površina je odmaštena. Ako je potrebno, na površini obojenog dijela pričvršćena je matrica s uzorom.

Šavovit

Korak 2. Contour cijevi primjenjujemo fine obrise uzorka, slijedite linije za povezivanje jedni s drugima. Dajemo vrijeme za sušenje.

Šavovit

Korak 3. Primjena obojenih boja, odnosno njihov zaljev u sektoru. Preporučuje se i obično prema tehnologiji provodi se u horizontalnom položaju, budući da se boje stoje na površini. Ako je površina ravna, jednostavno ispunjavamo i čekamo sve dok se sve ne osuši, sa zaobljenom površinom morat ćete uzeti minimalnu količinu boja na četkicu i brzo nanesite jednu razmazu, tako da se boje brzo osuše.

Šavovit

Primjena tehnologije

Usluga vitraja i dalje se razvija kao hobi i vrsta umjetničkog kreativnosti. Mnogi majstori, dizajneri, kao i amateri primjenjuju obojenu sliku u prozorima.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​nabranu suknju: uzorak i primjeri stilova šivanja

Šavovit

Unutarnja vrata s naočalama mogu se ukrasiti jednostavnim geometrijskim uzorcima. Za to, istina će imati vrata pucati i raditi u ventiliranoj sobi, razmislite unaprijed kako ćete to učiniti. Predlošci na slici mogu se ispisati na nekoliko listova i ljepilo zajedno ili izvući na komad pozadine.

Šavovit

Šavovit

Reklam namještaja također se mogu ažurirati s umrljanom bojom. Ovisno o crtežu, možete stvoriti određeni stil stil dizajna. Cvijeće, leptiri, ptice i drugi prirodni elementi stvorit će elegantnu i ženstvenu atmosferu.

Šavovit

Šavovit

Šavovit

Zamrljano staklo slika Vaza, naočala, akvarija i staklenih ploča bila je zajednički hobi za mnoge obrtnike s pojavom takvih nekompliciranih boja.

Šavovit

Šavovit

Video na temu

Čitaj više