Kako napraviti drveni stalak pravo i jednostavno i jednostavno?

Anonim

Stalci u svakom trenutku bili su od velikog interesa. Ovo je prilično prikladna stvar koja se može koristiti za pohranu različitih stvari, knjiga. Također možete staviti na visoke police i lonce s niskim duhovnim biljkama, koje će izgledati prilično lijepo.

Kako napraviti drveni stalak pravo i jednostavno i jednostavno?

Slika 1. Drveni crtež.

Napravite drveni stalak vlastitim rukama nije tako težak i za gotovo svaku osobu. Trebate samo pripremiti sve što vam je potrebno unaprijed. Do danas postoje mnoge mogućnosti za regale, različite dizajne. Ali razmotrimo jednu od najlakših i najpravitivnih opcija.

Materijali i alati za rad

Prije nego što se uzme za proces proizvodnje drvenih police s vlastitim rukama, morate ispravno pokupiti materijale i alate.

Preporučljivo je odabrati ploče s prirodnog stabla kao glavni materijal. Za takav cilj, hrast, borovi ili crveno stablo prikladan. Ne preporučuje se korištenje ploča temeljenih na drva, jer se neće razlikovati posebnu izdržljivost i praktičnost. U isto vrijeme, pobrinite se da vlaga drva ne prelazi 12%. Također prije rada, stablo se obrađuje antisepticima i posebnim impregnacijama, nakon čega mu daje nekoliko dana da legne u toploj sobi. Osim ploča, trebat će vam to za stalak:

Kako napraviti drveni stalak pravo i jednostavno i jednostavno?

Alati za proizvodnju drvenih police.

  • Rulet i olovka za označavanje;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • stroj za brušenje;
  • Električna jigsaw;
  • Wood lak;
  • čekić;
  • stolarno ljepilo;
  • Metalni uglovi;
  • bušilica;
  • šperploča;
  • Noge namještaja na kotačima;
  • lak i četka;
  • Drvene šipke za polesne police za zaključavanje;
  • Nositelji za police.

Priprema baze, zidova i police

Rad počinje s izborom donje baze. Kao takva, snimljena je gusta ploča (debljina bi trebala biti takva da je samo-Supezheza u 3 cm uđe u nju). U isto vrijeme, njegova duljina je jednaka maksimalnoj duljini stalka, a širina je maksimalna širina koju odaberete. U isto vrijeme, na dnu baze, poželjno je kroz svaki mjerač duljine police za kretanje poprečnim šipkama, čija je duljina jednaka širini baze. Oni će pružiti dodatnu tvrđavu.

Članak na temu: Instaliranje postolja s kabelskim kanalom: Kako otvoriti i Ed

Sada idite na rad na bočnim pločama. Ako imate ograničene materijalne resurse, onda možete koristiti gustu šperploča umjesto prirodnog drva za bočnice. Odmah označite tako da je širina jednaka širini baze, a visina ploča je odabrana neovisno. Zatim, lagano izrežite bočne stijene željene veličine. Odmah napravite svoju unutarnju bočnu marku za police. Ne smije se zaboraviti da optimalne brojeve na visini polica - 21 i 42 cm. Ove dvije visine mogu se kombinirati. Tako dobivate police u isto vrijeme i prostrano, i prilično uredno.

Kako napraviti drveni stalak pravo i jednostavno i jednostavno?

Shema montaže rack.

Sada idite na rezanje drvenih police. Njihova duljina mjeri se iz unutrašnjosti police tako da se istovremeno i slobodno i čvrsto uklapaju u stalak. Širina je jednaka dubini samog ormara. Debljina police u idealnoj verziji ne bi trebala biti manja od 2,5 cm. Ali još je bolje popraviti ih s poprečnim šipkama odozdo. Bruksi se mogu ljuštiti običnim malim karnacijama.

Zatim je vrijeme za stražnji zid. U pravilu, ako ste zadovoljni bojom i teksturom zida, na koje je ormar susjedan, onda se stražnji zid ne može montirati. Ali ako je potrebno, zid je izrezan iz uobičajenog šperploča, na temelju veličine duljine i visine stalka.

Sastavljanje stalak s vlastitim rukama

Dakle, svi potrebni strukturni elementi su pripravljeni. Sada je najodgovorniji okupljanje drva u jednom dizajnu. U isto vrijeme, najbolje je koristiti nekoliko različitih vrsta čvora i samo-tapkanje vijaka i čađe i čavlje i metalne kutove, ako je potrebno.

Mogućnosti za pričvršćivanje police

Prvo, najniža polica se uzima za bazu, na koje je stražnja stijenka stalka montirana pomoću samo-uzoraka. Ako vas takav zid nije osiguran, odmah počnite raditi sa bočnim zidovima. Od iznutra, prethodno ste napravljeni za police.

Članak o toj temi: Tirkizna pozadina: Fotografija u unutrašnjosti, za boju zidova, s smeđim uzorom, soba, bijela tirkizna s cvijećem, zavjese u spavaćoj sobi, bež, video

Dakle, sada na svakoj od označavanja paralelno jedni drugima, potrebno je osigurati posebnu metalnu ili plastiku (ovisno o namjeravanom teretu za police) držača za koje se mogu staviti drvene police. Dalje, ove bočne stijenke su montirane na donju bazu koristeći samo-uzorke. U isto vrijeme, ne zaboravite promatrati ravnost svih kutova. Za pouzdanost, još je bolje koristiti metalne kutove kao elemente za pričvršćivanje.

Ali to je bila prva verzija police. Tu je i još jedan - čvrsto pričvršćivanje. Ovdje već ne morate učiniti nositelje. U ovom slučaju, police će se izravno povezati s bočnim stijenama. Proizvoditi sve ispravno, za početak, pričvrstiti bočne stijenke u bazu sa samopokreta, nakon čega bi jedna osoba trebala držati unutar police na polici, a drugi - s vanjske strane bočnih stijena da ga popravi samo- crtanje. Od ispod dna police, preporučljivo je daljnje popraviti sve iste uglove metala. No, imajte na umu da je ova metoda malo složenija, jer zahtijeva savršenu mjerenja duljine unutarnjih polica, kao i više vremena i brige za rad. Bilo koja serija može pokvariti stalak. Stoga odmah koristite razinu izgradnje.

Neke dodatne savjete

Dakle, većina je spremna. Sada ostaje na vrhu kako bi se osigurao pokrov police, koji će pružiti police završen izgled i zaštititi najoplju gornju policu od prašine od ulaska. Pričvršćivanje se provodi uz pomoć svih istih vijaka.

Proizvodnja police (posebice, u procesu montaže) bit će pouzdanije ako nakon bušenja rupa ispod vijaka ih probudite unutar ljepilo stolarija. To će pružiti dodatnu pouzdanost. Najbolje je koristiti noge namještaja na kotačima kao noge s rack. Stoga će biti prikladnije premjestiti dizajn, ako je potrebno, moći izdržati bilo kakve opterećenja, a ne izaziva izobličenje.

Članak na temu: plin stup u kupaonici

Drveni stalak je spreman! Izgledat će kao da će njegov glavni dio biti približno kao na slici. 1. Ovaj jednostavan i praktičan istovremeno dizajn je prikladan za bilo koju sobu: za kuhinju, spavaću sobu, hodnik. Sada možete samo pokriti stalak laka za drvo i pustiti suhi kao što bi trebao.

Čitaj više