Pravilna proizvodnja police radi sami

Anonim

Ne postoji ništa lakše od inkarnacije projekta stolarije. Međutim, on, kao i drugi poduzetnici, zahtijeva indikativno planiranje i izradu procjene. Proizvodne police s vlastitim rukama zahtijevaju slično planiranje. Gotovo bilo koja ploča, koja ima par bodova za podršku, može se uspješno nazvati policom. U tom slučaju, pitanje uvijek postavlja ono što je bolje koristiti.

Pravilna proizvodnja police radi sami

Shema polica montirana na zid.

Koje će dimenzije za takav proizvod biti najbolji? Koji materijal se mora koristiti za podršku? Kako napraviti ormar ili policu tako da izgledaju lijepo i dobro uklapaju u postojeći interijer? Da biste to učinili, morate se upoznati sa savjetom iskusnih profesionalaca, koji će detaljno objasniti kako je potrebno napraviti izbor materijala, što bi trebale biti dimenzije, metode montaže police.

Također pripremite i alati:

  • pila za metal;
  • odvijač;
  • sječivo;
  • rulet;
  • Korolnić

Odredite širinu police, izračunajte njegovu visinu, pronađite optimalnu udaljenost između nekoliko polica.

Neke značajke

Naravno, pukovnija može zadržati najrazličitiju dokumentaciju, različite stavke. Kada je odabrana veličina police, morate uzeti dodjelu spremišta kao osnova. Da biste promijenili visinu police, potrebno je koristiti gume za police koje imaju zagrade. Primijenite posebne pribodne osobe koje imaju nekoliko izbušenih rupa.

Pravilna proizvodnja police radi sami

Shema montirane police.

Vrlo je važno za vrijeme proizvođača izračunati točnu dubinu police. Ova vrijednost izravno ovisi o dijelu koji će biti instaliran na njemu. Da biste odredili širinu, police se mogu koristiti posebnim tablicama, gdje je naznačena širina radio opreme, televizije itd.

Prilikom instaliranja police, visina bi trebala biti izabrana na takav način da postoji lako dostupnost za određenu kategoriju korisnika:

  1. Dizajniran za odrasle - oko 1725 mm.
  2. Za mlade ljude od 10-11 klase - oko 1550 mm.
  3. Za studente 6-8 razreda - oko 1400 mm.
  4. Za studente juniorskog razreda - oko 1295 mm.
  5. Polica za malu djecu - oko 1220 mm.

Članak na temu: poštanski sandučić to učiniti sami

U proizvodnji police, na kojoj će se instalirati elektronička oprema, potrebno je osigurati posebno mjesto gdje će biti električne cijevi i kabeli. Svaka polica mora izbušiti rupe za preskakanje kabela za uključivanje u zajedničku mrežu. Tako da vilica žice ima slobodan pristup utičnici, promjer rupe je potrebno za bušenje veličine više od 32 mm.

Kako izgled od prednjeg ruba utječe na procjenu police

Pravilna proizvodnja police radi sami

Televizijske sheme police.

Da biste završili rub, morate imati odgovarajuće materijale. Sprijeda i jastučić od drva zalijepljen. Proizvod postaje mnogo jači. Ako je glavni materijal police šperploča, onda zbog obloge rub postaje mnogo ljepši. Široki jastučić, koji nastupa malo iza dimenzija police, vizualno povećava volumen. Stalci za knjige stječu masivan pogled.

Za proizvodnju rubnih prekrivača, najbolje je koristiti ploče s debljinom od oko 19 mm, konfiguriranjem do željene širine. Snaga police ovisi o tome. Široka polica je obično najtrajniji.

Visoka pouzdanost ima ljepilo s rubom police, ako je takva operacija provedena pomoću najnovije PVA ljepilo. Takav jastučić bi trebao malo zatvoriti vrh police. Nakon konačnog sušenja ljepila, ispiranje je poravnato. Ova operacija se izvodi rubni rezač.

Pravilna proizvodnja police radi sami

Izrada kutnih police.

Kada policijski materijal služi lijep štit, izvorni izgled će stvoriti lijepljeni dekorativni profil. Obično zaokruživanje pretvara izgled izrađene police na mekši. Chamfer će joj dati posebnu privlačnost. Da biste napravili originalne proizvode, bolje je koristiti oblikovani rezač koji ima profil koji zadovoljava stil željenog projekta. Milovanje profila se provodi za nekoliko propusta.

Za brzo uređenje police za šperploču, morate držati fleksibilne mjedene trake na rubovima. Osim toga, možete koristiti posebnu rubu vrpcu. Da biste to učinili, uz pomoć zagrijanog kućnog željeza, morate pritisnuti adhezivni sloj melaminske trake do ruba police.

Članak o temi: Dekorativna žbuka za kupaonicu radi sami

Pokazivač temperature željeza mora biti postavljen na prosječnu temperaturu grijanja. Polako kreće, željezo se topi ljepilo, koji čvrsto zgrabite melamin traku. Nakon hlađenja ljepila potrebno je izrezati dobivene sudopere s posebnim alatom. Naravno, takvi materijali ne utječu na povećanje snage police, ali oni pomažu sakriti grube rubove.

Rukovanje drvenom policom

Pravilna proizvodnja police radi sami

Shema drvene kutne zidne police.

Glavna stvar je kada se napravi proizvodnja polica - to je obrada brusnih kutova. Da bi se postigla glatkoća, polica mora biti brušenje kože s žitaricama 100. Mljevenje treba izvoditi duž vlakana. Praktično iskustvo je pokazalo da mala zrnatost za mljevenje nije prikladno, pogotovo ako je polica naknadno prekrivena lakom.

Mora se reći da je u inozemstvu često koristio polica za knjige od ploče koja nije liječena. Uz dugoročnu operaciju, gruba površina postaje glatka od stalnih dodira. Struktura stabla nije slomljena, ploča dobiva plemenito stajalište.

Skupština rada: Nijanse

Na policu čvrsto leže na čeličnim nosačima, mora se odrediti konvencionalnim vijcima za drvo.

Pravilna proizvodnja police radi sami

Shema montirane police.

Primijenjeni štitnici namještaja fiksirani su s posebnim estrima namještaja različitih dimenzija. Slični estrih su pričvršćeni na rub ploča. Koriste se u proizvodnji složenog namještaja, kao što su stolovi za pisanje, složenije police, itd.

Kada se vijci nanose, morate znati nekoliko karakterističnih nijansi.

Vijci samo-tapkanja često su zbunjeni, dizajnirani za drvo, s posebnim samoizvlaštenjem stvorenim za vijak u iverice. Takvi vijci samo-tapka imaju kratki korak navojni korak, slabo se drže u sadašnjem stablu. Ostali vijci namijenjeni za drvo imaju veliki korak navojni korak. Vanjski promjer takvih pričvršćivača je vrlo različit od unutarnjeg, kao rezultat toga, vijci samo-tapkanja čvrsto su pričvršćeni u drvo.

Ponekad je vrlo teško pronaći samooželjnu duljinu željene duljine, osobito kada se primjenjuju tanki štitovi. U takvim slučajevima, višak duljine je jednostavno biljke s kičma.

Članak o temi: Tehnologija linoleuma i proizvodnja linoleumskog postolja

Da ne bi podijelili ploču, morate unaprijed izbušiti male rupe.

Promjer rupe treba biti nešto manji od unutarnjeg promjera samosprene.

Police za pričvršćivanje na zid

Kada visi ormar ili policu, potrebno je koristiti razinu. To će pomoći čak i osigurati dizajn. Ova operacija je najodgovornija, jer nepouzdana montaža ne može izdržati i ozlijediti stanovnike kod kuće.

U drvenoj kući, bit će dovoljno pričvrstiti policu s dugim samoizvlaštenjem.

Ako su zidovi opeka, betona ili gipsana ploča, onda će najbolje pričvršćivanje biti tiple. Trenutno je tišina metalna šipka, opremljena rebrima koja igraju ulogu umirovljenika i metala samosviđaju. Da biste pričvrstili dowel, morate izbušiti rupu željenog promjera, zatim voziti plastičnu šipku u rupu i pričvrstite vijke.

Čitaj više