Kako staviti staru bateriju?

Anonim

Kako staviti staru bateriju?

Ako je površina baterije grijanja bila swept, pucked, miješa se, izlazni: morate ukloniti staru boju. Praktično razmišljanje o tome kako najbolje to učiniti, postavljeno.

Prije kupnje sredstava za čišćenje površine potrebno je saznati nego baterija je obojana.

Najmanje vrijeme će se čišćenje površine uz korištenje tekućine za boje, odnosno kemijsku metodu. Prodaje se u svim specijaliziranim građevinarnicama u obliku gelova, koncentrata, aerosola, prašaka.

Prije kupnje pranja, morate pokušati saznati što je baterija oslikana.

Različite vrste sredstava koji se koriste za pranje stare boje namijenjene su određenom sastavu.

Na primjer, postoje ispire za poliuretan, epoksipolyester, epoksi, praškaste boje, izračunate za nekoliko osnove.

Ako priroda stare boje nije poznata, bolje je kupiti univerzalno sredstvo za uklanjanje bilo koje premazivanje boje.

Za uklanjanje gliftalnih, nitroceluloza i uljanih boja, na primjer, upotrijebite aft ispiranja, što ostavlja staru boju 20-30 minuta i ne uzrokuje koroziju metala

Splice Aerosol aplikacija

Kako staviti staru bateriju?

Baterije koje imaju rebrastu strukturu se obrađuju pomoću aerosolnog spreja.

Prije rada s bilo kojim kemijskim pripravcima treba poduzeti sigurnosne mjere: otvoriti prozor, staviti na rukavice, zatvorene naočale, respirator, zaštitnu odjeću kako bi se spriječilo trovanje.

Za obradu baterije koja ima složenu rebrastu strukturu, prikladnije je primijeniti pranje s aparatom bez zraka ili raspršivanjem aerosola. S obzirom na specifičnosti metode, treba biti zaštićena od prskanja plastičnih i gumenih predmeta i spolova.

U pravilu, jedan spremnik je dovoljan za pokrivanje suspendiranom otopinom od strane vanjske površine baterije, kao i njegovu neravnu unutarnju površinu. Pripreme su obično univerzalne, to jest, mogu snositi bilo koju boju i prajmer ako jest. U isto vrijeme, ne uzrokuju koroziju.

Članak o temi: papirnate rolete na Velcru u Ikei i Lerua Merlen

Nakon 10-60 minuta na temperaturi iznad 10 ° C, boja se vrti s mjehurićima, ona postaje labava i lako se uklanja s metalnom četkom, lopaticom ili dlijetom. Ako niste potpuno uklonili boju, operacija se može ponoviti.

Korištenje kemikalija na bazi vode

Kako staviti staru bateriju?

Kemijsko čišćenje se regrutira na četkici i razmazi se primjenjuju na bateriju.

Tradicionalno se smatra metodom za primjenu pranja četkica, ali u isto vrijeme metoda je vrlo teško obraditi unutarnje elemente baterije i isprati prodirenu boju.

Vrlo je učinkovit za pranje vode na bazi vode i laka striptizeta, bez teče od vertikalnih površina. Prije nanošenja ispiranja, trebali biste obuhvatiti namještaj, pod unutar radijusa akcije, ali ipak, izbjegavajte prskanje i prolijevanje.

Banka u kojoj se nalita prati, izrađena je od visokog materijala, tako da tekućina treba ostati samo u njemu. Sredstva se regrutira na četkici i razmazi pažljivo se primjenjuju na bateriju.

Potrošnja za pranje: 1 litra je dovoljno za bateriju koja se sastoji od 12 dijelova. Vrijeme radnje - od 5 do 15 minuta, ovisno o vremenu pokrivanja. Nemojte dopustiti sušenje, trebate pažljivo okupiti lopaticu ili krutu četkicu omekšanu boju. Pristupačna površina isperite sobom sobnu temperaturu i dobro suha. Koristeći prskalicu, možete isprati i unutarnje izbočene dijelove, unaprijed zamijeniti ravnu kupu ili kivetu ispod baterije.

Alati se čiste boje, oprani, kao i četke, sapunasta voda.

Metoda čišćenja toplinske baterije

Kako staviti staru bateriju?

Čišćenje baterije u toplinskoj metodi treba provesti na otvorenom.

Trebamo lampicu lampicu ili građevinsku kosu, krutu metalnu četku, krpu i lopaticu.

Prije baterije se uklanja iz zida i uklonite na otvoreni zrak, jer je čišćenje termalne metode iz boje opasno i toksično.

Lampica za lemljenje se zagrijava baterijom dok se boja ne počne mjehurići. Dok se nije ohladila, pažljivo je uklonjena malom lopaticom. Budući da se rad provodi s otvorenom vatrom, a baterija je masivna, potrebno je promatrati maksimalni oprez i, ako je moguće, privući pomoćnika. To je zbog činjenice da zagrijati površinu metala i ukloniti boju s obje ruke sekvencijalno. Pomoćnik mora kontrolirati položaj subjekta u prostoru u ovoj metodi obrade.

Članak o temi: Krepim gipsboard na zidu i stropu s ljepilom

Konstrukcija sušila za kosu nije opasna kao plamenik ili lampa za lemljenje. Može se nanijeti u zatvorenoj sobi, ali morate zatvoriti zidove s kartonom od letećih komada boje. Nakon zagrijavanja, stara boja mjehurića se uklanja krpom.

Hladni radijator priprema četkicu za metal, površina se određuje otapalom. Nakon toga, svi nedostaci će biti vidljivi. Možda će se postupak morati ponoviti za pojedinačne fragmente baterije.

Prije nego što se baterija postavi na mjesto, ona bi trebala biti oslikana na obje strane na otvorenom. Osim toga, morate provjeriti jesu li brtvi spaljeni.

Mehaničko uklanjanje stare boje

Kako staviti staru bateriju?

Boje možete ukloniti s baterije pomoću "Bugarski".

Ručni mehanički način za uklanjanje boje s baterijom je vrlo težak, ali rezultat je obično vrlo učinkovit. To je moguće u slučajevima kada je gotovo pala, mjehurići i ima nekoliko slojeva. Ponekad se ova metoda koristi ako je zadovoljna nepotpunom pročišćavanjem baterije od stare boje, kao što je podložno ukrašavanju.

Veliki mjehurići mogu se ponoviti s mehaničkim perforatorom s mlaznicom u obliku oštrice ili čekića.

Za daljnje pročišćavanje koriste se datoteke, cikluse, spatule, strugači, Rashpille, brusni papir.

Također je moguće očistiti obojenu površinu s "brusilica" - kutni stroj za mljevenje. Za to je disk zamijenjen s Krestovka - žičanom četkom.

Koldovka je fiksirana za čišćenje površina od boje na ESM-u.

Promijenite vježbu za mljevenje, u zaštitu od čelika čelika je stezana.

Stroj za mljevenje s posebnom mlaznicom (raspršivanje srednje tvrdoće) je pažljivo obrađena. Ako je potrebno, mlaznica se mijenja. Nakon što je završio obradu, površina je obrisana krpom navlaženom u otapalu.

Pjeskarenje ili abrazivno čišćenje je najučinkovitija metoda uklanjanja stare boje s baterijama. To zahtijeva ne samo prisutnost posebne skupe opreme, već i vještine. Ali ako već postoji kompresor, vrijedi kupiti mlaznicu za pjeskarenje.

Članak o temi: Kako zaštititi uglove na postolje

Čitaj više