Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Anonim

Veliki prozori u kući - to je uvijek nevjerojatno lijepo i učinkovito. Većina stanovnika bliskih visokih zgrada pokušava pustiti svoj stan više svjetla, uklanjajući teške zavjese i odabiru pretežno svjetlo namještaja. Ali kada su otvori prozora na projektu veliki, ovaj problem nestaje sama po sebi. Čak i na fotografiji, lagani i prostrani stambeni prostori izgledaju nevjerojatno udobno.

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Zavjese za velike prozore

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Ako ranije prozori nestandardne veličine mogu dopustiti samo stanovnicima vikendica, danas se pojavljuju u mnogim novim stambenim zgradama. Dizajn takvih prozora je u velikoj mjeri unaprijed određeni s općim pogledom na unutrašnjost sobe, a zatim pristup ovom pitanju slijedi s posebnom pažnjom. Međutim, također je vrijedno napomenuti da pronalaženje savršenih zavjesa do velikih prozora otvori možda neće biti tako jednostavno.

Značajka

U modernim kućama, veliki prozori se nalaze, u pravilu, u spavaćim sobama ili u dnevnim sobama, mnogo rjeđe u kuhinji. Izdavanjem unutrašnjosti bilo kojeg od ovih prostora, ispravno će se usredotočiti na nestandardno otvaranje prozora koji se, pogotovo ako se pogled otvara samo divno. Dakle, pokupiti zavjese, potrebno je uzeti u obzir arhitektonske značajke i konfiguraciju prozora i, naravno, cjelokupni koncept dizajna prostorije.

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Izbor tekstila tečno ne utječe na mjesto otvaranja prozora. Ako se soba nalazi na južnoj strani, ne možete se ograničiti u izbor boje, niti u odabiru oluje. S sjevernom položaju, čak i veliki prozori možda se ne smiju spasiti od nedostatka svjetla, tako da će biti najbolje objesiti previše čvrsto uske zavjese toplim tonovima. Ne zaboravite uzeti u obzir i visinu stropova.

Opcije dekoracije

Naravno, prozori nestandardnih veličina zahtijevaju isti nestandardni dizajn. Kao što je spomenuto, najvažnije je ovdje promatrati organu dekor prozora i okolnog prostora. U foto galeriji, nekoliko vrlo elegantnih i zanimljivih tehnika koje možete utjeloviti u vlastitoj kući jasno su ilustrirani, odabirom najprikladnije i lijepe zavjese.

Članak o temi: Ako je kuća nizak stropovi

Dakle, možete usvojiti sljedeće ideje:

  1. Za prostorije s tradicionalnim klasičnim ukrasom, austrijske zavjese savršeno su prikladne u kombinaciji s elegantnim teškim zavjesama;
  2. Ako želite donijeti malu romantiku u unutrašnjost, možete objesiti neteći prozirne zavjese, koji će se nježno razvijati s biranjem prozora. Ako se želi, takve zavjese mogu se sakupiti na stražnjim stranama;
  3. Vrlo stilski pogled na velike prozorske otvore u trendovskom užadu, koji mogu biti raznih boja, kao i uređenje shinestones, šljokica i drugih dekorativnih elemenata;
  4. Klasični sastav guste portore i najfinijeg tila bit će prikladan u spavaćoj sobi. Boja Odaberite u formi ukupne boje prostorije, a uopće nije potrebno koristiti standardnu ​​opciju, kada je til izabran svjetlo, a glavne zavjese su tamne, mogu se učiniti naprotiv;
  5. Ako se veliki prozori nalaze u kuhinji, idealno će biti jednostavne zavjese veslača.

Odvojeno, moguće je dodijeliti takvo rješenje za dizajn velikih prozora kada se koriste zavjese s lambrekinom. Na fotografiji izgledaju samo prekrasno. Ova odluka bit će apsolutno prikladna u dnevnom boravku - sobi, koja obično podrazumijeva neku svečanost u okruženju. Važno je napomenuti da je na velikim prozorima najbolje zalijepiti iz pluća, jednostavnih materijala, kao što je batistist ili veo.

Preporuke

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Koje zavjese biraju na velikim prozorima

Dakle, da veliki prozori izgleda elegantni, ne gori, odabiru zavjese za njih, slijedite ove preporuke:

  1. Bolje napustiti zavjesu s malim ukrasom;
  2. Nemojte koristiti kratke zavjese;
  3. Zavjese iz prozirnih materijala poželjno su dodavati lambrequin, koji će ponoviti oblik otvora prozora;
  4. Dobro izgleda i široke, duboke nabore.

Naravno, veliki prozori su uvijek neobični i netrivijalni. Unatoč svim poteškoćama koje mogu endoole sa svojim dizajnom, soba s takvim nestandardnim otvorima prozora uvijek izgleda nevjerojatno i čak isključivo. Znajući osnovna načela za uređenje takvih prozora, možete stvoriti jedinstven, lijep sastav koji će stvoriti jedinstveno i divno opće raspoloženje.

Članak o temi: Antene za TV u zemlji

Čitaj više