Uzorak "školjke" kukičanje: sheme s opisom i videom

Anonim

Postoje obrtnici koji odaberu igle. A tu su igone koji preferiraju kuku u radu. Varijacije uzoraka koje je izradila kukičana, ne čitaju. Ali najlakše i najljepša stvar smatra se morskim uzorkom. Da biste saznali kako plesti uzorak "ljuske" s kukičanom, pročitajte ovaj članak.

Uzorak

Uzorak

Od jednostavnog do složenog

Da biste u potpunosti ovladali proces obavljanja procesa, morate početi s AZOV-om. Za rad, trebat će vam pokretljivost niti i prikladna kuka. Alati odaberite tako da je nit potpuno slaganje u udubljenju. Tada proizvod neće biti labav ili obrnuto gust. Pripremite sve što vam je potrebno, prijeđite na posao.

Za početak, analizirat ćemo najjednostavniju opciju uzorka. Njegova shema je prikazana u nastavku:

Uzorak

Za treniranje vještine, vezati lanac zraka s nekoliko centimetara ili kao u dijagramu - u količini od 32 petlje. To će biti temelj. Sada u petoj petlji osnove, plesti stupac s Nakidom. Izvedite još dva takva stupaca bez promjene petlji. Ispalo je iz prve ljuske.

Sada napravite zračnu petlju. Na temelju prve ljuske, broji četvrtu petlju. U njemu, vezati tri identične stupce s Nakud. Nastala je druga ljuska. Po analogiji, nastavite cijeli raspon. Da biste otišli u drugi redak, napravite tri petlje za podizanje zraka. Pažljivo pogledajte shemu. Gdje je zračna petlja bila u prvom redu, sada će biti ljuska i naprotiv, na sceni će doći do zračne petlje. Ako volite školjke da bi se međusobno, pogledajte sljedeću shemu:

Uzorak

Isprobajte crtež nekoliko puta i ne primijetite kako će se uzorak automatski plesti.

Sljedeća opcija će biti složenija - gusti ornament. Razmotrite detalje opisa posla:

Članak o temi: OpenWork Kvadrati Kukichet: Sheme i opisi s fotografijama i videozapisima

Uzorak

  • Vezati lanac zračnih petlji. Njihova količina bi trebala biti višestruka od šest plus jedan za podizanje petlje;
  • U drugom iz kuke petlje, ležite uobičajeni stupac bez Nakida;
  • Preskočite dvije petlje u podnožju i vezati pet stupca do treće - prva ljuska je spremna;
  • Opet, preskočite dvije petlje i ponovno izvedite stupac bez nakida;
  • Kroz dvije petlje, provjeravaju drugu ljusku;
  • Ponoviti odnos do kraja zračne petlje;
  • Idite na drugi red okretanjem tkanine. Vezati tri zračne petlje iu istoj petlji, iz koje je počeo porast, provjerite još dva stupca s Nakudom;
  • U drugom redu školjki će se sakupljati na mjestu stupaca bez Nakide iz prethodnog reda. I stupovi bez Nakida bit će smješteni iznad trećeg stupca sudopera iz donjeg reda;
  • Takvu naizmjeničnu metodu provodi se svi kasniji redovi.

Ako je shema još uvijek nerazumljiva vama i komplicirana za percepciju, pogledajte videozapis s primjerom kompliciranog pletenja:

Raznobojne školjke

U ovom pododjeljku vidjet ćemo kako možete spojiti motiv pomoću dvije različite boje pređe. Da bi crtež bio lijep, pokupite kombinirane nijanse. Može se koristiti čak i nekoliko boja, stvarajući glatke prijelaze iz jedne sheme boja u drugu. Ovo je prekrasna ideja za korištenje preostalih motora niti. No, ova metoda je prikladnija za iskusne obrtnike koji znaju kako promijeniti niti u procesu pletenja.

Uzorak

Do sada ćemo analizirati fragment crteža s dvije boje. Naizmjence ih u procesu rada, dobit ćete prekrasne pruge ili čak valove.

Uzorak

  • Odaberite boju iz koje ćete početi;
  • Tehnika pletenja se ne razlikuje od gustog uzorka, samo umjesto pet stupaca s Nakudom, predlažemo plesti za razne sedam stupca. Zatim u drugom redu, zajedno s dizanje air petlje, vezati tri stupca s Nakudom. I stupac bez Nakida već će se održati u četvrtom stupcu sudopera donjeg retka;
  • Nakon završetka dva reda, promijenite nit. To jest, treći i četvrti redovi usvojeni drugom bojom;
  • Ponovno zamjenjujte nit kada pokrenete peti red.

Članak na temu: ASTRA perla s fotografijama i videozapisima: Master klasa s shemama tkanja

Takom shemom plesti platno od potrebne visine, ne zaboravljajući svaki put da promijeni nit.

Uz pomoć kuke, stvore se svjetlo, zrak, otvaranje. Gore opisani ukras je prilično gusta, gotovo ne sjaji, što ga razlikuje od većine tehnika pletenja. Školjke se mogu koristiti i prilikom stvaranja odjeće iu proizvodnji unutarnjih elemenata. Bilo je dobro pogledati plaid, stocks, jastuke, pogotovo ako koristite nekoliko boja. Za garderobu možete povezati suknju, pužljivu, kardigan. Bit će monofonska verzija parenja, ali je dopušten svjetlosni gradijent. Posebno će šarmantno izgledati kao šal koji izvodi predloženi motiv.

Uzorak

Uzorak

Dakle, upoznali ste se s novom tehnikom kukičane i možete ga sigurno primijeniti u praksi. Poboljšajte sebe i svoje najmilije s novim detaljima dekor ili zanimljivih modela odjeće.

Video na temu

Više videozapisa na temu:

Čitaj više