Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Anonim

Fotografija

Da bi se zaštitila web-lokacija od vanjske penetracije, vjetra i buke, ograde različitih dizajna i kvalitete koriste se za razlikovanje teritorija. Tijekom mnogih stoljeća, drvene ograde koje mogu uzeti drugačiji izgled su popularne s popularnosti. Drvena ograda s vlastitim rukama dizajnira razne oblike. To može biti najjednostavnija frekvencija ili čvrsta čvrsta ograda, gdje je stablo savršeno u kombinaciji s kamenim stupovima. Sasvim je moguće napraviti takvu ogradu vlastitim rukama, samo trebate stvoriti projekt, a zatim pripremiti materijal.

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Oblici drvenih ograda.

Vrste drvenih ograda

Drvene ograde mogu steći drugačiji izgled:

  1. Čvrsta, podijeljena u obične obične, pljeskanje, "pseće uši", kraljevski, vrhunac, konkavni, dvostruki konkavni, konveksni.
  2. Stanika, klasifikator na konvekcijskoj, frekvenciji, uobičajeni obični, vrhunac, konkavna, dvostruka konveksna, "mačka mačka".

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Dizajn drvene ograde iz Stanika.

Klasična drvena ograda je izrađena od udjela, kao podršku, mi smo instalirani drveni, metalni, opeke stupovi. Svi dionici idu s malim prazninama među sobom, oni ne dosežu razinu tla. Ograda božićnog drvca je vrsta čvrste ograde. Odbori su pričvršćeni paralelno s tlom s malim kutom, kao rezultat toga, ispadne prekrasan crtež s božićnim drvcem. Mora li se odbori brkova pričvrstiti, minimalni razmak zraka ostaje između njih kako bi se osigurala ventilacija. U nastavku je temelj vrpce.

Prisutnost raznih "križa" je također čvrsta, barovi za njega su složene paralelno s tlom, temelj se koristi s trakom. Presjek šipki za ogradu je najbolje uzeti okrugli ili s udubljenjima za montažu. Kao rezultat toga, to će postići veću dekorativnost.

Ozbiljni mačevanje u šarenju s lumenom je popularan. Ovo je vrlo zanimljiva ograda, ploče su prikovni na obje strane kaputa u šahovskom redu. Između ploča ostaju praznine, takozvana dvostruka ograda, čija je snaga i pouzdanost iznimno visoka. Izvana, dizajn izgleda privlačno, ali je teško brinuti se za to, jer više nije moguće brinuti za to, jer više nije moguće očistiti unutarnje površine ploče četkom ili valjkom; samo slika u boji koristi se..

Članak o temi: Slike za unutrašnjost - vrste, imenovanja, pravila

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Elementi drvene ograde.

Ograda u obliku rešetke je jedan od najatraktivnijih. Sastoji se od drvenih ploča koje su pokucane u obliku mreže. Baza je ploča, drvo također primjenjuje za referentne stupove. Takve ograde su prozirne, ali za njih su izvrsne mogućnosti za ukrašavanje kovrčavanja biljaka. Nakon instalacije, ograde su obojene bijelom bojom kako bi dizajnirali dodatnu jednostavnost i eleganciju, iako je zapravo takva ograda jaka i stabilna.

Ograda "Ranch" je niska ograda. Koja je značajka ovog dizajna? Odbori su prikovani u nekoliko redova u horizontalnom smjeru, stvarajući atraktivnu kaskadu. Stupovi za podršku podignute su iz drva, kupuju se u zemlju. Tipično, broj redaka ne prelazi 4, takva se ograda montira unutar dijelova, funkcije su strogo karakteristične.

Kako sami instalirati drvenu ogradu?

Staviti ogradu iz ploča s vlastitim rukama neće biti teško, ali za ovo morate pravilno pripremiti materijale. Preporuča se koristiti samo suho drvo, to je najbolje, ako je crnini mekane stijene, ali možete uzeti osamljene čvrste stijene. Svi dionici prije posla su definitivno polirani, nakon čega se liječenje provodi od parazita i truljenja.

Ploče su impregnirane antisepticima i antipijem kako bi se osigurala pouzdana zaštita od plijesni, gljivica, truljenja i parazita.

Antipired pružaju otvorenu zaštitu plamena. Koriste se samo pocinčani nokti ili vijci za samozaštimanje, metalne ploče, kutovi koji su se koristili kao pričvršćivači. Neki stručnjaci savjetuju nokte prije posla da podmažu ulje.

Materijali i alati

Prije početka rada na izgradnji ograde potrebno je pripremiti materijale i alate. Za proizvodnju Stanika bit će potrebno:

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Pričvršćivanje uloga s predloškom (dimenzije su u milimetrima): 1 - kabel; 2 - uzorak; 3 - ploča na koju je kabel pričvršćen.

  • Drvene ploče, prošla prerada;
  • šipke za poprečne stabilne;
  • Referentni stupovi za ograde;
  • noktiju i vijci za samo-tapkanje;
  • Za hidroizolaciju, bitumen ili kreozot;
  • Bušilica, obična lopata;
  • PEGS za označavanje, uže;
  • cement, pijesak, šljunak ili gotova suha mješavina koja je dovoljna za otapanje vode;
  • Kapacitet za betonsku otopinu;
  • vidio, elektrolovik;
  • čekić;
  • Razina izgradnje.

Članak o temi: Valjane zavjese zamračivanje - hladnoća na najtoplijeg dana

Ugradnja ograde vlastitim rukama

Prvo želite označiti. Za to su drvene klinovi postavljene oko perimetra mjesta, između koje je uže rastegnut. To će biti duljina ograde, uz pomoć tako jednostavne oznake, možete dobiti sljedeće podatke:

  1. Odredite položaj dvaju ekstremnih stupova, između kojih će biti prolaz ili vrata.
  2. Odredite duljinu ograde na kojoj se izračunava količina materijala, izračunate točke stupa potpore.
  3. Prilikom izračunavanja, treba imati na umu da bi ekstremni i kutni stupovi trebali biti masivniji, jer će imati najveće opterećenje.

Nakon toga trebate ukloniti oznaku, ostavljajući klinove na mjestu budućih stupova podrške. Sljedeća faza proizvodnje je guranje rupa ispod stupova za podršku. Čak i tijekom označavanja potrebno je osigurati da je udaljenost između njih ista, jer izgled dizajna ovisi o tome, kompilaciju dijelova između stupaca. Manji ili veliki dijelovi mogu biti samo o kutnim stupovima i blizu prolaznika. Nakon toga, uz pomoć boraxy ili lopata počinje pox. Dubina bi trebala biti otprilike ¼ od visine stupa.

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Shema prikupljanja ograde iz Stanika.

Prije instaliranja stupova potrebno je nositi donji dio bitumen. Štitit će stablo od truljenja. Na dnu sam jame dodan je sloj pijeska i šljunka, nakon toga, stupovi su točno instalirani, provodi se na njihovo betoniranje. U tom slučaju, rad je bolji za obavljanje zajedno, jer bi potpora trebala stati strogo okomito. Prvi je kutak i ekstremni stupovi, ostali su već smješteni između njih. Svaki stup je uredno stavljen u pripremljenu jamu, nakon čega se izlije betonskom smjesom. Za zatvarače možete koristiti privremene sigurnosne kopije koje neće dati stupce da se nasloni kada se beton suši.

Da se osuši beton, vrijeme je potrebno, obično dovoljno parova tjedana, nakon čega možete početi sastavljati ogradu. Drvena ograda s vlastitim rukama mora se prikupiti iz ugradnje poprečnih šipki, pričvršćene su noktima na stupce. Huggy nokti su pod malim kutom kako bi se osiguralo najpouzdanije pričvršćivanje.

Članak o toj temi: Panoramsko ostakljenje u privatnoj kući i apartmanu

Stoke su pričvršćeni na instaliranim šipkama. Udaljenost odbora određuje se samo pojavom ograde, nema posebnih pravila. Obično vođeni vanjskim atraktivnosti, razina zaštite od vjetra, buke i prašine, od prodiranja u parcelu. Da bi se odjeljci atraktivniji, preporuča se koristiti posebnu metodu. Prvo, prijelaz je označen, nakon čega se ploče hrani kroz jedan. Dakle, ispostavilo se da dođe do glatkog koraka. Posljednji korak je instalirati prolaz ili vrata, koji su montirani na ekstremne stupove za podršku. Oni moraju biti ojačani da izdrže težinu dizajna.

Završiti gotovu ogradu

Kada je ograda potpuno spremna, može se obojiti bojom ili pokriti lak. Izbor završnih obrada ovisi o krajoliku i vlastitim željama. Ali ne biste trebali zaboraviti na dekorativni i zaštitni premaz, jer bez njega stablo će brzo početi negativno utjecati na vanjsko okruženje. Prikupite ogradu preporuča se oko jednom svakih 2-3 godine, ali je važno prvi put da to učinite odmah nakon instalacije. Ako se boja ne uklapa, možete koristiti posebna ulja za impregnaciju ili bezbojne laka, što vam omogućuje da sačuvate prirodnu teksturu drva.

Prilikom odabira ograde s drveta, potrebno je zapamtiti da je drvo odabran samo suho, lako za rukovanje, ali najpouzdanije je moguće. Sama instalacija obično nema problema, rad se može završiti za nekoliko dana, ne računajući sušenje betonskog rješenja za stupove.

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Kako napraviti drvenu ogradu od Stanika to učiniti sami

Čitaj više