Primjena solarnih panela

Anonim

Primjena solarnih panela

Solarna baterija je skupina foto stanica koje stvaraju električnu struju pod utjecajem sunčeve svjetlosti.

Primjena solarnih panela

Shema solarnog fotoelektričnog sustava.

Vanjska jednostavnost dizajna je vrlo atraktivna u usporedbi s turbinama hidroelektrana i atomskih reaktora, ali velikih električnih kapaciteta od hidroelektrana i nuklearnih elektrana, korištenje solarnih stanica još se ne može koristiti.

Sunčeva svjetlost - baza topline i života na Zemlji, njegova obilja i jednostavna pristupačnost privukla je inventivne umove svih vremena. Prije tisuće godina, veliki arhimedi, uz pomoć konkavnih poliranih površina brončanih štitova, usredotočio je zrake sunca i zapalio se na drvenu eskadrilu Rimljana. Solarni kolektori su kolekcionari solarne topline - popularni danas kada se koristi u ljetnim dušama na vikendicama i vrtnim mjestima.

Primjena solarnih panela

Shema heliosystem za grijanje vode.

Solarna energija za primanje električne energije počela se primjenjivati ​​samo u sredini prošlog stoljeća. Otkriće i korištenje unutarnjeg foto-efekta u fotovodičima poluvodiča, razvoj tehnologije njihove proizvodnje omogućio nam je stvaranje pouzdanih struktura solarnih baterija.

Kao rezultat padajućih zraka na površini fotocele poluvodiča u potonjem postoji usmjereni protok elektrona, koji se naziva strujni udar. Njegova vrijednost se mjeri u mikroamerima. Električna moć jednog fotocela je vrlo mala, tako da su spojeni na blokove. Glavni nedostaci koji koči raširenu uporabu takvih baterija su:

  • niska električna energija;
  • Visoka cijena proizvodnje.

Niska solarna energija je zbog činjenice da je većina laganog fluksa koji pada na njih rasipa, odražava se ili apsorbira bez stvaranja električne struje (gubitak - do 75%). Otuda i nisku snagu fotocelija i visokih troškova njihove električne energije.

Primjena solarnih panela

Shema načela rada i uređaja solarne baterije.

Glavni materijal za proizvodnju fotocelija poluvodiča je kristalni silicij. More i riječne plaže ispunjene su pijeskom - svijetlim predstavnikom silicija, ali sadrže sve vrste nečistoća. Prirodna tehnologija za čišćenje silicija je vrlo skupi događaj koji utječe na troškove fotoćelija.

Članak o temi: Kako samostalno zaraditi pola godine gipsane ploče?

Sunčana energija aktivno je počela koristiti u prostoru. Solarni paneli u svemirskoj letjelici - osnova za prehranu cijele tehnologije bočnog prostora. U svakodnevnom životu, korištenje fotoćela najčešće se nalaze u kalkulatorima na solarnim panelima. Poboljšanje tehnologija proizvodnje kristalnih silicija dovela je do stvaranja solarnih stanica na novim fotookretima.

Korištenje solarnih baterija u svakodnevnom životu

Primjena solarnih panela

Shema solarnih modula.

Korištenje fotografija u kućanstvu u kombinaciji u blokove kako bi se stvorila dovoljna električna energija, pronalaže se kao izvori energije za najpotrebnije kućanske aparate.

Dachas i seoske kuće u smislu naše stvarnosti vrlo su osjetljivi na privremene zatvaranje električne energije. Čak i elitna područja izgrađena s luksuznim zgradama nisu osigurana protiv ovih pojava. Odsutnost, barem privremena, mogućnost korištenja uobičajenih kućanskih aparata: hladnjak, mikrovalna pećnica, toster, TV - stvara neugodnosti kućanstva i neugodno.

Solarni paneli eliminiraju ovisnost o privremenim zatvaranju električne energije i stvoriti osjećaj slobode i udobnosti. Za dodatnu udobnost morate platiti, budući da je korištenje takvih baterija moguća samo s posebnim uređajima:

  • baterije za akumulaciju električne energije koju proizvodi fotoćelije baterije;
  • kontroler za prilagodbu optimalnih troškova akumulirane električne energije;
  • Pretvarač za hranu kućanskih aparata.

Povezivanje i održavanje

Ispravno koristite solarne baterije - ovaj zadatak dolazi odmah nakon kupnje ove jeftine opreme. Ovdje je najviše minimalniji popis aktivnosti na organizaciji autonomne napajanja:
  • Odaberite potreban broj modula iz fotoćela za sastavljanje baterija;
  • Odaberite način povezivanja;
  • osigurati instalaciju diodne šant iz mogućeg sjenčanja fotoćela;
  • Instalirajte regulator punjenja baterije;
  • Ugradite kontroler za cijeli sustav fotocele.

Specifičnosti rada zahtijeva uključivanje stručnjaka da ispravno spojite bateriju.

Solarna usluga je jednostavna, ali zahtijeva pažnju. Fotocell, točnije, kristalni poluvodič, izdržljiv i nepretenciozan za promjenu vanjskih uvjeta. Elementi dizajna fotonaponskih modula i baterija tijekom rada mijenjaju svoja svojstva:

  • Zagađenje fotocelirajućih površina smanjuje njihovu učinkovitost;
  • Zaštitni film smanjuje prijenos svjetlosti za 10-20%, što zahtijeva prilagodbu u električnim krugovima;
  • pregrijavanje regulatora i inverter ometa električne karakteristike sustava;
  • Izolacija žica za opskrbu se uništava od pad vlage i temperature.

Članak o temi: Brown zavjese: pravila o kombinaciji i uloga u unutrašnjosti

Koristite neispravnu bateriju strogo je zabranjeno.

Izgledi za razvoj sunčeve energije

Primjena solarnih panela

Shema mrežne mreže pri korištenju solarnih panela.

Instalacija na krovovima kuća u gradovima solarnih pretvarača vrlo je obećavajuće spasiti električnu energiju, ali zahtijeva državnu podršku. Na primjer, potrošači kućanstava od fotonaponske energije u Njemačkoj subvencioniraju plaćanja komunalnih usluga.

U državama, gdje dominiraju sunčani dani (Španjolska, Izrael), razvijaju se projekti stambenih i industrijskih zgrada s solarnim pločnicima. Složenost proizvodne tehnologije i visoke cijene foto stanica ne dopuštaju postizanje masovne proizvodnje.

Električna vozila danas djeluju, ali na malom opsegu zbog potrebe za česte baterije za punjenje. Punjenje automobilskih baterija od strane solarnih baterija je proboj u automobilskoj industriji kako bi se stvorila konkurentna električna vozila.

Prema dugoročnim tehničkim prognozama, do sredine 21. stoljeća, troškovi električne fotomultičke elemente će pristupiti troškovima svojih tipičnih dobavljača. Sa stajališta ekologije, autonomni moćni izvori električne energije u obliku solarnih panela bit će rašireni.

Čitaj više