Završavanje betonskih stepenica na drvo [Upute za posao]

Anonim

Stepenice su najčešće povišene od betona, jer je to materijal s povećanom snagom i dugom servisnim životom. Međutim, betonski marševi imaju jedan ozbiljan nedostatak - to je "hladnoća" materijala i neuglednog izgleda. Da biste uživali u betonskom stubištu, često se koristi drvna završna obrada. Ovo je najpopularnije rješenje koje je vrijedno razmotriti detaljnije.

Betonsko stablo stubišta

Odabir vrste drva

Postoje razne vrste drva koje su prikladne za obradu betonskih površina: to je hrast, ariš i bukva. Mogu se primijeniti rijetki završni materijali koji se uzimaju iz daljine. Međutim, unutar jedne regije, bolje je odabrati opciju koja karakterizira atraktivan izgled i praktičnost. Ova kategorija uključuje hrast - pogodan je za one koji su važna pouzdanost, snaga i trajnost od kraja.

Oak cutboard
Povećani troškovi hrasta opravdavaju se trajnim i otporom trošenja.

Cijena je glavna prednost ariš, jer je ovo drvo drva dostupno svim kupcima, bez obzira na trenutnu financijsku situaciju. U usporedbi s hrastom, Arich je jeftinije do gotovo dva puta. Prilikom stvaranja monolitnog dizajna, to je važno.

Ukras Archch ima druge pozitivne stranke:

  • pouzdanost i snaga;
  • Materijal se ne boji vlage;
  • ugodna crnogorična aroma;
  • Dugi vijek trajanja.
Ariš
Ariš ima prekrasnu teksturu i karakterističnu narančastu nijansu

Odvojite površinu betonskih stepenica može biti i pepeo. Ova opcija će također koštati jeftinije od hrasta. Crtež će izgledati prirodno, a snagu odbora bit će spremljena dugo vremena. Bilo koja boja je dostupna kupcu: dopustili su i tamne i lagane nijanse.

Odbor za posadu od pepela
Više preko teksture - glavna značajka pepela

Beech je također pristojan podnositelj zahtjeva za uporabu monolitno stubište. Ima homogenu, fino zrnatu strukturu, a površina se može pohvaliti ugodnim svjetlosnim nijansama. Kvaliteta materijala je također na visini, bez obzira na troškove.

Pekara
Bukva se odlikuje plemenitom izgledom, ali hrast je inferiorni

Kako izbjeći pogreške prilikom instaliranja?

Dovršavanje betona March čak iu profesionalcima može uzrokovati određene poteškoće. Mnogi vjeruju da je ispuna površine stepenica najskuplji dio. Ali to nije tako, postoje mnoge druge nijanse.

Članak o temi: Instalacija stepenica na coSosters: Sheme i izračun [preporučene vrijednosti]

To je ono što trebate uzeti u obzir prije završetka:

  • Drvo okrenuto s drvetom - pozornicom koja će zahtijevati najviše ulaganja u gotovini.
  • Glavna stvar nije popraviti polja izravno na korake, inače završna obrada neće biti u stanju držati dovoljno dugo.
  • Drveni štitovi moraju imati debljinu od najmanje 30 mm, uštede o ovom broju dovodi do negativnih posljedica.
  • Kada završite, rubovi, uzorkovanje žljebova, brušenje ploča, tako da ne čine bez odgovarajuće opreme i vještine za rad s njim.

Potrošni materijal

Prije suočavanja s stablom bit će potrebno poravnati površinu betona, mora se provesti fara faza. To znači da ne trebate samo drvene štitove, već i šperploča. Drvena završna obrada ne može se pričvrstiti izravno na beton.

Šperploča

Prajmer, sastav za ljepilo, tiple za mehaničko pričvršćivanje - ovi materijali i uređaji moraju biti na zalihi. Ali prije završetka radova, površina stepenica morat će se očistiti od smeća i prljavštine, inače neće biti moguće dobiti dovoljno snažan prianjanje s drugim materijalima.

Stubište betona

Kupnjom slika i lakova, ne vrijedi uštedjeti. Preporučljivo je kupiti sorte s vrlo visokim otporom na vlagu. Takve formulacije se primjenjuju na površinu završne obrade najmanje tri puta. U isto vrijeme, svaki sloj se primjenjuje s blagim prekidom nakon primjene prethodnog.

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Upute za korak po korak za rad

Rad počinje uvijek s pripremom. To je potrebno za radne površine i alati koje se trenutno koriste. Morate prikupiti sve na jednom mjestu.

Priprema instrumenata

Popis potrebnih alata nije toliko velik:

  • odvijač;
  • Glodalica;
  • Stroj za mljevenje;
  • vodovod uz razinu;
  • pila za metal;
  • elektrolik;
  • čekić;
  • električna bušilica.

Tehnologija rada

Možete se nositi s ovom vrstom rada samostalno, iako nećete nazvati jednostavan proces. Svi rade na ukras sastoji se od nekoliko koraka:

1. Površina stubišta se očisti od prašine i smeća, nakon čega je tlo. Za obradu, poseban sastav dubokog penetracije koristi se za povećanje gustoće betona, kao i poboljšanje ljepljivih svojstava adhezivnog pripravka.

Članak o toj temi: Stolica s transformacijom u stepenicama: vrste struktura i značajke neovisne proizvodnje

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

2. Od vlage otporna na šperploče, supstrat s debljinom od 1-1,5 cm izrezana je u skladu s dimenzijama koraka. Supstrat vam omogućuje postizanje učinka zaglađivanje površine, kao i apsorbiranje vlage s površine betona.

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

3. Mastika otporna na vlagu ili poseban ljepilo se nanosi na korake, rez elementi su čvrsto primijenjeni na bazu. Nakon toga se koristi dodatna fiksacija pomoću samostalnih uzoraka i dubine.

4. Uz podlogu iz šperploča se primjenjuju tekući noktiju i nanosi se drvena obloga. Rad treba započeti ispod. Od gore navedenog na slušalicama, preporučljivo je staviti opterećenje pouzdanosti fiksacije. Ako želite, možete vezati kraj stubišta.

Betonsko stablo stubišta

5. Posljednja faza uključuje ugradnju ograde - balaasine i željeznicu. Priključak elemenata u bazu provodi vijci. Kada će instalacija biti dovršena, ostat će samo zatvoriti utore i zglobove montažnom pjenom ili kitom.

Betonsko stablo stubišta

Na videu: puni ciklus rada na završnoj obradi.

Instaliranje dolazaka i povećanja

Kada završite stubište s drvetom samozakažnih vijaka, posebni profili i letvings postaju nezamjenjivi asistenti, onda su proizvodi pričvršćeni kvalitativno. Glavna stvar nije zaboraviti da unaprijed napravite utor, za koji se uzima stroj za glodanje. Ispiranje s donjim dijelom je fiksiran uz usta. U utoru na leđima morate instalirati gornji rub.

Metalni kutovi moraju biti instalirani na strani lijepljenja. Pa, ako možete dodatno izolirati korake. Čak je i 3-milimetarskog polietilena prilično konsolidiran za ovaj rad u većini slučajeva. Takvi materijali stvaraju dodatnu zvučnu izolaciju, omogućuju zaštitu betona i drva iz negativnih utjecaja iz okoliša. Koraci gotovo neće čuti.

Broj opcije 1 - Korištenje specijaliziranog profila

Posebni granični profili ili letvice se često koriste za obavljene radne radove. Oni razdvajaju različite dizajne. Ovo ime se koristi za konveksnu ploču iznad glave, ukrašavanje ruba kuta koraka.

Zašto to kalupovi trebaju? Kada vlasnik razdvoji laminatne ljestvice, dvije trake ovog materijala položene na temelju međusobno povezane su međusobno. Zbog toga se pojavljuje dodatni kut, sposoban pokvariti površinu vanjskih dijelova. Presjek dva lamela je otvoren, može se promatrati s golim okom. Profili ruba samo se koriste za zatvaranje ovog zgloba.

Prilučivanja su postavljene na vrhu spoja. Pričvršćivanje s laminatom uključuje korištenje vijaka za ljepilo ili samo-tapkanje.

Metalni profil za stepenice

Broj opcije 2 - Upotreba m-oblika pragova

Ovi elementi mogu izvršiti funkciju jestivog oblikovanja. Takvi se mijeha također nazivaju stubište. Za proizvodnju m-oblika pragova se koriste različiti materijali: čelik, mesing, aluminij. Višestruke opcije boja su također popularne: pod zlatom, bronce, drvo.

Uz metalne letvice, ne samo dekorativnu funkciju, oni pomažu u zaštiti cilj od jakog trošenja.

Stubište

Opcija broj 3 - Brzi korak + incizor

Incizor je poseban broj profila za betonske stepenice, razvijen brzim korakom. Prvi proizvod na svoj način, koji se lako koristi u jednoj od četiri bešavne izvedbe. Materijal je prikladan za većinu stubišta, bez obzira na njihove značajke.

Prilikom obrade stubišta, takvi profili neće trebati dodatni pripremni rad. To će biti dovoljno za parketne ploče do vertikalnih i horizontalnih elemenata koraka.

Profil brz korak incizor za stepenice

Na videu: stubište završava s laminatom s brzim profilom.

Članak o temi: Kako napraviti stubište od cijevi profila: izbor dizajna, izračuna i montaže | +50 fotografija

Neke od nijanse okrenutih

Radi na temelju uvijek počinje s donjem usta. Osim toga, moraju se uzeti u obzir dodatni savjeti.
  • Nemojte pričvrstiti vijke u podnožju betona do kraja od prvih koraka rada. Bolje je čekati dok se cijelo stubište završi.
  • Usmjeri moraju biti instalirani na samom kraju. Da biste to učinili, koristite ploče ili posebne kutove.
  • Dodatne detalje kao što su profili moraju biti instalirani u kontejnerovima koji su unaprijed stvoreni. Vlasnik sam može kontrolirati mjesto strukture.
  • Junctions između dolaska i uspona je prvi put stavio pijesak, a zatim je međusobno poslušno. Važno je da Shtlankeva ima odgovarajuću boju.
  • Naizmjeniči se lako dogovoriti ako izrežete izvornog materijala pločica. Neophodno je ne samo za ljepilo pojedinosti, već ih dodatno popraviti uz pomoć vijaka s samoizvladi.

Priprema projekta o završetku betonske ljestvice preporučuje se da vjeruje ovom profesionalcu. Ona postaje važna za ispravan odabir materijala, usklađenosti sa svim pravilima i zahtjevima za veličine. Glavna stvar je da zapamtite da je stvaranje pukotina neizbježna, čak i ako je točnost dokumentacije maksimalno. Splatlevka ili montažna pjena lako će se nositi s ovim problemom.

Mogućnosti alternativne završne obrade (2 video)

Primjeri gotovih radova (45 fotografija)

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Optimalne stepenice: dizajn siguran i udoban dizajn

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Suočavanje s betonskim stubištem s drvom: Značajke završne obrade i tehnologije

Čitaj više