Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Anonim

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Dobro vrijeme, drugovi!

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Nudim vam svoja razmišljanja i eksperimente na piljenju stabla.

Od svih onih koji su sudjelovali u mom životu u mom životu, napravio sam uporno uvjerenje - pio sam putnik u šumi (turist, gljiva, lovac) nije potreban. Jedna iznimka - Dama.

Sve ostale potrebe za pojasom debla stabla nije relevantan. Putnik ne mora obavljati građevinski rad, kotrljati šumu, žetvu drva za ogrjev u robnim volumenima. Svi radovi na rasporedu parkirališta uspješno izvodi nož i sjekira (sjekira, a ne oni "Hutsul Sokiram", u kojem mnogi od naših drugova pretvaraju svoj alat).

Naravno, ako je svrha hike za obavljanje zadataka koji zahtijevaju određeni alat - alat će morati povući. Ali sada postoji razgovor o samom šumskom pješaku (turističko / gljiva / lovac), koji se sva prtljaga vuče na sebe, a nužno ima šibice-nož-sjekiru (IR).

Zašto može biti u šumi vidio? Prema mojim opažanjima, bačva s promjerom do 100 mm je lakše smanjiti (sjekiru s njim u skladu s bilo kojim), ali više od 100 - lakše je popuniti, brže i manje energije intenzivno. Ova primjedba odnosi se na mjesta s prevlast crnogoričnog i mekog tvrdog drveta. Hrast, bukva, zgrabite i druge akacije zahtijevaju piće odmah, ali ne idem tamo.

Peregi, PAPNIK, ne veliki ogrojilo je lakše iznuditi. Iz "velikog ogrjevnog drva" čini mi se samo par prijave za Nodioum.

Mislim da je promjer optimalan do 150-200 mm. Uz duljinu od 1,5-2 m, jedan takav dnevnik (suhi) će vagati ok. 30 kg i uređaj za grijanje neće potkopati krhko zdravlje putnika. Zapisnik od 30 cm / 2m će vagati OK.70 kg - malo previše.

Dakle, imamo poučavanje o "pekantnoj pivini":

Članak o temi: stroj za proizvodnju stroja za suhozidom: izrada elemenata okvira

- mogućnost rutinskog drobljenja promjera 20 cm (maks. 30 cm);

- minimalna težina (bolja negativna);

- način korištenja periodičnog, rijetka;

- Postoji vrijeme za pripremu za uporabu (nema potrebe za oštrom ugrađenjem i pilom);

- Mjesto u polaganju prtljage proizvoljno (ne nožem, a ne oružje).

Od onih poznatih, vrste pila (lanac, disk, hacksaw, kazete) izabrao sam vrpcu, kao najjednostavnije.

Često se koristi "hacksaw" ima značajnu težinu (deblji i izdržljivi nož, masivna ručka) zbog dizajna. Popularne džepne pile su neprihvatljive za ručno izrađenu propil (do 6 mm) i relativno s vrpcom da bi bila veća od težine.

Osnovna pila zahtijeva oštricu pile, pričvršćivanje platna i čipke. Sve ostalo je na mjestu za 5 minuta.

Duljina oštrice pile treba premašiti promjer dnevnika (što je više - bolje, to će biti prikladnije za rezanje) iu našem slučaju, webu je duljina od 300 mm (slično zajedničkim metalnim platnu).

Dva dijela montaže punkt i dva m5 vijka s orašastim plodovima, pile - i cijeli komplet za pilu.

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Pješačka vidjela od progresivnih sredstava Učinite to sami

Izrada okvira i montaže pile zauzete cca. 10 minuta. Kao estrih koristi čipku od ženskih jakne. Sveukupne veličine vidjele su u redu. 30x30 cm, maksimalna dubina je rezanje na 15 cm. U principu možete napisati i dnevnik na 30 cm - u krugu.

Piljenje debla s promjerom od 13-14 cm. Dva smanjenja 5 minuta (iako se jedna ručka pile, morala promijeniti). Završio bih upravo pola sata, a moje snage bi ostavile bez ravnoteže.

Pile su se rastavili, štapići - na vatru, platno - u ruksak.

Prvo iskustvo napravilo je promjene u TTX alatu:

Članak o temi: Kutni bach WC

1. Pila bi trebala biti poprečna (oblik zuba je jednakostraničan trokut, obostrano oštrenje). Takva se vidjela ne može razlikovati drugačije, kao križ - tako da nije potrebno. Osim toga, takva pila je i moždani udar (i tamo, i leđa) radnici;

2. Duljina pile 300 mm očito nije dovoljna. Maksimalna amplituda

Sušenje (udoban ručni kotač) nije više od 60 cm. Najpogodniji smatram da je duljina pile 40-45 cm (ljubavnik radi s njegovim rukama kod kuće može provjeriti visinu tostera na kojoj plaši postolje, bez oštetiti parket). Za polaganje u ruksak 40 cm - sam. Tako - duljina je 400 mm;

3. Razvod pila zubi treba biti dovoljan. A drvo nije previše suho u šumi, a deblo nastoji stegnuti u propilen tijekom odredbi trupa. Ukupni razvod (širina propila) treba biti 2-3 debljina platna. Više više, ali to će biti teže smanjiti - veći volumen drva morat će "raspakirati";

4. Najmanje jedna dijagonalna u okviru pila je potrebno. Na primjer, još jedna čipka koja povezuje vrh prednje ručice sa srednjim (ili suprotnim krajnjim) podupiračima. Tako da je radila za vlačnu na glavnom radnom ploču (od mene).

Borio sam se u novu pilu do ljeta borio - kupio sam najjeftiniji hacksaw, uklonio ručku, odrezao je dio širine širine od cca 30 mm, osvijetljen na krajevima i stavio ga u polaganje.

Prikupljanje pila zauzimaju 10-15 minuta, dodan je dijagonala.

Dimenzije okvira OK 45x45 cm, duljina platna OK.45 cm, dubinu rezanog 20-25 cm. Oštrica pile iz prvog iskustva pored usporedbe.

Pinjen promjerom 20-25 cm. Jedan propil zauzima pribl. 5 minuta. To je prilično prikladno za rad, glavni potez - na sebe (naviknuti se na brzo)

Članak o toj temi: Sorte grijanih ograda ručnika

Komentari, na temelju rezultata rada:

1. Debljina štapića koje se koriste za okvir trebaju biti 3-4 cm. I čvrstoća je dovoljna i zadržati prikladnije;

2. Perfolred treba zamijeniti širokim bendom (na primjer, od pocinčanog) - platno se iskrivljeno na petlji uskog udara.

Dakle, mogu čitati potpuno formirani pješački forest alat - Topor, MPL (sklopiv), pila za platnu.

Sklopivi nož s punjenjem stabla u mojoj šumi uvijek sa mnom.

Čitaj više