Drvena ograda za instalaciju - rolete

Anonim

Ograde, zaštite privatnih stvari, počevši s malom ljetnom vikezom i ogromnim imanja, služe ne samo zaštitu od tuđih očiju i nepozvanih gostiju, ali često ukrašavaju zemljište. U pravilu, ograde su izgrađene od drva, jer je ta sirovina najčešći materijal u Rusiji. Od svih sorti ograda nedavno dobiva širenje drvenih sjenila, dizajn koji podsjeća na uobičajeni oblik dekorativnih proizvoda. Dobili su takvo ime zbog nagnutog mjesta pojedinih horizontalnih elemenata (lamela), s jedinom razlikom - odsustvom rotacijskog mehanizma.

Prednosti i nedostatci

Drvena ograda za instalaciju - rolete

Slijepe ograde su označene među masovnim ogradama iz stanice ili profila.

Od nekoliko prednosti vezanih ograda, prije svega, potrebno je primijetiti njihovu vanjsku atraktivnost i dobru kombinaciju gotovo bilo kojeg dizajna krajolika.

Postoje i druge pogodnosti:

  • Optimalna filtracija sunčeve svjetlosti. Lumeni između pojedinačnih lamela slobodno preskaču svjetlost, web-lokacija je dobro pokrivena, ali pregled stranice je težak vani.
  • Originalnost dizajna. Slijepe ograde su označene među masovnim ogradama iz stanice ili profesionalnog lista, što omogućuje domaćem učitelju da bi njegovo mjesto jedinstven.
  • Trošak sjenila varira od 600 do 1000 rubalja. Za vremensko brojilo, koji omogućuje natjecanje s ogradama iz drugih materijala.
  • Dizajn ograde je dobra zaštita od buke, koja je relevantna za mjesta koja se nalazi u blizini cesta.

Drvena ograda za instalaciju - rolete

Dizajn pruža dobru ventilaciju

Dizajn rešetke pruža dobru ventilaciju cijele stranice. To je važno za vlažne ili močvare. Osim toga, stalna čistka elemenata ograde doprinosi dužem razdoblju rada, uz pravilnu i redovitu skrb.

Mogućnost izgradnje ograde vlastitim rukama.

Nedostaci sjenila treba pripisati mogućnost gledanja ukorijenjenog teritorija i činjenice da manje životinje mogu prodrijeti kroz uske prorez, uključujući glodavce.

Slijepe ograde imaju vanjsku atraktivnost i dobro su u kombinaciji s bilo kojim oblicima krajobraznog dizajna, ne zasjenjuju zavjeru i imaju nisku politiku cijena.

Montaža

Početak rada instalacije roleta, potrebno je unaprijed pripremiti materijal. Za ogradu, odabiremo ploču dužinom od 2,0 m, širine - 0,15 - 0,2 m, debljine 2,0 cm. Da biste isključili deformaciju ploča kada se osuši, materijal se mora osušiti i rukovati sa plamenom retardant i antiseptik pripravci za povećanje vijek trajanja.

Članak o toj temi: Najneobičniji home tepiha

Primjer ugradnje ograde na temeljnim trakama. Pogledajte ovdje:

Sada je potrebno pripremiti stupove podrške. Poljaci se mogu izraditi od betonskih, azbetičkih cijevi, metala ili drva. Izbor materijala na stupcu ovisi o cjelokupnom dizajnu web-lokacije, okusu domaćina i materijalnih mogućnosti. Visina polova može biti oko 2,0 m iznad razine zemljišta, udaljenost između stupaca 2.0 je 2,5 m.

Drvena ograda za instalaciju - rolete

Način pričvršćivanja lamele ovisi o obliku i materijalu stupca

Da biste instalirali stupce, kopaju rupu s dubinom od 0,5 - 0,6 m, na dnu se razmazali drenažnu jastuk - mješavinu pijeska s ruševinama ili šljunkom s debljinom od 10,0 cm. Jastuk s tramja i instalirati a stup, poravnajte ga i sipajte jamu betonom. Da biste postavili beton, trajat će 2 - 3 dana, sada možete početi izravno na lamelu montažu.

Lamele za pričvršćivanje

Metoda pričvršćivanja lamele ovisi, prije svega, na obliku i materijalu stupca. Razmotrite neke opcije pogodne za instalaciju vlastitim rukama.

Drvena ograda za instalaciju - rolete

  • Drveni kvadratni stup. Popravite lamele mogu se priključiti na sljedeći način: za nokte ploču s nagnutim slotima ispod lamele (korak 15 - 20 cm), lamele umetnite u utore i pričvrstite ga noktima ili vijcima; Ubiti na post pod nagibom od ploče za rezanje (vodiči), jednaka širini kolone, širina obrezivanja - 15 - 20 cm, udaljenost između obrezivanja jednaka je debljini lamela.
  • Metalni okrugli post. Brueping vertikalno vrijeme na post, pred-s jednom strani je izrađen od pola promjera stupa. Na drugoj strani trake nagnemo proreze na debljini lamelama. Osiguravanje šipki na obje strane stupa, pokrijte stup, potpuno ga okrećući u drvenu.
  • Betonski stup. Tijekom cijele visine posta, izlučuje se bar s utorima za lamele ili nokte vodiče na Bruus. Montaža trake na postu može se izvesti pomoću sidra.
  • Stupac azbetičke cijevi. Popravite vodilice s utorima mogu biti na obje strane stupa pomoću dugih vijaka.

Nakon postavljanja lamela, vrh stupaca mora biti zatvoren posebnim kapicama, a na vrhu svakog dijela postavljamo vizir iz metala.

Zastrašujući

Kako bi se produžio vijek trajanja drvene ograde sa svojim vlastitim rukama i održao svoj izgled, potrebna je periodična skrb. Ograda izrađena od materijala u studiju mora se redovito čistiti od smeća i bez vegetacije, procesa s antisepticima i boje.

Članak o temi: Vrata Gerda: Pregled ulaznih vrata od čelika

Vrste mačevanja-rolete Pogledajte ovaj videozapis:

Slijepe ograde mogu se napraviti vlastitim rukama. Za izgradnju bit će potrebni povoljni materijali i jednostavni alati. Proces izgradnje nije dugotrajan.

Čitaj više