Kako napraviti transformator stola za kavu vlastitim rukama?

Anonim

Transformator stola za kavu je izvrsno rješenje za male apartmane u kojima je malo prostora za razne namještaj. Ova tablica je dosljedna i odbijena ovisno o potrebama vlasnika. Kao presavijeni, ovo je mali stolić za kavu, a u odvijanju - stol za goste. Ovaj dizajn čini tablicu višenamjen i praktičan.

Kako napraviti transformator stola za kavu vlastitim rukama?

Crtanje stola transformatora.

Čak i osoba koja nikada nije bila angažirana u proizvodnji namještaja može učiniti s vlastitim rukama. Za to, prilično želju i rezerva strpljenja.

Odabir mehanizma za stol

Stolni transformator može biti postavljen zbog posebnog mehanizma. Varijante takvih mehanizama veliki set, tako da je vrlo teško odrediti optimalno. Prilikom odabira mehanizma, sjetite se zlatnog pravila: idealan se smatra transformatorskom stolom da se žena može preklopiti i razgraditi bez pomoći.

U skladu s ovim pravilom kao mehanizam kao na slici. 1. Osim jednostavnosti korištenja, takav mehanizam ima još jednu prednost - dovoljno je samo pronaći na prodaju. Možete otići pronaći nešto originalan i stjecati mehanizam drugog tipa. Ali treba pamtiti da bi praktičnost rada trebala biti prije svega.

Kako napraviti transformator stola za kavu vlastitim rukama?

Slika 1. Mehanizam transformacije tablice je jednostavan za ugradnju i iskorištavanje, također je lako pronaći na prodaju.

Postoje dvije glavne vrste mehanizama:

  • Proljeće;
  • PISHLIFT.

Proljetni mehanizmi imaju neke prednosti u odnosu na plinsko podizanje:

  • lakoća dizajna;
  • lakoći u fiksiranju ako je potrebno;
  • Nedosljednost elemenata za pričvršćivanje (opruge) je presavijena.

Pripremni rad

Prije početka tablice morate stvoriti svoj izgled. To se može učiniti s posebnim programima, ako postoji želja da se napravi tablicu izvornog modela. Ako je tablica prilično jednostavan dizajn, koji, osim 4 noge i countertops, ne uključuje ništa po sebi, onda možete nacrtati shematski crtež stola na papiru. Potrebno je odrediti karakteristike modela tablice i njegovih parametara.

Članak o temi: Kako slikati unutarnja vrata: Radna tehnologija

U pravilu, instrukcija mehanizma sadrži preporuke u vezi s veličinom buduće tablice. Vođeni njima, možete učiniti bez rasporeda ili crteža strukture. Kada su svi parametri tablice poznati, morate izrezati materijal. To jest, pripremiti obrasce budućih odvojenih dijelova tablice.

Odaberite materijal za proizvodnju tablice može se temeljiti na vlastitim željama okusa. Tablica transformatora može biti izrađena od iverice, vlaknastih ploča i drugih stvari. Potrebno je obratiti pozornost na debljinu materijala tako da može izdržati ozbiljnost cijelog dizajna, mehanizma i predmeta smještenih na stolu. U pravilu je dovoljna debljina od 22 mm.

Kako napraviti transformator stola za kavu vlastitim rukama?

Shema montaže stola transformatora.

Kada je materijal odabran i kupljen, možete nastaviti s piljenjem. Da biste to učinili, pogodan je hack ili slagalica. Možete jednostavno olakšati zadatak i naručiti detalje u radionici stolarije, ali neovisno izvršenje ovog posla ne bi trebalo biti previše komplicirano čak i za početnike.

Kada su stavke spremne, morate provjeriti jesu li odgovaraju potrebnim dimenzijama i prikladni su jedni za druge. Potrebno je sakupljeno ukupno 14 detalja:

  • 4 za okvir;
  • 8 za noge;
  • 2 za countertops;
  • 1 Mala ploča za vrpce za podršku u razvodnom obliku.

Sastavljanje tablice transformatora

Prije svega, okvir ide. Da biste to učinili, morate povezati 4 relevantne dijelove jedni s drugima. Za pričvršćivanje dijelova najbolje je koristiti potvrde. Pod učvršćivačima prvo trebate izbušiti rupe na oznaku.

Za označavanje možete koristiti jednostavnu olovku ako je materijal lagan ili posebne naljepnice na tamnom materijalu na kojem olovka nije vidljiva.

Kao rezultat povezivanja 4 dijela okvira, treba istaknuti pravokutni okvir, u kojem nema poklopca ili dna.

Mehanizam sklopivi je pričvršćen na okvir. Ovaj element ima dovoljno veliku težinu, pa je potrebno napraviti kroz rupe u okviru za pričvršćivanje. Učvršćivači će biti skriveni u budućnosti s nogama, tako da ne možete brinuti o tome što će biti vidljivi i čine stol za kavu manje privlačnim. Mount se izvodi na vijcima.

Članak o temi: domaći kompresor s vlastitim rukama

Zatim su napravili noge. Svaka noga je 2 dijela spojene pod pravim kutom pomoću više uglova male veličine. Nakon što su detalji nogu pričvršćeni, možete se preseliti na njihovu instalaciju na okvir. Da biste to učinili, morate napraviti oznaku s oznakom ispod rupa, izbušiti rupe i pričvrstiti noge na metalne čahure.

Onda morate otići na skup stola. Da bi se lako izbacili i preklopite, potrebno je koristiti visokokvalitetne pouzdane šarke. Dva dijela countertopa treba presaviti jedni prema drugima i s jedne strane, označavaju mjesta koja se buši za pričvršćivanje šarki. U gotovim rupama su umetnuti pričvršćivači šarki i uvrnuti se. Mala ploča, koja će se osloniti na raščlanjenu kotu, pričvršćena je na mehanizam sklopivog i tek nakon što je pričvršćena sklopljena countertop.

Kao rezultat toga, tablica časopisa je transformator, koji se vrlo lako pretvara u puni stol za blagovanje. Ovaj komad namještaja će poslužiti za praktičnost domaćina u svakodnevnom životu i uživat će u gostima na blagdan. Žena koja ne pribjegava pomoći moći će se nositi s njegovim izgledom, što je vrlo važno ako se žena sama priprema za dolazak gostiju.

Čitaj više