Kupka od rezanja: Kako izgraditi vlastite ruke?

Anonim

Tradicionalno, kupke su izgrađene od drva, jer je to materijal da je najbolje zadržati toplo, brzo se zagrijava, ima ugodnu strukturu, aromu, mnoga ljekovita svojstva. Smješten iz prirodnog drvenog dnevnika može se graditi vlastitim rukama, ali postoji nekoliko značajki koje se ne mogu zaboraviti tijekom rada. Riječ je o ovoj pripremi materijala, jer se drvo presuje tijekom vremena, daje skupljanje, pojavljuju se pukotine između krunica. Dok izgradnja, svi zglobovi između trupaca moraju se pažljivo obraditi posebnom izolacijom.

Kupka od rezanja: Kako izgraditi vlastite ruke?

Ako je drvo za izgradnju dnevnika samostalno sakupljena, njegova površina treba očistiti od kore i kučke.

Od značajki potrebno je napomenuti da je kupka nakon izgradnje trebala stajati neko vrijeme. Tek nakon potpunog skupljanja počinje instalacija prozora i kutije za vrata počinju, kao što se mogu okrenuti, a sama kupka će dati neravnomjerno skupljanje. Krov je također izgrađen nakon skupljanja, prije toga, okvir je prekriven polietilenskim filmom kako bi se zaštitio od lošeg vremena.

Izbor drva

Za izgradnju kuće s vlastitim rukama potrebno je pravilno pripremiti drvo. Prve dnevnike ne možete uzeti samo zato što je njihov trošak nizak. Čak je i kombinacija različitih pasmina dopuštena za kadu. Među preporučenim može se uočiti:

Kupka od rezanja: Kako izgraditi vlastite ruke?

Drveni crtež kupke.

  1. Ariš je voda otporna na drvo, karakterizira visoka razina tvrdoće, ali i visoku cijenu. Na primjer, većina kuća na drvenim gomilama, koje su stalno u vodi, izgrađene su od ariš. U Veneciji, kod kuće, koji je oko 200 godina, izgrađeni su na takvim gomilama. Stručnjaci savjetuju od Aršcha kako bi donji krune osigurali pouzdanost i zaštitu vode za cijelu strukturu.
  2. Pine se najčešće koristi za izgradnju. Lako je obraditi, brzo se suši. Ima vrlo lijepu boju i teksturu, njezin miris je ugodan. Trošak ovog drva je niska, kupke se obično izrađuju točno od njega. Iz prednosti potrebno je napomenuti da je takvo drvo snažno, savršeno izdržava teret, jedan je od najboljih građevinskih materijala.
  3. Aspen ima visoku razinu otpora na vlagu, za kupku, ovaj materijal je jedan od najboljih. Termička vodljivost materijala je niska, struktura savršeno drži toplinu, lako i brzo se zagrijava tijekom peći peći lož okvir. Od prednosti Osigu, potrebno je napomenuti da tijekom vremena postaje čvrsta i izdržljiva, struktura također bira snagu. Ovo je važno stanje za bilo koju zgradu, a ne samo za kupku.

Članak o temi: obrt iz papier-machea učiniti sami za dom

Kupka od rezanja: Kako izgraditi vlastite ruke?

Dijagram uređaja temelja.

Drvo za izgradnju reza najbolje se kupuje u proljetnim mjesecima, kao što je moguće za to vrijeme da se osuši materijal, a do ljeta je već počevši izgradnju , Sušenje treba posvetiti posebnu pozornost, jer ima snažan utjecaj na kvalitetu gradnje. Ako uzmemo drvo s prirodnim razinama vlage, onda će u procesu sušenja površine dnevnika pokrit će pukotine. Stoga mnogi radije kupuju materijal koji je već prošao sušenje. U tom slučaju nema potrebe provoditi mjesece da očekuju suhoću i skupljanje strukture. Ne možete kupiti zapise koji su bili podvrgnuti umjetnom sušenju, jer se razlikuju u svojim svojstvima, više nisu prikladni za rez. Potrebno je uzeti u obzir tijekom reda građevnog materijala. Inače, kuća za prijavu može biti predstavljena neugodnim iznenađenjima, kao što su pukotine, krhkost, prednosti i još mnogo toga. Samo atmosfersko pravilno sušenje, čak i ako je potrebno provesti sami, primjenjuje se na dnevnik.

Proces sastavljanja Sruba

Možete izgraditi dnevniku s vlastitim rukama, ali za to je potrebno u skladu sa svim pravilima za okupljanje kruna, posebna pozornost posvećuje se krčenjem žljebova. FRAM-ovi mogu biti različiti, čak i prije početka rada, morate odabrati vrstu pričvršćivanja. U zdjeli su opcije "u šapi". Razlike su značajne, neke vrste prstena su složene.

Prioritet rada:

Dijagram pričvršćivanja grama na temelj kupke.

  1. Započnite konstrukciju kupke potrebne je s temeljem, možete primijeniti različite opcije, ali je najbolje koristiti podršku-stund ili traku. Tijekom izgradnje tla potrebno je predvidjeti što će biti kadu, kako će se provesti voda iz parene sobe. Obično je odmah izgrađen poseban sustav odvodnje, koji uzima vodu iz temelja.
  2. Nakon što je baza ispod kupke spremna, potrebno je izvoditi njegovu hidroizolaciju uz pomoć vrećice, ona je položena u nekoliko slojeva. Takva je faza potrebna, jer zapisi moraju biti zaštićeni.
  3. Prva položena kruna naziva se plaća, montirana je izravno na temelj s vodonepropusnim slojem. Obično se trudi šire od ostalih. Ako su šupljine na temelji formirani tijekom rada, tada se koristi kamen s konvencionalnim mortom. Zatim se obavlja rad na polaganju ostale krune, za to se koristi metodom "coml-makushka". To omogućuje točnost promatrati horizontalni stil zidova, a ispao je prekrasan fasadni zid.
  4. Tijekom zida, potrebno je zapamtiti da kupanje mora imati prozore i vrata, odrezati ih kasnije, bit će teže
  5. Za dnevnike Cacopa primjenjuju se različiti materijali. To je učinjeno kako bi se izbjegli nacrti, sprječavaju toplinske gubitke, napravite strukturu ugodniju i bolje držanje topline tijekom ložišta. Ranije, Moss je korišten za Cacopu, ali danas se proizvodi velika količina raznih vrpca, koje su doslovno začepljene između kruna s uskom lopaticom. Canopat se održava nekoliko puta: prvi je odmah nakon izgradnje, drugi - nakon izgradnje strukture. Takva jednostavna metoda omogućuje kompajtujući zgradu, eliminirati gubitak topline.

Članak o toj temi: Kako napraviti cvijeće iz Organe za zavjese

Kupka od rezanja: Kako izgraditi vlastite ruke?

Shema pucanja i pucanja.

Tijekom zida, svi zapisi između sebe mogu se montirati s posebnim Waders, uzima se u obzir pri planiranju. Ne zaboravite da svakih 3-4 reda krunica treba propustiti antiseptik i hidroizolacijska mastiks, štitit će drvo od negativnog Utjecaj vlage tijekom uporabe kupelji.

2 krune se koriste za ugradnju vrata, instaliraju se ispod dna, a na vrhu se postavlja 5 krunica. Svi oni moraju biti čvrsti. Kada je log kuća spremna, došlo je do skupljanja, potrebno je početi instalirati okvir za krov zgrade. Za to je montiran Rafter sustav, propast, nakon čega se montira odabrani tip krovnog materijala. U tom svojstvu mogu djelovati konvencionalne pločice, pločice, metalne pločice ili bitumenske meke premaze.

Završni rad

Kupaonica iz dnevnika razlikuje se u eksternoj posebnoj atraktivnosti, same stabla više ne treba dovršiti. Možete dizajnirati samo unutarnje zidove i podove, ali skupljanje je također skupljanje, jer je struktura u procesu sušenja drva postupno zbijena i lagano šalje. Stoga se prozori i vrata instaliraju samo po završetku ovog procesa. Takvo pravilo odnosi se na završnu djela koja počinju nakon potpunog skupljanja. Obično se drvena kupka izvan ne izlazi s puta, njegov izgled je atraktivan sam po sebi.

Unutra, moguće je koristiti prirodnu drvenu oblogu, koja je savršena za ukupnu strukturu strukture.

Primjena pločica dopuštena je za odjel za pranje, ali inače se ne koristi dekorativni završni materijali. Krov kadi može biti prekriven metalnim pločicama. Ne preporučuje se obojiti zidove, možete primijeniti samo one boje koje su namijenjene saunama i kupkama, iako ova opcija nije najbolja.

Kupka je struktura koja je najbolje konstruirana s prirodnog stabla. Najbolje prepoznate građevine iz prirodnog dnevnika, koji imaju ljekovita svojstva. Kada grijanje, drvo počinje naglašavati ne samo ugodan i tanki miris, već i brojne tvari koje su terapijske.

Članak o toj temi: Kako provjeriti deset bojlera?

Čitaj više