Kako napraviti sunčanu bateriju?

Anonim

Kako napraviti sunčanu bateriju?

Električna energija danas nije tučena, tako da je takvo pitanje kao alternativni izvori energije vrlo relevantan. Među takvim izvorima energije je jedno od najčešćih sunca, tako da solarni paneli postaju sve popularniji. Takav izvor energije je stvarno vrlo dobar, ali ako kupite solarnu bateriju u trgovini, onda morate biti spremni za ono što je takva oprema skupa. Međutim, možete značajno uštedjeti, ako napravite solarnu bateriju vlastitim rukama. Najbolje je napraviti solarnu bateriju iz tranzistora, jer će u mnogim domovima uvijek biti dioda i tranzistora od starog koji su postali nepotrebni radio i televizori. Ako se sve učini ispravno, tada takve tranzistore mogu dati novi život i uz njihovu pomoć možete dobiti veliku količinu energije.

Kako napraviti sunčanu bateriju?

Uz pomoć solarne baterije možete smanjiti troškove električne energije u kući.

Proizvodnja solarne baterije od tranzistora

Učinite vlastite ruke poluvodičke solarne baterije za radio prijemnik na tranzistorima nije teško.

Naravno, oni koji imaju iskustva u tehničkoj sferi imaju prednost, međutim, to nije preduvjet. Glavna stvar je jasno pridržavati se uputa, a onda će se sve ispostavilo. U proizvodnji takve solarne baterije trebate uzeti u obzir činjenicu da kada je dirigent osvijetljen svjetlom (u ovom slučaju svjetlom sunca), to je izvor električne struje, to jest, fotocell , To je ta imovina koja treba iskoristiti kada je solarna baterija napravljena od tranzistora vlastitim rukama.

Što se tiče trenutne snage i takav važan čimbenik, kao elektromotivna sila takve fotocele, onda sve ovisi o materijalu poluvodiča, veličinu njegove površine i osvjetljenja. Međutim, okrenite tranzistor u fotocell nije tako jednostavan. Da biste to učinili, morate biti u mogućnosti doći do kristala poluvodiča, za to se mora otvoriti.

Članak o toj temi: Tirkizna pozadina: Fotografija u unutrašnjosti, za boju zidova, s smeđim uzorom, soba, bijela tirkizna s cvijećem, zavjese u spavaćoj sobi, bež, video

Kako napraviti sunčanu bateriju?

Krug kontrolera solarne baterije.

Treba napomenuti da je činjenica da je energija koja proizvodi jednim fotokelacijom je premala, zbog čega se takve fotocele prikupljaju u jednoj bateriji. Kako bi se povećala trenutna snaga dane vanjskom lancu, sve iste fotocele moraju biti spojene u strogom sekvenci. Ipak, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da se najbolji rezultati mogu dobiti ako radite na principu mješovite veze. Takav princip uključuje proces sastavljanja fotobatabase iz sekvencijalno povezanih skupina, svaka se skupina sastoji od istog, paralelnog s spojenim elementima. Tranzistori se moraju unaprijed pripremiti, potrebno je prikupiti ih na tanjuru genitaksa, tekstolita ili organskog stakla. Što se tiče načina spajanja, svi elementi moraju biti povezani s suptilnim tinitusom od bakra. Zaključci koji su prikladni za kristal ne preporučuju lemljenje, jer tijekom procesa lemljenja postoji visoka temperatura, kao rezultat kojih se može oštetiti kristal poluvodiča.

Ploča s fotocele se nalazi u krutom materijalu, koji bi trebao imati prozirni gornji poklopac. Oba izlaza moraju biti hranjena na konektor, zatim spojite kabel iz radija. Solarna baterija napravljena rukom na ovaj način, može generirati napon na 2,1 V na struji do 0,8 ohma. Takva snaga je dovoljna za radio prijemnik na jednom ili dva tranzistora.

Što vam je potrebno za proizvodnju solarne baterije?

Pretvoriti tranzistore u fotoćelije na sljedeći način. Potrebno je unaprijed pripremiti lem od kositra, kolosina i baterije za 4,5 V. Od instrumenata je potrebno sljedeće:

Kako napraviti sunčanu bateriju?

Deagram solarne baterije.

  • kliješta;
  • mali čekić;
  • lemilica;
  • tester;
  • pinceta;
  • kutije;
  • vice.

Uz pomoć kabina, morate odrezati linije po redovima, onda se zgužvana cijev mora otplatiti tako da je jedan od zaključaka slobodan. Tada vam je potrebna dioda u zamjeni za prirubnicu, nagnut je ošći nož na zavarivanje, na stražnjoj strani, morate malo pogoditi i ukloniti poklopac. U isto vrijeme, potrebno je pomno osigurati da se nož nož ne odvija previše duboko u, inače kristal može biti oštećen. To su takve fotocele koje su temelj za opremu koja se može napraviti vlastitim rukama u kratkom vremenu bez trošenja velikog napora.

Članak o temi: Najneobičniji stilovi unutarnjih poslova: načini dizajna stana i kod kuće nisu kao drugi (61 fotografije)

Proizvodnja solarne baterije na tranzistorima neovisno u Rusiji je relevantna i zato što ne postoji vlastita proizvodnja, a strana oprema je skupa. Ne može se reći da je njezina snaga velika, ali je potrebno uzeti u obzir činjenicu da je trošak proizvodnje vrlo mali, a korist od njegove uporabe je očito.

Čitaj više