Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Anonim

Loopback od mlin za petlje je lakše nego ako je dlijeta morala raditi. Postoji nekoliko vrsta mlinskih mlinova koje ručno rade s šarkama.

Klasifikacija i uporaba ručnog glodanja

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Glodanje petlji

Prije instaliranja novih unutarnjih vrata, morate pripremiti vrata i okvir vrata za ugradnju petlji. Prije toga, bilo je potrebno slikati i dlijeto biti napisan: proces je zamoran, potrebno je mnogo vremena i fizičke snage. Ali sada postoji ručni mljeveni trans - pogonski električni alat s kojim možete pripremiti utore složene konfiguracije u drvenim proizvodima. Od sada, na pitanja, kako ukloniti vrata s petlji, kako smanjiti nove petlje, kako lijepo i čvrsto kombinirati kompleksne profilirane trake, a možete dobiti kvalificirane i jasne odgovore na mnoge druge.

To će pomoći videozapisima, kao i detaljnim uputama korak po korak o radu s mlinom za glodanje, govor o kojem i ići dalje. Izvođenje takvih operacija s vlastitim rukama možete značajno uštedjeti vrijeme i spremiti obiteljske financijske resurse.

Budući da su takvi uređaji namijenjeni za izradu različitih profila, konačni rezultat ovisit će o vrsti radnog alata - rezačima. Rezač se kupuje ili u potpunosti ako će mlin naknadno morati obavljati druge, slične radove ili specifično pod traženim profilom preporoda.

Mlinovi mlinovi su podijeljeni u:

  1. Vertikalno - relativno impresivno u veličini stroja, glava mljevenja u kojoj se kreće u vertikalnom smjeru pomoću posebnih vodiča.
  2. Rub - dizajniran za rezanje i projektiranje rubova drvenih proizvoda. Ovi automobili su kompaktni i imaju malu masu.
  3. Kombinirani - s njihovim operacijama pomoći obavljaju se i vertikalno i horizontalno glodanje. Takvi električni alati su posebno korisni prilikom instaliranja ulaznih vrata.
  4. Posebno - na primjer, za power instalaciju tikla u betonskim površinama, za obradu vibracija rubova (trimeri).

Članak o toj temi: Veličina, korak udaljenost, instalacijske sheme zaostaju za pod

Veličine nekih vrsta ručnih mlinova reduciraju se na tablicu:

ModelNamjerno odredišteMljevenje glave, mmmoć, kwtRolls, 1 / minMasa, kg.
Hitachim8sa2.Vertikalan60.0,925000.3.5
D26204K.Vertikalan270.0,916000-270002.9
Bosch Pof 1400.Kombiniran55.1,4.11000-280003.5
Bosch GKF 600.Rub0,633000.1.5
Makita 3710.Kombiniran70.0,53.35000.1,6

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Mlin

Prilikom odabira modela glodanja, vrijedi obratiti pozornost ne samo na njegove tehničke karakteristike i sposobnosti, već i na potpunosti, kao i ergonomske pokazatelje. Automobil bi trebao biti prikladan za održavanje u ruke, inače možete naškoditi vašem zdravlju. Obično se stječu univerzalni mlin za mljevenje za više posla, a ako će rad biti jednokratni, možete uzeti uređaj za najam

Prilikom instaliranja ulaznih ili snimljivih vrata (na sličan način i za vrata ormarića), slijedeći radovi izvode mlin:

  • Pripremiti produljke - u slučaju jastučića na šarkama;
  • za brave za rezanje;
  • Pripremiti spojeve pojedinih elemenata, na primjer, ukrasi vrata.

Prije izravne uporabe automobila treba prakticirati na nepotrebne elemente stolarije. Međutim, proces glodanja glodanja je prilično jednostavan, i sasvim je moguće svladati ga samim, koristeći videozapis za obuku.

Priprema za rezanje nadstrešnice

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Umetanje glodanja

Ovaj postupak je najčešći i koristi se i kada zamjenjuje stara vrata i prilikom instaliranja novog. Osim rezača, bit će potrebna još jedna obična stolarska linija, koja je vidljiva na videu.

U prvoj fazi morate obaviti oznaku kutije pod postojećom petljom unutarnjih vrata tako da je podešavanje brzo i ispravno prošlo. Podešavanje položaja petlje treba izvršiti s najmanje vjerojatnim izobličenjem prilikom otvaranja / zatvaranja vrata. Označi se također mogu izvršiti pomoću posebnog predloška koji se može izvršiti neovisno. Predložak je ponekad podesiv i nepotreban fragment kalupljenja vrata, čiji se dimenzije podudaraju s dimenzijama okvira vrata.

Prethodno jedan od rubova treba biti vezan. Stavljena kuhinja je instalirana na vanjskoj strani vrata, au potrebnim mjestima glupila je škotskim bendovima - služet će kao neku vrstu ograničenja mljevenja.

Članak o temi: Karcas za Hammock: vrste i red gradnje

Rad s strojem

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Uzorak bloka je priključen na odabrano mjesto na prijenoscima vrata. Širina traka predložaka i petlje mora se podudarati, inače brtvena guma može izaći iz dimenzija vrata, a to neće biti visoko pokriveno. Kraj predloška se kombinira s unaprijed izvedenim oznakom i lagano obrubljen oštrim nožem.

Sada je skretanje okretanje: pridajemo vladar na njega, koji je obično uključen u komplet agregata i kompenzator debljine plijesni. Može se obaviti neovisno, kao u videu, a možete jednostavno uzeti u obzir ovu debljinu u procesu glodanja utora. Posebno se pažljivo prilagođava položaju regularnog reda valjka za glodanje. Duljina dijela mljevenja izložena je dužinom petlje, a širina mljevenja je 1-2 mm manje širine petlje.

Takva margina je potrebna u slučaju kada morate ponovno ukloniti i objesiti vrata - postupak je vrlo vjerojatno ako trebate prilagoditi relativnu lokaciju proizvoda u okviru vrata.

Mljevenje obično počinje od ruba kako bi se izbjegle moguće površinske čipove, a zatim glodaju izravno ispod petlje. Umetanje u materijal mora se provesti na maksimalnim vrijednosti rezača (za modele s podesivom brzinom okretaja) i s malim rezačem za napajanje - tako da će vjerojatnost oštećenja na površini platna tijekom umetanja biti minimalna. Pripremljena petlja se primjenjuje na povišeni žlijeb i, ako je potrebno, proizvode ručno završne obrade pomoću dlijeta ili datoteke. Potpuno se na videozapisu prikazan je proces usmjeravanja mlina.

Sigurnost na poslu

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Glava

Ručni stroj u procesu umetanja ima veću brzinu rotacije glava za glodanje i stoga vibrira vibracija. Prije početka rada trebate pažljivo provjeriti pouzdanost pričvršćivanja kola sa rezačem, podesite ga. Vibracije mogu oštetiti i list vrata. Treba napomenuti da prirodni defekti drva mogu ići na površinu okvira vrata - posebno, čvorovima. Stoga je glodanje na tim mjestima nepoželjno.

Članak o toj temi: Kako napraviti ljepilo s vlastitim rukama

Ako je nemoguće učiniti bez njega, ili se smanjuje za broj gotovih revolucija ili smanjiti snagu opskrbe glavom za mljevenje. Budite sigurni da provjerite uređaj i, ako je potrebno, podmažite pomicanje i kontaktiranje dijelova, prilagodite ih. Isto vrijedi i za pohranu - morate podmazati i podesiti vrijeme glodanja prije nego što ga stavite na skladištenje.

Željezničke željezničke tračnice mogu imati neke zakrivljenosti, pa prije visenja vrata, vrijedi provjeriti uniformu praznina za otvaranje / zatvaranje vrata i, ako je potrebno, prilagoditi ih (za to, utori izvedeni). Uz jednakost i dostatnost praznina, ista djela, kao i prethodno izvedena na vratima, proizvodi s okvirom vrata.

Da biste dovršili postupak instalacije, ostaje samo podizanje gotovih vrata u petlju, podmazati spojeve petlje i objesiti gotov proizvod u okviru vrata. Obrazovni video o instalacijskom procesu ulaznih unutarnjih vrata pomoći će shvatiti kako to učiniti.

Slično tome, možete smanjiti i šarke ljuljačkih vrata kabineta u slučaju ažuriranja ili zamjene. Neke razlike sastoje se samo u tehnologiji uzorkovanja u tijelu ormarića tijela. Na primjer, za visokokvalitetnu obradu žlijeba s mlinom, prvo se morate podići u šarkama, a zatim ukloniti stara vrata. Tada biste trebali unaprijed pripremiti predložak za nove petlje i napraviti oznaku iskopa u kućištu kućišta.

Dalje, učinite sve opisane operacije u odnosu na ulazna vrata, svakako podmažite petlju i podesite ih.

Ponekad umjesto umetanja na petlje, označite kućište kućišta. U ovom slučaju, još je prikladnije jer su vrata kabineta vidljivo lakše od ulaza ili vrata.

Umetanje petlja vrata s mlinom za glodanje je rad visokih performansi koji se može provesti neovisno.

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

(Vaš će glas biti prvi)

Mljevenje za rezanje: podešavanje videozapisa i instalacija

Učitavam…

Čitaj više