Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Anonim

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Uređaj koji sam dizajnirao se razlikuje od kompaktnosti, osjetljivosti, jednostavnosti u proizvodnji, teži manje od 400 grama, aktivira se nakon bacanja opreme u samo nekoliko sekundi (Sl. 1).

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Sl. 1. Opći tip opreme s elektroničkim alarmom: 1 - šipka; 2 - svitka; 3 - prstenovi propusnosti; 4 - Upozorenje o probijanju; 5 - Stanite na štap; 6 - pomoćna ribolovna linija za uređaj za signalizaciju biflata; 7 - isječak; 8 - Glavni ribolov linija.

Alarm se može koristiti u bilo koje doba dana, val i vjetar mu i nema smetnji. Djeluje u načinu rada "Sound" i "Light" - to je zgodan ako ribolov ide na nekoliko obližnjih donjih ribolovnih šipki, od kojih je svaki opremljen individualnim alarmom. U isto vrijeme, nisu potrebne priključne žice, dodatne priključke utikača, čepovi, itd. Radi se na sirenu (zujalo) - postoji zalogaj, a na kojem će štap - reći signal svjetla.

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Sl. 2. Električni dijagram Bleklevka alarm: V1 - tranzistorski talište-26b; V2 - tranzistor MP-37b; R je otpornik od 300-680; TLF - telefonska kapsula TK-67; L-signal svjetlo 35 v i 0,36 a; S - Gerson Kem-1; E - magnet; B - Power baterija CBS 4.5 V; T - prekidač.

Tijelo alarm je plastična kutija s veličinom od 92 x 30 x 144 milimetara, sve njegove predmete su slobodno postavljene u njemu. U poklopcu je potrebno izbušiti rupe za bolju zvučnu propusnost. Električni krug prikazan je na Sl. 2. Kamp za slušalice TK-67 može se zamijeniti s DEM-4M, DMS, Damsh-2. Njegov konstantan strujni otpor ne smije prelaziti 250 ohma. Umjesto Herkeon Cam-6, možete koristiti KEM-1.

Klev senzor u uređaju sastoji se od hermetičkog kontakta (Hercon) s, zalijepljen na proljetnu ploču (možete izrezati vizir za oblikovanu kapu), a magnet e (komad jezgre iz male dinamike) , Stretch od proljetne ploče ispod omotanog omotanog s tankom trakom, a rezerve su pričvršćene na ploču s nitima (sl. 3).

Članak na temu: DSP krevet s vlastitim rukama: sheme, veličine, izračun komponenti, montaža (fotografija i video)

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Sl. 3. Ploča s Herke: 1 - prsten; 2 i 4 - namotavanje s niti; 3 - zaključci Herkeona; 5 - Gerson; 6 - izolacijska traka; 7 - proljetna ploča; 8 - kutak za montažu ploče; 9 - vijci; 10 rupa za pričvršćivanje kuta s pločom do alarmnog tijela.

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Sl. 4. ploča s magnetom: 1 - tanjur; 2 - magnet; 3 - izolacijska traka ili namotavanje navoja; 4 - utor ispod vijka za pričvršćivanje.

Važno je točno pronaći mjesto za magnet. Da biste to učinili, to je primljeno na tanku željeznu ploču s nitima ili tankom trakom, a na drugom kraju čine utor na vijku za pričvršćivanje (sl. 4). Nakon instalacije opruge s spremnikom u slučaju alarm, pomaknite magnet uz bok kutiju i odredite ovaj položaj na kojem Gercon radi. To se može odrediti žarulja ili zumira s poklopca slušalica, ako je uređaj već montiran.

Na proljetnoj ploči iznad Herkeona, prsten je pričvršćen niti, a ispred njega u bočnom zidu kutije, rupa je izbušena kroz koju se prenosi segment pomoćne ribolov linije promjera 0,4 milimetra. Jedan od njezina kraja vezan je za prsten, a drugi - do kopči (možete uzeti štipaljku), koji je spojen na ribolov na glavnu ribolovnu liniju. Kada je isječak poslan, slobodno se uklanja i uređaj ne ometa uvlačenje ribe.

Prilikom bippiegay, glavna ribolovna linija se proteže, snaga pogona se prenosi na proljetnu ploču s povratkom, koja se ispostavlja da je u području djelovanja magneta; Pojavljuje se uključivanje kruga generatora, distribuira se sirena (zujalica), svjetlo signala je uključena. Umjesto žarulje sa žarnom niti, može se primijeniti bilo koju LED LED, ali u sunčanom vremenu njegov sjaj je manji.

Elektronski uređaj upozorenja u Tonleck s vlastitim rukama

Sl. 5. Primjer lokacije dijelova signalizatora u slučaju: 1 - prekidač; 2 - svjetlo signala; 3 - telefonske kape; 4 - baterija za napajanje; 5 - kutak za pričvršćivanje proljetne ploče; 6 - kartica s radio komponentama; 7 - nosač s rupama za pričvršćivanje alarma na postolje šipke; 8 - glavna ribolovna linija; 9 - prsten; 10-proljetna ploča; 11 - Geron; 12 - ploča s magnetom.

Prilikom polaganja alarm (Sl. 5), Gercon i tanjur s magnetom trebaju se približiti jedni drugima, a zatim će se Gercon lakše raditi. Dakle, kada transport alarm nije uključen spontano, Packagle se stavlja na kućište. Stalak za štap može poslužiti kao dio skijaške stijenke, cijevi za rezanje iz školjki, itd. Dvije rupe za pričvršćivanje alarm se izbušene u njemu.

Članak o toj temi: Kako napraviti nove godine zavjese: Opcije dizajna

Čitaj više