Koliko električnog grijanog sušilice troši: tehnika izračuna

Anonim

Alternativa vodom grijana ručnika je sličan uređaj povezan s mrežnom mrežom. To je prikladno za korištenje, ne ovisi o sustavu opskrbe toplom vodom i karakterizira visoki koeficijent prijenosa topline. Koliko električnih grijanih ručnika po mjesecu energije troši? To ovisi o sljedećim parametrima opreme:

  • dimenzije;
  • vlast;
  • konstruktivne značajke.

Osim toga, važni su materijali koji se koriste za proizvodnju grijanih tračnica ručnika.

Vrste i tehničke značajke

U svom dizajnu, grijane tračnice ručnika podijeljene su na modele:

  • s deset;
  • S grijaćim kabelom.

U prvom slučaju kućište uređaja je napunjen tekućinom koja cirkulira i zagrijava se u nastavku. Koliko energije troši električni grijani ručnik tračnice određena je veličinom i volumenom punila. Prvo, deset je zagrijavanje tijela uređaja i tekućine, koja traje oko 60 minuta, a zatim održava željenu temperaturu. U prvom satu rada troši se od 300 do 600 W, točna vrijednost ovisi o modifikaciji uređaja.



  • Koliko električnog grijanog sušilice troši: tehnika izračuna

  • Koliko električnog grijanog sušilice troši: tehnika izračuna

  • Koliko električnog grijanog sušilice troši: tehnika izračuna

Da bi se smanjio neopravdani trošak električne energije, preporučljivo je koristiti modele čiji je dizajn predviđen za prisutnost termostata i termostata. Uz njihovu pomoć, možete kontrolirati razinu grijanja prostorije i promijeniti ga ako je potrebno.

Grijana ograda s grijaćim kabelom karakterizira manje potrošnje energije i niskog koeficijenta prijenosa topline. Njegova moć nedostaje za zagrijavanje kupaonice, ali je sasvim dovoljno za sušenje proizvoda od tekstila. Koliko električne energije troši grijanu ogradu s grijaćim kabelom? Ovaj je parametar prikazan u popratnim instrumentima, a kreće se od 35 do 165 W. Dizajn modela s grijaćim kabelom nema termostata, njihovo grijanje je stabilno i je +60 ° C.

Izračun moći

Potrošnja energije grijane pruge ručnika izračunava se na temelju iskaza prijedloga, uzimajući u obzir način rada. Prvo trebate odrediti: što je uređaj prikladan za ugradnju u određenoj sobi. Prema pozicijama Snip, potrebno je oko 100 vata na temperaturu od +18 ° C. Međutim, za kupaonicu, takva temperatura zraka je potpuno nedovoljna zbog visoke vlažnosti, u kojoj se hladnoća osjeća oštrijom. Da biste stvorili ugodnu atmosferu i održali temperaturu od oko +25 ° C u sobi, trebate oko 140 W na 1 m².

Članak o temi: zavjese na ljubavniku u dnevnom boravku: značajke i krojenje vlastitim rukama

Dakle, za sobu u 6 m², uređaj s kapacitetom od 840 W. Koliko energije troši grijanu ogradu ručnika u ovom slučaju dnevno? To se može izračunati u skladu s sljedećom formulom:

EP = m / ks * u gdje

  • M ─ moć grijane pruge za ručniku navedenu u dokumentima vezanim na njega;
  • Policajac ─ potražnja koeficijent 0,4;
  • U vrijeme rada uređaja.

Da biste saznali potrošnju energije za mjesec ili godinu, morate pomnožiti količinu odgovarajućih dana. Znajući tarifu, možete izračunati troškove grijanja kupaonice s električnom grijanom ručnikom.

Čitaj više