Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Anonim

Dobra kupka na zemlji ili lijepom mjestu nije samo zadovoljstvo i zdravlje za cijelu obitelj, ali i ponos ispred susjeda i prijatelja. Ali poziv na "prve parove" sprječava jednu okolnost - nema namještaja u sobi.

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Police su najvažnija komponenta unutarnje kupelji i čine ih vrlo jednostavnim i ne skupom.

Kupite odgovarajuću atmosferu u trgovini ne predstavlja probleme, ali ako postoji želja i sposobnost da napravite namještaj za kupku vlastitim rukama, onda možete stvoriti jedinstveni interijer pred-bannera i pare.

Ovaj proces će zahtijevati neke vještine u stolariji, vremenu i strpljenju, a rezultat će biti udoban i elegantan kupaonski namještaj, koji se razlikuje od tvorničke originalnosti pojedinog dizajna i harmonika.

Prije početka procesa proizvodnje namještaja za kupku morate razmisliti o tome koje će stavke u unutrašnjosti biti potrebni, jer će se nalaziti u sobi i što se dimenzije i oblik najuspješnije podnesu u unutarnju situaciju , Na mnogo načina, to će ovisiti o prostranoj grani i mogućnost prikladnog plasmana u njemu potrebne elemente za raspored kupke vlastitim rukama.

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Vrste i oblici police za kadu.

Glavni dizajn u parnoj sobi, naravno, bit će police, a što napraviti namještaj za pred-banner, svatko bira na temelju broja članova obitelji ili navodnih gostiju. Obično ovaj set uključuje stol, klupe i stolice, kao i drvene uši i fontove.

S obzirom na to da je jedan od glavnih ciljeva posjeta kupki poboljšanje zdravlja, pokvariti okruženje prostora s netočnim umjetnim materijalima, tako da će prirodno drvo biti jedino ispravno rješenje u odabiru prikladnog materijala.

Članak na temu: Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Izbor i priprema drva

Možete napraviti namještaj u kadu s vlastitim rukama s nekoliko vrsta drva, ali u tu svrhu je prikladan najčešći čestični materijal, koji ima imovinu kako bi se istaknula smola kada se grije. Kupnjak Namještaj ima izravan kontakt s golim ljudskim kožom, tako da su poboljšani zahtjevi prikazani sirovinama.

Osim sadržaja smanjene smole u njegovom sastavu, drvo za kupku treba imati nisku koeficijent toplinske vodljivosti, visoku gustoću i lako podložno obradi.

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Shema kupatila.

Nije dopušteno na površini kučke, pukotine ili druge baklje, što može uzrokovati oštećenje.

Najbolji drveni materijali za dizajn kupke vlastitim rukama su topola, aspen i lipe. Oni imaju dobru otpornost na vlagu, pouzdanu snagu i nisku toplinsku vodljivost, omogućujući korištenje ovog drva u prostorijama s visokim temperaturama.

Osim ovih uobičajenih vrsta drveća, postoji savršena verzija materijala iz kojeg možete napraviti namještaj za kupku vlastitim rukama. Ovo je afričko mrtvo drvo koji ima ime Abashi. Iznenađujuće niska toplinska provodljivost omogućuje police da ne spaljuju kožu čak i na ekstremnim temperaturama, a operativne karakteristike jamče nedostatak zamračenja i truljenja za vrijeme rada.

Jedini nedostatak ove elitne sirovine je visoka cijena. Namještaj za kadu, dizajniran za instalaciju u pred-plembonu, može se napraviti od različitih pasmina drveća, bez prevencije previše strogih zahtjeva. No, mehanička obrada površine bilo kojeg namještaja napravljena za kupnju s vlastitim rukama treba biti posebno temeljita, ne napuštanja hrapavosti, što može dovesti do ogrebotina ili zanozam kože.

Obrada drveta ispred proizvodnje namještaja

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Shema instalacije podova.

Visoka vlažnost i česte promjene u temperaturi kupaonice imat će negativan učinak na drvo koja ima vlagu koja apsorbira i prolazi kroz klimatske promjene.

Članak o toj temi: Kako izoštravati podlogu za laminat: Radna tehnologija, savjeti

Za najveće očuvanje materijala iz učinaka vlažne pare, truljenje kao rezultat uzgoja u drvetu mikroorganizama i pojavu štetnih insekata, potrebno je proizvesti svoju impregnaciju sa pripravcima koji su posebno dizajnirani za takve prostore.

Strogo je zabranjeno koristiti kada opremiti kupku vlastitim rukama otrovnih lijekova za završnu obradu drva, što može uzrokovati ozbiljnu štetu ljudskom tijelu, naglašavajući toksične tvari kada se zagrijavaju. Nemoguće je pokriti namještaj za lakiranje za kupanje, boju, provesti impregnaciju Olife ili fascinacije.

Alati i materijali za proizvodnju namještaja

Prije izrade namještaja za kupku morate pripremiti alate i kupiti potrebnu rezanu drvo. Trebat će uobičajeni skup stolarije, uključujući:

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Crtanje stola za kupanje.

  • Bugarski opremljen s diskom, ili hacksaw;
  • Stroj za mljevenje;
  • Odvijač ili bušilica s mlaznicama;
  • avion;
  • čekić;
  • kliješta;
  • rulet, kvadrat;
  • Razina izgradnje.

Police za parnoću mogu se napraviti u nekoliko razina, trebat će im od 50x60 drva za njih za proizvodnju okvira i ploče za podnice, čija debljina treba biti najmanje 25 mm, ali je previše gusta ne isplati, inače će se isušiti jako dugo vremena. Kako napraviti namještaj za rekreacijsko područje ovisi o složenosti dizajniranih struktura.

Vrh stola može biti od lijepljenog drva ili namještaja štita, isti se materijal može koristiti za sjedala, leđa i bočni dijelovi trgovina ili stolica. U vrlo bliskoj trudnoći, countertop se može sklopiti, osiguravajući ga do zidne ravnine. Instalacija praznina je prikladnija uz pomoć vijaka za samo-tapkanje, a za pričvršćivanje nogu za korištenje metalnih ili drvenih kutova.

Proizvodni namještaj za kupke to učiniti sami

Kako napraviti namještaj za kupku radi sami?

Police za crtanje za kadu.

Prema unaprijed određenim skicama, nacrtajte točne dimenzije drvenih praznina, koji se naknadno režu ručno ili na posebnoj opremi za obradu drveta.

Članak o temi: septička s vlastitim rukama iz bačva: kanalizacija u zemlji iz plastike i metala, kako napraviti

Ručni dijelovi ploča tretiraju se rezačem, a površinsko brušenje se provodi u dvije faze, prvo mehanički, a zatim ručno uklanja preostale nepravilnosti.

Skupština gotovih dijelova provodi se uvijanjem vijaka, pokušavajući da elementi nisu previše učvršćeni jedni drugima i između njih ostali mali jaz kako bi se osigurala prirodna ventilacija. Svi metalni zatvarači, šeširi samo-tapkanja i noktiju trebaju biti prekriveni debljinom stabla, prekrivene kitom i tlom.

Osim glavnih objekata namještaja, može doći do više detalja o životu i interijeru u kadi. To su vješalice za odjeću, pješačke šode, male ormare za pribor i police za jela ili dekoracije. Da biste stvorili holistički sastav, drvo se također može koristiti u dizajnu okvira zrcala ili zidnih svjetiljki.

Čitaj više