Vrste i značajke plastične graviranje

Anonim

Vrste i značajke plastične graviranje

S mehaničkim graviranjem, proces se javlja pomoću oštro oštreg rotirajućeg rezača koji smanjuje materijal. U slučaju laserske graviranje (više popularna metoda), sve je malo složenije. No, unatoč razlikama u korištenoj tehnologiji, a onaj, a druga tehnika mogu se koristiti za proizvodnju različitih proizvoda od polietilena ili za 3D ispis i ispis u boji. Recimo da može biti broj za garderobu ili aktualne izbornike danas za kafiće i restorane. Proizvodnja ovog proizvoda za dugo vremena, tvrtka "Universal oglašavanje" - www.universal-reklama.ru.

Značajke laserske plastične graviranje

Zračenje lasera mijenja boju ili strukturu plastike ili uklanja površinski sloj iz materijala. Zbog činjenice da je debljina sloja isparavanja minimalna, površinski reljef dobiva nevjerojatan izgled. Slike se karakterizira visoki otpor, kvaliteta i razlučivost. Ostale metode obrade takvih rezultata ne mogu se osigurati.

Laserska graviranje plastika se događa:

  • Vektor. Slike se primjenjuju s tankim linijama;
  • raster. Rezultat je fotografski polutonske slike.

Podešavanje dubine izloženosti laseru, moguće je dobiti rasutih laserski graviranje. Natpisi i crteži na plastici mogu biti bilo koji.

Kako odabrati plastiku za graviranje?

Da biste primijenili slike, morate odabrati višeslojni specijalni materijal. Plastični slojevi su različiti u boji. Laserska tehnika isparava gornji sloj, otvarajući drugu. Debljina gornjeg sloja je obično 0,05-0,08 mm. Boja dna je obično kontrast. Površina plastike može biti sjajna ili mat.

Vrste i značajke plastične graviranje

Suptilnosti i važne točke

I mehanička i laserska graviranje omogućuju proizvodnju pojedinačnih i malih serija proizvoda. Zbog činjenice da su potrošni materijal (matrice, tiskani oblici itd.) Nisu dostupni, klijenti moraju platiti samo proces i rad operatora.

Članak o temi: Prsten amigurum kukičanje od 6 petlji za početnike s videom

Ako trebate dobiti veliku seriju složenih proizvoda, odaberite laserski graviranje. Stopa primjene je stvarno visoka, a slike i tekstovi mogu imati bilo kakve vrste, uključujući i volumetrijsku.

Vrste plastike za graviranje također su različite. Osim metaliziranog materijala, svi obično imaju ultraljubičastu zaštitu. Ugravirane slike nisu strašne klimatske efekte. I stoga se proizvodi s njima mogu koristiti na ulici.

Čitaj više