Uzorak "guska šapa" kukičanje: sheme s opisom i videozapisima

Anonim

Poznate "guske šape" u izjavama povjesničara pojavili su se tijekom rimskog carstva na području sadašnje Škotske. Zahvaljujući škotskim političarima koji su počeli koristiti ovaj uzorak u 19. stoljeću kako bi pokazali svoj položaj, "guske šapa" ulazi u mase.

Uzorak

Trenutno, ovaj ukras, stvarno podsjeća na otiske gusnih šapa, toliko je popularan da se koristi u proizvodnji apsolutno različitih proizvoda u bilo kojoj tehnici. Klasičan je bio ispis na kaputu i kostimima, "stopala" se nalaze u dizajnu jela, unutarnjih predmeta i još mnogo toga.

Uzorak

Uzorak

Unatoč prepoznavanju uzorka, treba ga pažljivo koristiti: privlači pozornost na sebe, koji se kombinira samo s monofonskim stvarima. Stoga, na primjer, prilikom pletenja, preporučuju se ukrasiti samo dio proizvoda, au slučaju uporabe opreme za stvaranje jakne ili kape, nemojte ih nositi s natjecanjem s odjećom "noge".

Osnove pletenja

Ako želite, reproducirajte slavni uzorak žbica. Možete koristiti shemu ispod. Tehnika pletenja je jednostavna - sve petlje su lica, samo njihove promjene boje.

Uzorak

Međutim, u slučaju da je majstor važniji za uzorak uzorka, a ne njegovu boju, postoji nekoliko verzija pletenje pletenje pletenje, koje oponaša samo njihov izgled. U tom slučaju, volumen takvog uzorka stvara učinak kontrasta originalnog ispisa, čak i ako se pređa koristi.

Raprt jednostavne verzije ovog uzorka je četiri petlja, kao i tri dodatna za ravnotežnu i četiri reda.

U prvom redu (involne) izmjenjuju se tri pogrešna i jedna lica. U drugoj, jedna nejednaka, tada tri. Dvije glačale plete, zatim tri u jednom. Red se mora završiti s jednom pogrešnom petljom. Treći red počinje s lica zatvorenim iza stražnjeg zida, slijedite dvije loše. Petlje se izmjenjuju do kraja reda.

Članak o temi: Bandana, Crochet: Kako povezati na MK za početnike s shemama

U četvrtom redu, dvije šarke zajedno plete za prednje zidove, zatim jedan lica, dva zajedno za stražnje zidove i jedan izumljeni. Od pete serije, rapport se ponavlja. Velika transformacija je prošla taj uzorak u kukičanu. Chess Crtanje u ovoj tehnici nije sačuvana, ali šapa sami izgledaju mnogo realnije.

Uzorak

Da biste stvorili jednostavnu verziju u ovoj tehnici, odgovarat će sljedeći opis. Rapport uzorak je četiri petlja, baza je lanac zraka. Cijeli prvi red treba biti vezan za stupove bez Nakida. Drugi počinje s tri dizanje petlji i zaglaviti izmjenjivati ​​tri stupca s pričvršćenjem i jednom zračnom petljom. Mora biti dovršena s četiri stupca. Treći red ponavlja drugi. Zatim slijedi uzorak kontrasta za promjenu boje niti.

Četvrti red počinje s tri dizanje petlji i dva stupca s zrakom između njih. Zatim izduženi stupac s nakudom. Alternacija ovih elemenata se nastavlja zaredom, koji se završava s dva stupca s Nakudom. Peti red počinje s podizanjem petlji, a zatim ponavlja četvrti u smislu iznimke da umjesto izduženog stupca stane uobičajeni. Tada se boja pređe ponovno mijenja.

U šestom redu nakon porasta izmjenjivanja stupca s pričvršćenjem, izduženi stupac s pričvršćenjem, još jedan stupac s antenom i zrakom. Nakon toga, odnos se ponavlja.

Uzorak

Proizvodi za dom

Izgleda kao kukica-pleteni i uzorak "guske šapa", koji se ispada da tkaju novine. Ova tehnika je lako stvoriti chaskets, košare, kašu, keystitch ili bilo koji drugi proizvodi za dom ili vrt. Zbog posebnosti tkanja iz novina, takve "noge" dobivaju se veće i vidljivije, stoga se u pravilu koristi samo za ukrašavanje dijela proizvoda.

Guese noge su lako ukrasiti stvar u kojoj su elementi terminalnog tkanja i uže spojeni. Dakle, oni će pomesti blokove nekoliko užad, a iskrivljene rupe mogu se koristiti za njihovo pričvršćivanje. Za veću snagu proizvoda prije nego što počnete ukrasiti "guske noge" iz cijevi, vrijedi projicirati. Tehnologija tkanja prikazana je u ovom videozapisu:

Članak o temi: Swans Amigurumi. Sheme pletenja kukiča

Da bi se formirao uzorak, dvije epruvete koje su prethodno zamijenjene zalijepljene za bilo koji od distribucija proizvoda pod dijelom koji će biti tovljene. Slobodan kraj cijevi treba ostati vani. Nakon toga, obje su se cijevi naselile za susjedne ustati preko palog dijela, bušiti oko njega i izlaz.

Tada se epruvete ponovno režuju u proizvod, ali već za susjedni uspon i ispod nagnutog dijela. Nije potrebno nositi, dovoljno je samo donijeti vinovu lozu s druge strane. Nakon toga, sljedeći uspon je natopljen na isti način i tako dalje.

Veličina i volumen takve palice za guske ovise o nekoliko čimbenika: Broj cijevi s kojima su u tijeku tkanja, veličina nagnutog dijela, kao i gustoća osjetilnog tkanja - u jednom slučaju, cijev može biti povezan s međusobno, formirajući još više volumena, međusobno pasti u blizini.

Video na temu

Čitaj više