Kako podrezati rolete u veličini

Anonim

Kupnja sjenila na prozorima, često se suočavaju s problemom kada se njihove dimenzije ne podudaraju s veličinom prozora. Takvi slučajevi su mogući s nestandardnim proporcijama sustava Windows ili kada širina ili duljina sjenila s fotografijom volite ne može se podudarati s veličinom vašeg prozora. U tom smislu, postavlja se pitanje kako skratiti žaluzine na vlastitu i koliko je teško? Međutim, nije teško ih skratiti, morat ćete slijediti upute, maksimalnu pažnju i točnost.

Čučnjaci

Početak rada s postupkom nabave, treba napomenuti da postoji nekoliko vrsta sjenila: vertikalno ili horizontalno, kao i smanjenje dimenzija ovog proizvoda ima vlastite karakteristike.

Čučni horizontalne rolete

Kako podrezati rolete u veličini

Razmislite o tome kako skratiti horizontalne rolete i da će to biti potrebno za to.

Horizontalni proizvodi su nešto različiti u dizajnu, ali i kao vertikalni tip imaju sljedeće elemente u njihovom sastavu:

  • Nosači za montažu na zid;
  • zajednički vijenac;
  • paneli ili lamele;
  • mehanizam za podizanje;
  • ručka za rotaciju;
  • Kabel za okomito kretanje.

Kako podrezati rolete u veličini

Za skraćivanje rolesa potrebno je prvenstveno škare

Laminari mogu biti izrađeni od aluminija, plastike ili drva. Kako bi se smanjili horizontalne rolete duljine, od alata će biti potrebni prvenstveno škare.

Prije početka rada odražavaju potrebnu duljinu ploče. Utikači su otvoreni na donjoj traci, a zatim morate osloboditi čvorove na restriktivnoj užadi i uklonite stezaljke.

Proizvodimo skraćivanje: uklanjamo nepotrebne letvice, a zatim nosite brave, tinte čvorove.

Kako podrezati rolete u veličini

Uklanjamo nepotrebne lamele, nosite brave, tinte čvorove

Smanjite duljinu kabela za podizanje. Sada možete vratiti donju dasku.

U skladu s ovim priručnikom, visina je šokirana.

Da biste smanjili širinu, uklonite bočni poklopac vijenca. Izrezali smo vijenac na potrebnu količinu hakiranja i vratimo poklopac na mjesto.

Izrežite lamelu na širinu vijenca. Podešavanje duljine skupih modela poželjno je povjeriti profesionalce.

Čučni vertikalne rolete

Kako podrezati rolete u veličini

Prije nego što skratite vertikalne rolete, razmislite o njihovom dizajnu.

Članak o temi: Eavesboardboard Eaves - moderno rješenje zavjese

Ovaj proizvod se sastoji od nekoliko elemenata:

  • prijevoznik i ukrasni vijenac;
  • Trkači na koje se platno suspendira;
  • lanac za spajanje na dnu;
  • opterećenja za stvaranje alata za težinu;
  • Lanci ili kontrola kabela, lamele.

Platno se može izraditi od tkanine, plastike, aluminija ili bambusa. O tome kako skratiti rolete, pogledajte ovaj videozapis:

Da bi se skratili vertikalne rolete, potrebni su jednostavni alati:

Kako podrezati rolete u veličini

  • Uštena za metal ili vidio s malim zubima;
  • crosshead odvijač;
  • škare ili nož u boji;
  • Rulet i ravnalo;
  • utakmice ili lakši;
  • željezo;
  • olovka.

Ukupni slijed rada

Proces promicanja vertikalnih sjenila uključuje sljedeće korake:

  1. Potrebno je razgraditi gotov proizvod na podu i početi raditi s vrha i sa strane gdje se nalazi mehanizam za podizanje.
  2. Uklonite bočni poklopac, uredno vožnje nožem i odvrnite vijke za zaključavanje.
  3. Mi rastavljamo trkače iz vijenca i od platna. Trkači su izrađeni od plastike, pa prilikom rukovanja, potrebno je poštivati ​​poseban oprez i ne činiti značajne napore.

    Kako podrezati rolete u veličini

  4. Mjerimo duljinu zavjese i odredite koja je veličina potrebno smanjiti ih, udaljenost od donjeg ruba do poda mora biti najmanje 1-2 cm.
  5. Odrežite sve panele na željenoj duljini s škarama ili slikanjem noža, dok je potrebno ostaviti određenu duljinu za transport, u pravilu, to je 2-3 cm. Da bi kriška zavjesa iz sintetičkog tkiva iz sintetičkog tkiva , može se montirati na vatru s utakmicama. ili upaljačima.
  6. Rubovi tkanine su odvojeni. Zavoji sintetičkog tkiva mogu se pričvrstiti pomoću željeza ili ljepila. U sredini platna potrebno je napraviti rupe ispod ušiju. Plank je montiran za svaku platnu, zatim su sve komponente pričvršćene na strehe.

Ako trebate smanjiti rolete u širini, moguće je to učiniti u slučaju kada se ukloni bočni poklopac vijenca. Traka vijenca može, ako je potrebno, skratiti, miješajući haking i postaviti elemente u suprotnom smjeru.

Članak o temi: Kako napraviti ljetni tuš u kućici (15 fotografija)

Da biste skratili panele od aluminija, plastike ili bambusa i ne pokvarite ih, morate se odnositi na stručnjake. Značajke promicanja okomite rolete vidjeti u ovom videozapisu:

Možete smanjiti duljinu i širinu horizontalnih proizvoda s vlastitim rukama. Za to se suspenzije uklanjaju, odsiječeći vijenac i panele na željenoj vrijednosti, a zatim sve prikupljajte u obrnutom redoslijedu.

Čitaj više