Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Anonim

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

U ovom članku o pletenju za novorođenčad: ispravno odaberite sastav, teksturu i boju pređe. Knit (korak po korak) deka i šešir za bebe.

Više o pletenju za novorođenčad u današnjem članku.

Kletanje za novorođenčad - vrlo je odgovoran i istovremeno ugodan proces.

Sve vrste čizme, pokrivač, šeširi, kombinezone, bluze povezane za dijete vlastitim rukama s ljubavlju i toplinom, stvaraju posebnu pozitivnu auru.

Nezavisni pobornici se pojavljuju u fazi odabira modela, pređe i dekoracije. U isto vrijeme, svaka iglanje pokušava pružiti sve male stvari i nijanse koje čine odjeću i pribor za dijete ugodno, sigurno, praktično i istovremeno lijepo.

Odabir sastava pređe

Počevši pletenje za novorođenčad s kukičanom ili pletenjem potrebnom posebnom pažnjom odabrati izbor pređe. U kompoziciji, mora biti apsolutno siguran za dijete. 100% sintetička (akrilna, najlon) nije prikladna za osjetljivu, osjetljivu djecu.

Zbog loše izmjene zraka, u odjeći iz takve pređe, dijete pregrijava i znojenje. Kao rezultat toga, postoji opasnost od supercooling ili izgled promjera.

Najbolje je koristiti prirodnu pređu od pamuka ili vune. Izuzetno praktični proizvodi za ljeto od bambusa ili viskoze pređe.

Od hladnoće, najbolje je zaštititi vunu odjeću ili deku. Trebali bi biti ugodni na dodir, ne bodljivi pređu. Pletenje za novorođenčad koristeći 100% Merino vune - izvrsna je opcija koja kombinira i estetske i funkcionalne prednosti.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Međutim, postoji prirodna pređa koja se ne preporučuje da se koristi u dječjim modelima. Na primjer, ne biste trebali plesti od Mohaira ili druge pređe s vile i dlake, što može ući u usta, u nos ili u djetetovim očima.

Ako želite, možete dodati samo tanku nit Kidmoker (ne više od 200 m / 25 g) na glavnu vunu pređu i vezati pokrivač ili omotnicu za zimske šetnje na svježem zraku.

Članak o toj temi: Igračke to učiniti sami - miš iz filca - uzorak i master klase

U ovom slučaju, ispostavilo se nevjerojatno toplo, ali ne i vrlo pahuljasto platno. Također nije dopušteno plesti za novorođenčad od pređe s dodatkom larexa.

Tu je posebna dječja vunena pređa. Ona prolazi posebnu obradu, uključujući hipoalergeni.

Međutim, u rijetkim slučajevima malog djeteta može se naći individualno netolerancija prirodne vune. Tada bi se trebala dati pamučno pređe.

Odjeća i pribor za dijete u vrućoj sezoni moraju biti "prozračni", svjetlo i higroskopni. Pamuk, viskoza, bambus, svile su opsjednute tim svojstvima.

Veliki raspon takve pređe na prodaju omogućuje vam da odaberete najuspješniju opciju za pletenje i za kuku.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Trenutno postoji veliki izbor pomiješanih pređa. Kombinacija vune s akrilom, pamukom s viskozom, itd. Daje mogućnost kombiniranja najboljih kvaliteta prirodnih i umjetnih vlakana.

U isto vrijeme, pletenje za novorođenčad značajno pobjeđuje: akril čini pamuk lakšiju, viskoz dodaje intenzitet boje vune, poliester smanjuje fermentaciju lan, a mikrofiber povećava prozračnost bilo koje pređe.

Odabir teksture i obojenja pređe

Tekstura i boja pređe trebala bi biti odabrana u skladu sa složenošću uzorka koji će biti pleteni. Knjiga, trava, traka ili slabo upletena pređa nisu prikladna za složene crteže.

Tekstura takve pređe se najučinkovitije manifestira prilikom pletenja za novorođenčad lica. Ista lakonska tehnika pletenja za novorođenčad savršeno se kombinira s pređe za melange.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Dobro upletena homogena pređa savršeno naglašava ljepotu Azhure, Jacquard, Aranov. Odjeća i pribor iz njega mogu se sigurno ukrasiti vezenjem ili uzorak.

Sofisticirani obrasci slabo se kombiniraju s oblikovanom pređom, što ih razbija u odvojene segmente boja.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Knit za novorođenčad treba brzo tako da do kraja rada proizvod nije dovoljan. Najlakše je ubrzati proces uzimajući debelu fantazijsku pređu i igle ili kuku velikih veličina.

U tom slučaju, neće biti potrebno ukrasiti platno s zamršenim uzorcima, a veliki elementi jednostavnog parenja stvorit će spektakularne dječje modele u najkraćem mogućem roku.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Odabir rješenja za boju za pokrivač, kombinezon ili beba bluzu, nemojte ih previše svijetli i Motley. Prednost je bolje dati blagim pastelnim nijansama.

Članak o temi: Kako odabrati nakit na tamnoplavu haljinu?

Pleten

Setovi odjeće i pribora koja djeca rođena ljeti ili zimi nisu mnogo drugačiji. Je li to "ljeto" djeca će koristiti dodatno pomalo tanku odjeću, šešir od sunca i laganih čizme od tankog pamuka.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Inače, u oba slučaja, pletenje za novorođenčad treba uključivati:

  • Topla deka ili omotnica;
  • topli šešir ili kapa;
  • čizme;
  • Bluze s hlačama ili kombiniranjem.

Za one koji neće nositi pampers, ali preferira pelene za višekratnu upotrebu, to će biti prikladno povezati ga gaćice od 100% merino vune.

Oni će zadržati vlagu, neće dopustiti jako puno da vlaži pelene i neće dopustiti da se beba zamrznu.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Mnogi vole plesti haljinu za novorođenče, ali to je nepraktično. Gotovo cijelo vrijeme beba troši u ležećem položaju: u kolica ili u krevetiću.

Haljina leži, sinteriranje, sprečavanje i beba, i mama. Međutim, za jednogodišnju djevojku, ovaj detalj garderobe postaje obavezan.

Beba

Bilo koja mama će potvrditi da je vrlo zgodno imati topli, ali svjetlo pokrivač za dijete. Neophodno je za šetnju, dođe u ruci zimi, a ljeti se sastoji kod kuće ili na djetetovoj cesti.

Da biste vezali za novorođenče, pokrivač je bolje odabrati debelu pređu (116 m / 100 g) i pletenje iglice br. 5. Zatim pletenje za novorođenče veliko platno neće potrajati mnogo vremena, a proizvod će biti lagan i zrak.

Izvorni deka će se ispasti ako plesti na kosi rupčiću, mijenjajući boju pređe na jednakim prazninama. Na tkanini od 76 × 76 cm u veličini, potrebno je 450 g pređe na gustoći parenja od 1,9 p / cm.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Za prvi red morate birati 5 p, i usred platna učiniti u pojedincima. Redaka dodavanja-Nakida nakon prvog 3. i prije posljednjih 3rd n.

Kada ima 207 p na igalima, morate početi napraviti razmišljanje, označavanje zajedno. Petlja 3. i 4. petlje od početka osoba. red i s kraja. Posljednjih 5 p zatvaranja.

Topla deka povezana za novorođenče mora također biti ne samo lijepa, već i funkcionalna. Stoga, pri odabiru uzorka, bolje je napustiti Azhuru i učiniti ga olakšanje.

Članak o temi: Kako split ovratnik fryvolit: master klasa s fotografijom i videom

Za web za veličinu od 75 × 100 cm i gustoće pletenje od 20 p × 11 p = 10 × 10 cm (reljef.) Trebat će nam 750 g volumetrijske napola i kuke br. 3.5. Možete napraviti pokrivač u monofoni, a možete koristiti nekoliko boja pređe.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Početni lanac trebao bi se sastojati od 145 V. P. Glavni dio platna se izvodi u skladu s shemom:

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Pokoljenju ruba izn. Strana rada čini 4 redaka alternativnog 1 tbsp. b / n, 1 c. P. U kutovima do 3 tbsp. B / N 1 N baza. 5. red za izvođenje "Rachy Step" i 6. do pola. b / n i pričvrstite navoj.

Šešir za dijete

Ako ste zainteresirani za pletenje za novorođenče, odabirom određenog modela najbolje dati prednost klasičnom senkeru.

On savršeno ponavlja obrise male glave, ne sklizne i zatvara uši. Napravljene mekim toplim žljebovima pređe takav rt može se naknadno ukrašen vrpcama, vezom ili vezan za kukičanje.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Smjeru pletenja - od čela do stražnjeg dijela glave. Opseg djeteta je obično 28 cm. Izrađujemo set petlji i plesti 2 cm s gumenom trakom od 1 × 1, a zatim idite na osobe. Ubrzati.

Na 8. cm podijelite tkaninu na 3 jednake dijelove. Zatim plesti srednji dio - diseko - na načelu pete. Nakon 5 cm počinjemo oštetiti tako da je do kraja pletenje širine srednjeg dijela bio 3 cm.

Na donjem rubu rezultirajuće kapice, oko vrata morate birati novi red i obavljati 2,5 cm s gumenom trakom od 1 × 1. Lopate nisu čvrsto zatvorene, uvijanje i šivanje žica.

Ako ćete plesti za novorođenčetni šešir, onda je bolje izvesti ovo od pamučne pređe pomoću kuke. Glava se mora čvrsto udariti (ali ne i stisnuti) Bezel.

Pletenje za novorođenčad: deka, šešir, čizme, bluza + fotografija

Smjeru pletenja - od vrha. Dunyshko se može izvesti bilo koji kružni uzorak. Sljedeći, plesti desnoj strani s prekrasnim otvorenim poslovima.

Na kraju, radimo nekoliko gustih redaka za formiranje ruba.

Općenito, jednostavan šešir za novorođenčetanje ne više od 30 minuta. Nemoj vjerovati? Zatim gledajte video ispod:

Čitaj više