Kako odabrati i konsolidirati rolete na balkonu

Anonim

Slijepe rolete ne samo da nadopunjuju unutrašnjost, obavljaju funkcionalno značajan zadatak - smanjiti intenzitet solarne rasvjete, stvoriti sjenčanje. Ovaj članak će pokriti glavna pitanja koja utječu na Balkonske rolete: što je bolje, profitabilnije, kao i opcije za zavjese uređaja na balkonu aluminija i loggia.

Vrste roleta

Kako odabrati i konsolidirati rolete na balkonu

Valjci na balkonu mogu biti izvrstan unutarnji dodatak

Zaštititi balkone i sunčeve lož koristiti moderne rolete rolesa:

  • Valjane rolete na balkonu - za uređaj takve strukture, koriste se materijali, koji su valjani u rolu, čiji se kretanje provodi na dva vodilice. Zavjese za kotrljanje na balkonu (roleri) su prikladni za prozore strukture različitih materijala.
  • Vertikalne rolete na balkonu - bar se nalaze u okomitim redama, podešavajući zavjese i lamele je napravio okretni mehanizam s kabelom.
  • Horizontalne rolete - daske su montirane horizontalnim redama, jedan preko drugog. Rotacija zavjese se događa uz pomoć rotacijskog mehanizma koji mijenja kut nagiba daske za podešavanje stupnja sjenčanja od sunca. Zavjeti se uzdiže i smanjuje se pomoću posebnog lanca ili vrpce, koji se nalaze uz rub zavjesa. Jedna od sorti horizontalnih zavjesa su sjenila plera, čiji je dizajn uključuje uporabu nabraženog tkiva, fiksiran između dva aluminijska traka.

Balkon roles prema pogledu na lokaciju, uobičajeno je podijeliti u tri skupine: montažu na prozorska krila; Puna preklapanja otvora prozora; Rolete na balkonu su fiksirani unutar otvora prozora.

Svaka opcija ima svoje prednosti i kontra, primjenjuje se ovisno o uvjetima, dizajnerskim idejama i konstruktivnim značajkama.

Hladni balkon

Kako odabrati i konsolidirati rolete na balkonu

Najbolje rješenje za neugodne prostore je metalne rolete

Članak na temu: Dječja stolica to čine sami iz pjene i tkanine

Koje rolete odlučuju na balkonu ako je nečuven? Rolete na loggiji ili na balkonu u odsutnosti grijanja, moraju zadovoljiti nekoliko osnovnih zahtjeva:

  • Stabilnost materijala na nisku temperaturu vrlo je važna za odabir lamela za rolete iz takvih materijala, tako da jak mraz ne utječe na kvalitetu plastike (nije učinio materijal krhkom, krhkom, nije izazvao formiranje pukotina ).
  • Otpornost na vlagu je važan uvjet za zavjese koji se upravljaju u neugodnoj prostoriji. Kada se dogodi temperaturna razlika i izgled "točke rosišta", kondenzat je moguć ne samo na staklu prozora, već i na zaštitne rolete.
  • Vrlo je važno da vlažnost ne može utjecati na kvalitetu materijala lamela i mehanizam za okretanje. Pretjerana vlaga može provocirati pojavu žarišta gljivičnih lezija i plijesni.

Prilikom odabira sjenila na neželjenom balkonu ili loggiji, trebali biste dati prednost jakim i izdržljivim plastičnim lamelama ili drugim stabilnim materijalima.

Plastični prozori: Koje su zavjese bolje

Kako odabrati i konsolidirati rolete na balkonu

Blindovi "izolat" su pogodni za drvene i za plastične referentne blokove

Koje su bolje bolje za balkon s plastičnim prozorima? Nema nedvosmislenog odgovora na ovo pitanje, sve ovisi o mehanizmu otvaranja prozora, stupnju izolacije same balkona, osobne želje za domaćinom prostora.

Na plastičnim prozorima s ljuljanje krila, možete odabrati vertikalne ili valjane rolete. Ako je balkon izoliran, materijal za lamelu može biti bilo koji.

Lavletled balkon ne bi trebao završiti rolete s lamelama na bazi tkiva. Materijal će se vrlo brzo pokvariti iz učinaka kondenzata, počinje truljenje, tragovi će se pojaviti na dasačima iz kojih se nemoguće riješiti.

Dobra opcija - rolete na prozorima s PVC trakama.

No, najpopularniji za instalaciju na plastičnim balkona prozorima su kaseta horizontalni roles "izolat". Glavna prednost ovog modela je da je dizajn priključen izravno na krila.

Članak o temi: Kako izvesti dekor starog stola vlastitim rukama

Provjerite videozapis, kako su zavjese "izolat" pričvršćene vlastitim rukama.

Stills su pouzdano uz prozorsko staklo, čak i uz otvorene zaklopke, nemojte kliknuti od vjetra prilikom obavljanja balkona, što je bolje od zavjesa koji se razvijaju sa svim stranama s vjetrovima.

Aluminijski prozori

Kako odabrati i konsolidirati rolete na balkonu

Za profile od aluminija, rolete su savršene

Rolete na balkonu aluminijskih struktura moraju steći s vrstom otvaranja krila. Sve vrste sjenila savršeno su prikladne za klizne prozore. Blinds ili valjane zavjese za aluminijske balkone treba odabrati uzimajući u obzir prisutnost ili odsutnost grijanja.

Klizna prozorski zalisci na aluminijski balkon bez grijanja zahtijevat će zavjese ili rolete od jakih materijala otpornih na smanjene temperature i vlažnost.

Ako su aluminijski klizni okviri osigurani na balkonu ili loggiji, slobodno vješanje valjanih zavjesa bit će najprikladnije.

Drveni prozor ispunjava balkon: koje zavjese izabrati

Rolete za balkon s drvenim vezama mogu se koristiti horizontalni ili vertikalni tip, jer se prozorska krila u drvenim okvirima obično izvodi u otečenoj verziji.

Preporučujemo gledajući videozapis, kao što se događa instalacija ove vrste zavjesa.

Stablo za prozore najčešće se koristi na toplim zapisima, tako da je izbor materijala za proizvodnju roleta vrlo široka. Balkoni s drvenim prozorima najčešće su dizajnirani s drvenim letvicama, u rustikalnom stilu, kada je većina završetaka izrađena od ekološki prihvatljivog drva.

U tom slučaju, vrlo je prikladno objesiti na prozorima na balkonu "Drvene rolete", čije su daske stilizirane pod drvetom vrijednih i rijetkih stijena, što je savršeno nadopunjavanje unutarnjeg stila.

Čitaj više