Rat parapeta lože i balkona

Anonim

Parapeta balkona od velike je važnosti pri izvođenju radova povezanih s izolacijom priložene sobe ili prije njegovog ostakljenja. Odgovor na pitanje koje je potrebno izolirati na prvom mjestu bit će vodič za djelovanje podova i ograda.

On će postati pouzdan osnova za dvostruke prozore ako je sva manipulacija okvira okvira u kojem će izolacija biti postavljena točno u skladu s postojećim uputama.

Početak rada

Rat parapeta lože i balkona

Snažna parapeta za pouzdanost

Izolacija parapeta lože počinje s dobitkom. Većina objekata su metalna rešetka, ali ponekad je ovaj roštilj prekriven vanjskim proizvodima od metala.

Takav dizajn ne može biti pouzdana podrška za staklo i bazu ispod vanjske plime. Optimalno rješenje može se nazvati amplifikacijom parapeta za koju se mora koristiti blok pjene.

Materijal ovo:

  • Prilično izdržljiv;
  • Lako se izrezuje običnim haketom;
  • ima izvrsnu toplinsku vodljivost;
  • Može se koristiti kao podrška za ostakljenje.

Rat parapeta lože i balkona

Blokovi pjene savršeni su za izolaciju parapeta

Početak rada za izgradnju zidanja, potrebno je zapamtiti da je u skladu s GOST 25772-83, visinom parapeta, podignuta iz pjenastog bloka, trebala bi biti najmanje jedan metar u zgradama, čiji visina ne prelazi 10 etaža. U višim zgradama, parapet mora biti napravljen visinom od najmanje 1 metra i 10 centimetara.

Počelo je do vrha zida, pozornost treba posvetiti postojećem estrihu na podu. Ako pukne i raspada, treba ga riješiti. Nakon što je novi estrih poplavljen na podu balkona, opremljen je visokokvalitetnim hidroizolacijom na njegovoj površini pomoću valjanih materijala ili tekućih pripravaka.

Prvi red pjenastog bloka postavljen je tek nakon što je posao dovršen na stvaranju vodonepropusnog sloja. Uzimajući amplifikaciju parapela na balkonu, morate obratiti pozornost na higroskopnost pjene bloka.

Rat parapeta lože i balkona

Brušenje dubokog penetracije

Članak o toj temi: Kako instalirati staze svjetiljke

Svaki otkriveni blokovi temeljito impregnirani s dubokim penetracijom prsa. Stavljanje pjene bloka na ljepljivu smjesu, tehnologija polaganja je rotacijska. Obvezni uvjet je korištenje šipki za pojačanje, koje se odvode u zidove tako da leže u poprečnim šavovima između blokova. To je takozvano obvezujuće.

Pod pretposljednji redak, točnije, njegova visina je podesiva dijelom tako da nakon polaganja konačne serije, visina parapete odgovara utvrđenim standardima. Vanjska strana parapeta zatvorena je jednim od odabranih modernih materijala dizajniranih za završetak fasada. Često potrošači koriste metalni profil. O tome kako primljene pjene blokova, pogledajte ovaj videozapis:

Unutar balkona, trim može biti, ali važno je ispravno izvesti izolaciju. Da biste to učinili, trebat će vam tanak, lagan materijal koji ne apsorbira vlagu.

Paprička izolacija

Rat parapeta lože i balkona

MINVATA I PENOLEX - Izvrsni materijali za zagrijavanje

Zagrijavanje parapeta lože, vlasnik stana bira izolaciju ovisno o vlastitim željama. Moglo bi biti:

  • Minvata;
  • polistirena pjena;
  • Penoplex.

Svaki od navedenih materijala je dobar na svoj način, međutim, potrošači čine svoj izbor, oslanjajući se na svoje mišljenje ili nakon savjeta stručnjaka. Prema njihovom mišljenju, najprikladniji je penplex.

Rat parapeta lože i balkona

Najčešće je potrebno za prednji zid balkona.

Pozitivne značajke i prednosti je u vodonepropusnoj, jednostavnosti u radu, trajnosti, pouzdanosti, otpornosti na vanjske utjecaje i složene klimatske uvjete.

Toplinska izolacija često je potrebna samo na prednjem zidu balkona, odnosno na utvrđenoj parapeti. Da bi pjenasti ploče bude čvrsto, montažna mreža može se pričvrstiti na površinu pjene bloka, a to je tanki sloj žbuke. Kako izolirati parapet balkona bez pjenastih blokova, pogledajte ovaj videozapis:

Rat parapeta lože i balkona

Shema polaganje izolacije

Nakon ulijevanja otopine, ploče pričvršćenja pričvršćivanja, postavljajući ih posebno stvorene kompozicije - cement za pjenjenje ili nokte "gljivice". Polaganje se provodi na načelu rotacijskog. Svi šavovi i najmanji udaljenosti ispunjeni su montažnom pjenom. Ako u budućnosti penplex neće biti zatvoren s žbukanjem, onda su sve ploče fiksirane pod strogom kontrolom razine.

Članak o temi: Gray u dnevnom boravku: unutrašnjost u neutralnim tonovima (67 fotografija)

Mnogi stručnjaci za početak pričvršćuje drvene šipke u blok pjene, čija je debljina upravo debljina pričvršćivača, a udaljenost ne prelazi 50 centimetara.

Između ploča su montirane na razinu polipex ploča, zatim pjene, i na vrhu kasnije MDF, obloge ili bilo koji drugi završni materijal.

Pjena treba fiksirati s folijom van, jer se odražava. Značajka slaganja je da listovi ne postavljaju, već samo online priključak, dimenzioniranje tih mjesta spojeva s vrpcom od folije.

Čitaj više