Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Anonim

Susjed puši na balkonu - kojem ova situacija nije poznata? Pušenje ometa susjede na vrhu i stranu, stanari donjih etaža ugušuju u pritužbama - cigarete cigarete i tinjajući pepeli ulaze u svoj balkon, prljav donje rublje zagađivače, letjeti u otvorenim otvorima. Zakon o pušenju na balkonu omogućuje susjedima da počnu boriti protiv pušača. O tome kako to učiniti ispravno, pročitajte u ovom članku.

Pušenje u svom stanu: povreda ili ne

Kupnjom novog stanovanja, kupac postaje vlasnik stana, kao i balkoni i loggia, koji se nalaze u ovom apartmanu. Svaka koristi ovo područje po vlastitom nahođenju: neki izoliraju balkone i lođe, pretvarajući ih u dodatni dnevni prostor, drugi organiziraju zelenu oazu i divima cvatnje orhideja.

Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Odbačena cigareta može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Na nekim balkonima su zastrašujuće gledati - okrenuli su svoje majstore u deponije za smeće. Ali gotovo svaki balkon, pušači se povremeno pojavljuju.

Kao rezultat toga, spaljene utakmice, zgužvane pakete cigareta, pepeo i cigarete lete do zemlje. Na putu, ovo smeće leti na susjedne balkone, nezainteresirane cigarete ostaju glatke na susjednim tepisima, što nije sigurno.

Požari od neinteligentnih utakmica i cigareta uopće nisu neuobičajene. Pušenje na balkonu ne podnosi susjede, dimni klubovi padaju u prozore, gdje djeca često žive, bolesni ljudi.

Posebno strašno za dim astmatike i alergije, kada se udiše duhanski dim, s ljudima s takvim bolestima, može biti napad ili pogoršanje bolesti.

Pacijenti za dim cigareta s kardiološkim bolestima, oštećenje bronhopulmonalnog sustava i cirkulaciju mozga. Je li moguće pušiti na balkonu stambene zgrade? Odgovor na ovo pitanje može dati rusko zakonodavstvo.

Članak o toj temi: Samoi izabran za skupno seks s vlastitim rukama: Priprema i popunjavanje rješenja

Zakonima za pušenje

Ruski zakon br. 15-FZ od 23. veljače 2019. pruža popis mjesta gdje je pušenje kategorički nije dopušteno. Zakon predviđa kazne za pušenje u zabranjenom mjestu, njihova veličina u rasponu od 0,5 do 3,0 tisuća rubalja.

Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Pušenje na javnim mjestima je strogo zabranjeno

Što se tiče stambenih zgrada, Zakon je odlučio zabraniti pušenje u zajedničkim prostorima, koji se mogu pripisati:

  • Napitaka i stubišta stambenih zgrada.
  • Putnički i teretni dizali.
  • Prostorije za bebe kolica.
  • Prostorije techpotiona i podruma.
  • Potkrovlje, tehničke katove u visokim kućama.
  • Skladištenje za pohranu inventara.

Ne postoji izravna zabrana ovog zakonodavnog akta, stoga je odluka da li je moguće pušiti na balkonu svog stana, ostaje za vlasnika. To jest, balkon kao dio privatnog, ne sastoji se na ovom popisu. Osim zakona iz 2019. godine ne uspostavlja se i ograničenje korištenja osobnih balkona za pušenje.

Možda, na to, pitanje pušenja na balkonima i lođe s više-kata kuća može se smatrati iscrpljenim, a susjed može nastaviti pušiti na balkonu? Ne žuri se. Ruski zakonodavci vratili su se u ovo pitanje u 2019. i 2019. godini.

Zakon o pušaču 2019

Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Počevši od 2019. godine, pušenje na balkonima službeno je zabranjeno

Federalni zakon br. 15-FZ datiran 23. veljače 2019. "o zaštiti zdravlja građana od utjecaja okolnog duhana dima i posljedica potrošnje duhana" usvojila je niz restriktivnih mjera u vezi pušenja na svim zatvorenim javnim mjestima. U nekim slučajevima, zakonodavstvo zabrane primjenjuje na balkone koje su zakonodavci u Rusiji pripisali javnim mjestima.

Nemoguće je pušiti na zajedničkim balkonima stambenih zgrada, pristup kojem se provodi od ulaza ili općih koridora stambene zgrade. Balkoni i loggia hotelskih kompleksa također su uključeni u popis zabrani.

Članak o temi: Balkon u drvenoj kući s vlastitim rukama (fotografija)

Kazna za pušenje daje se u sljedećim veličinama:

  • Prilikom pušenja na zajedničkom balkonu - 0,5-1,5 tisuća rubalja.
  • Ako maloljetna djeca žive u stambenoj zgradi - do 3,0 rubalja.

Nakon ispitivanja odredbi saveznog zakona br. 15, možete se pobrinuti da se puna zabrana pušenja primjenjuje samo na javna područja. Privatni balkon u privatnom apartmanu se ne primjenjuje na njih.

Susjedi puše na balkonu - kako se nositi s ovim fenomenom, ako smeta dim, i stalno postoji opasnost od vatre? Ili se ništa ne može učiniti, ostaje samo tolerirati ove neugodne podatke?

Preporučujemo da gledamo videozapis o kazni za pušenje na teritoriju balkona.

Kako napraviti susjeda ne puši

Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Ako se susjed ne slaže s mirnom rezolucijom sukoba, vrijedi kontaktirati zakon

Prema saveznom zakonu br. 15-FZ od 23. veljače 2019., nemoguće je pušiti na javnim mjestima, a na vlastitom balkonu. Čini se da je omogućio aspekt, ali postoje neke pojašnjenja.

Vrlo često, više-kata stambenih zgrada se postavljaju s kombiniranim balkonima, kada su dva balkona odvojena uvjetovanom pregradom. Moguće je pušiti na vašem balkonu, ali ako je particija između susjednih balkona je niska, tanka, kovrčava, uzorku, a zatim pušiti kroz njega savršeno prodire u susjedstvo.

Takav balkon ne može se u potpunosti pripisati osobnom području. Dok jedan susjed puši na balkonu, s druge strane, novorođenče može spavati u kolicama, a to je već razlog za spor. Ako je dim temeljit za ometanje susjeda, oni imaju pravo podnijeti zahtjev za ograničenje pušenja na osporeni teritorij.

Često čak i zdrava osoba nervira dim cigarete, a još više dosadnih cigareta koje lete odozgo, jer se otvoren balkon ne može zaključati i stalno pratiti njegovo vatrootporno stanje. Kako biti u ovom slučaju?

Prvo, pokušajte razgovarati sa susjedom, jer ponekad osoba razumije da njegova destruktivna navika ne bi trebala ometati ostale ljude. Ako se razumijevanje ne postigne, a susjed se odnosi na dopuštenu točku zakona, pokušajte kontaktirati Rospotrebnadzor s izjavom o kršenju sanitarnih i higijenskih standarda.

Najbolje od svega, ako je ova izjava kolektivna. Mnogo je teže dokazati stalni utjecaj duhanskog dima na zdravlje na sudu, jer je za to potrebno provesti niz skupih stručnosti, lizati certifikate i zaključke iz liječnika koji pohađaju. Ali to se ne smije spustiti, pogotovo ako govorimo o djeci i bolesnicima.

Članak o temi: Struja iz zraka

Pogledajte videozapis u kojem odvjetnik komentira sličnu situaciju.

Odvojeno pitanje o izvanrednim cigaretama preusmjeravanje s zavidnim postojanjem s balkonom pušača na vaš balkon. Možete kontaktirati policiju i zaštitu od požara, popraviti ovaj fenomen kolegeno, kako bi napravio čin koji potpisuju susjedi i društvo za upravljanje, snimite sliku cigareta, uklonite svoj let na video. S takvom bazom dokaza možete kontaktirati sud i riješiti problem pušenja na balkonu prema zakonu.

Čitaj više