Kako napraviti sebe visoku peć

Anonim

Kako napraviti sebe visoku peć

U metalurgiji se koristi u metalurgiji za taljenje od lijevanog željeza i feroleja iz punjenja. Ima visoke performanse, tako da mnogi majstori čine takve pećnice za grijanje privatne kuće u zadnje vrijeme. Ove peći također imaju još jedno ime - peći tip osovine ili dugačke peći.

Kako napraviti sebe visoku peć

Uređaj velike visoke peći.

Kuksna peć koja je izrađena vlastitim rukama, radi na istom principu kao i njegova industrijska opcija, omogućuje vam da koristite učinkovito korištenje goriva, a njezina je potrošnja značajno smanjena. Takva peć je najbolje rješenje za grijanje kod kuće, vikendice, garaže, staklenike.

Glavna značajka koju ima domaću masnu peć ima, da je proces spaljivanja goriva u njemu odgođen dugo vremena.

Takva domena koju čine vlastitim rukama mogu raditi na ugljen, drva za ogrjev i čak piljevinu. Možete kupiti izdržljivu peć u trgovini, ali ako radite sve s vlastitim rukama, tada će uštede biti čvrste.

Zašto je domaća peć visoka

Tradicionalna štednjaka na krutom gorivu ima nekoliko nedostataka:
  • niska učinkovitost;
  • Može se često položiti gorivo;
  • Ne možete automatizirati proces.

Domaća domena peć svih ovih nedostataka je lišena, a umjesto procesa spaljivanja goriva u peći, odvija se. Zbog toga se toplinski izbor stalno, a na jednom opterećenju takva peć može raditi izvan mreže do 15-20 sati.

Domaća masnica

Shema peći domene, za vlastite sile.

Ako odlučite napraviti takav dizajn vlastitim rukama, onda biti spremni za činjenicu da će biti mnogo prljavštine i buke pri obavljanju posla, tako da je najbolje da ih navedite na ulici.

Članak na temu: Lijepe rolete to čine sami iz pozadine: korak po korak fotografija

Glavna tajna takvog dizajna je prisutnost posebnog ograničavanja zračnog pristupa u kutu ili drva za ogrjev. Ona preskače malu količinu kisika, koja je dovoljna za održavanje opterećenja opterećenog dijela goriva, dok se aktivno spaljivanje ne dogodi, tako da se toplina ravnomjerno razlikuje.

Da biste sami napravili ovu pećnicu, trebat će vam potrošni materijal i alati:

  • cijev ili velika cijev;
  • Dva rezova cijevi;
  • kanal;
  • rulet, razina, čekić, hacksaw metal;
  • Čelični list
  • stroj za zavarivanje, elektrode;
  • Rješenje i cigle za temelj.

Prvo morate odrezati vrh na cijev, potrebno je to učiniti pažljivo, jer će biti potrebno u budućnosti. Umjesto bačva, možete koristiti cijev velikog promjera. Da biste napravili dno za cijev, bolje je razmotriti pravokutni list od metala, to će joj dati veću stabilnost.

Krug je izrezan iz lista, čiji je promjer neznatno manji od promjera cijevi, rupa se izrađuje pod drugom cijevi. Zavalite cijev promjera 10 cm do čeličnog kruga. Od dna do ovog kruga, segmenti kapelera su zavareni, oni služe kako bi pritisnuli gorivo kako ga se ugasi.

Za poklopac bačva uzeti list od metala ili narezati ranije i napraviti rupu za cijev. Da bi se donijelo gorivo, potrebno je odrezati otvor i instalirati vrata. Pod to je učinjeno vrata za uklanjanje stanja oznaka.

Temelj i dimnjak

Budući da će metalni dio dizajna biti vrlo vruć tijekom rada, potrebno je instalirati peć za temelj. Njegova je težina mala, a udubljenje za temelje nije potrebno, izvodi se jednostavna ploča, koja se može sastojati od opeke sloja obloženog s otopinom.

Da biste uklonili proizvode za snimanje, potrebno je napraviti dimnjak. Možete poduzeti cijev promjera od 15 cm. Za učinkovito djelo, potrebno je da izravni dio bude veći od promjera cijevi. Bolji dimnjak ne može savijati, a ako je potrebno, kut zavijanja mora biti više od 45 stupnjeva.

Članak o temi: Prilagodba za oštrenje vježbi vlastitim rukama

Što se tiče reflektora, može se instalirati ili ne instalirati. U prisutnosti reflektora, takva će peć raditi još učinkovitije, jer omogućuje redistribuciju toplinskih tokova.

Značajke Montage

Ova peć može biti odrezana od strane cigle, ali ako je u zasebnoj ili komunalnoj sobi, onda to nije potrebno učiniti.

  1. Dijelovi dimnjaka moraju biti spojeni u smjeru, inverzno kretanje dima.
  2. U blizini peći ne možete imati zapaljive predmete, mora postojati slobodan prostor oko njega.
  3. Dimnjak se mora urušiti tako da se može povremeno očistiti.
  4. Na cijev možete spojiti cjevovod u obliku petlje, koji će proći tekućinu u sustav grijanja. Na taj način, bit će moguće baciti ne jednu sobu, već cijelu kuću.
  5. Da biste mogli regulirati intenzitet grijanja u blizini kotla, dizalica je montirana s kojom se može ograničiti na vruću tekuću struju.

Domaća peć dugotrajna je izvrsno rješenje za DACHA, garažu ili grijanje staklenika, kada ne postoji centralizirano ili plinsko grijanje i novac za kupnju skupe opreme.

Čitaj više