Kako položiti laminat na zidu: praktični savjeti

Anonim

Laminat kao materijal za oblaganje dugo je uspostavljen na najvišoj razini u pitanju popravka. Praktično je, izdržljiv i jednostavan za rukovanje. Polaganje laminata na zidu ima svoje prednosti u odnosu na druge metode završne obrade. Jednostavnost ugradnje, raznolikost u odabiru materijala, otpor na trošenje, relativno proračunsku cijenu i ekološku prihvatljivost. Nije važno gdje je laminat montiran - na podu, strop ili zid, uvijek izgleda sjajno.

Ovaj završni materijal ima jednu nepovoljnu snažnu toleranciju vlage. Iz njega se materijal nabaviti, tako da se ne preporučuje da se koristi za popravak u kuhinji ili u kupaonici. Također, laminatna ploča ne voli toplinu, ima imovinu za snimanje i nabubri.

Što odabrati laminat za zidove

Kako položiti laminat na zidu: praktični savjeti

Ako govorimo o parametrima odabira, možete se usredotočiti na tri glavna obilježja:

  • Metoda instalacije. Na maksimalnoj glatkoj površini na kojoj je ploča vezana, možete odabrati završni materijal koji je izravno lijepljen na zid. Adhezivne ploče su također lako montirati na strop. Osim toga, materijal se može odrediti pričvršćivanjem laminiranih ploča na sanduku drvenih ili metalnih ploča. Moguće je koristiti jezik laminat - elementi su opremljeni jezikom brave. U tom slučaju, zglobovi između panela praktički se ne formiraju. Ovom metodom instalacije, materijal se može položiti na strop.
  • Intenzitet opterećenja. Za ovu vrstu zidnog omotača može se koristiti materijal niske klase, jer intenzitet opterećenja nije tako visok kao za pod. Stoga je dopušteno odabrati jeftiniju laminatnu ploču, upravljajući samo njegovim preferencijama okusa.
  • Izgled. Trgovine predstavljaju širok raspon završnog materijala. Bez problema, može se preokrenuti pod njezinim okusom. Vrlo veliki izbor boja i tekstura.

Članak o temi: elektroshvabra za pranje poda: recenzije i savjete o izboru

Kako položiti laminat na zidu: praktični savjeti

Montaža

Postoje dva načina za instalaciju laminata na zid:
  • Metoda ljepila osigurava pričvršćivanje laminata s tekućim noktima izravno na sam zid. Vrijedi razmotriti da bi u isto vrijeme površina trebala biti savršeno glatka. Stoga je vrijedno provoditi pripremni rad prije početka rada. Polaganje laminata ljepljivim načinom je vrlo jednostavan, neće zahtijevati posebne vještine, svaka. Ljepilo se primjenjuje pomoću cikzago metode.
  • Polaganje laminata na zidu pomoću stvorenog sanduka. Ova metoda je korisna za one čije zidove imaju velike nepravilnosti. U tom slučaju nije potrebno nositi dodatne troškove za žbuku ili suhozid za stvaranje glatke površine. Instalacija se može izvesti i vertikalne i horizontalne pruge.

Koji instrumenti trebaju

Polaganje ploča na zidu zahtijeva prisutnost određenih alata. Čekić i razina potrebni su za testiranje površine na Scos. Također morate imati kvadratni, ravnalo, rulet, olovku, silikon, ljepilo, građevinski kabel. Za obrezivanje ploča, potreban je hack ili električna žlica. Potrebni su drvena šipka i razmaknice kako bi se odredili praznine tako da je materijal dobro slojevljen ispod stropa, kao i izdržati uvlake.

Kako položiti laminat na zidu: praktični savjeti

Proces ugradnje

Postupak instalacije je prilično nezaposlen, odlikuje se velikom brzinom izvršenja.

Prije instalacije potrebno je da se materijal spustio dva dana u zatvorenom prostoru. Svi pripremni radovi u ovom trenutku moraju biti dovršeni.

Uređenje zida je malo drugačiji od polaganja laminata na pod. Prednost uređivanja ljepila prije nego što je sanduk da možete uštedjeti prostor prostor. Ponekad je ta činjenica beznačajna, a ponekad je svaki centimetar važan, na primjer, u kuhinji. Materijal mora početi ležati pod i kutove za 15-20 mm. Nakon završetka posla, poželjno je instalirati postolje - tako da će rad izgledati dovršeno.

Kako instalirati laminat na sanduku

Nakon izračunate potrebnu količinu materijala, koja je vrlo jednostavna (pomnožite širinu visinu i dodajte 10%), počinje škola vještine.

Članak o toj temi: Kako se prijaviti u unutrašnjosti brončane pozadine

Kako položiti laminat na zidu: praktični savjeti

Zid na kojem je instalacija napravljena treba biti apsolutno suha. Sljedeće slijedi ugradnju samog sanduka. Instalacija laminata na zid pomoću sanduka omogućuje vam da proizvedete dodatnu izolaciju buke i izolirajte sobu. Doom može biti drvena ili metala. Za to je tračnice prikladna 2-4 cm. Te se tračnice moraju konsolidirati na zidu, vijci na udaljenosti od 35-45 cm. Metalni okvir je izrađen od tračnica koji se koriste za instalaciju suhozida. No, najlakši način da koristite gotove sustave koji se nude na prodaju.

Polazna točka iz koje je polaganje strop. Radovi se izvode od vrha do dna. Paneli su pričvršćeni posebnim noktima ili noktima, a ako postoji ravna površina - na ljepilo. Prije instaliranja sanduka na zid nalazi se oznaku, zidovi su uklonjeni, sama obraza je instalirana. Zaključavanje laminata u dvorcu, prethodno tretirana silikonom.

Dakle, laminatne ploče mogu se montirati ne samo na zidove, već i na stropu. Ovo je praktičan materijal tijekom popravka. Laminat je pogodan za pridošlice u izgradnji. Uz to, možete utjeloviti bilo koju ideju u dizajnu interijera. Na primjer, dizajn ispod kamena izgleda dobro u kuhinji, ispod stabla - u spavaćoj sobi.

Video "Pričvršćivanje laminata na zidu"

Želite li dogovoriti zidove laminatom? Vrlo je jednostavno, pogotovo nakon gledanja ovog koraka video instrukcija.

Čitaj više