Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Anonim

Danas se sat provodi ne samo funkcija za pregled vremena, već i ulogu elegantnog dodatka, zbog čega je njihov izgled vrlo važan. Vjerojatno, malo od vas misli o tome kako stvoriti ručni sat s vlastitim rukama je vrlo uzbudljivo zanimanje. Dakle, uštedjet ćete ne samo novac (nakon svega, dobri sati su značajan iznos), ali i napraviti izvorni dizajn, koji želite učiniti, i što je najvažnije - u veličini.

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Šunke s kožnim trakama

U ovom odjeljku, reći ćemo vam kako napraviti klasični sat s kožnim trakama.

Za to ćemo trebati:

  • Stari sat (ako nemate one na zalihi, kupite najviše proračuna);
  • trake napravljene ispod kože (oko 70 cm, svakako primijetite da širina trake odgovara veličinama originalnog remena za stražu);
  • mali lanac s dekorskim elementima;
  • Probijač rupa;
  • Zakovice.

Nakon što ste prikupili sve što vam je potrebno, možete nastaviti s radom. Dakle, počnimo.

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Prva stvar koju trebate učiniti je ispuniti novu kožnu remen. Usjeva potrebna za posljednju rupu u pojasu. Ako rubovi izgledaju neaktivno i omotajte, definitivno padaju rubove, obično se događa ako je materijal nepretenciozan i imate kožu.

Sada morate dobiti dva dijela od 35 cm remena, izrezati ga tako da jedan kraj ostaje s učvršćivačem, a drugi s rupama. Uzorak na ruci i, na temelju veličina rukama, napravite nestale proreze pomoću rupa. Pričvrstite zakovice.

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Dakle, dobili smo glavni okvir sata, ostaje da bude uređen. Na stranu remena, koja s kopčem, pričvrstite lanac s dekoracijama.

Možete ukrasiti kožne pojaseve pomoću kamena ili rinestona. Ovdje morate pokazati svoju fantaziju, glavna stvar je da je sve u umjerenim količinama i nije izgledala smiješno.

Takav dodatak će ukrasiti bilo koju od vaše slike i daje mu vrhunac, takav model sata će imati samo.

Članak na temu: Brooch to učiniti sami iz perla: Kako napraviti s fotografijama i videozapisima

Za ljubitelje fikcije

Takvi sati definitivno odgovaraju fanovima fikcije i avanture. Koji od vas u djetinjstvu nije čitao romane Julesa Vernea, Alexander Belyaeva? Ova glavna klasa bit će vrlo zanimljiva dječacima. Izvodit će se u stilu steampunk. Možda je najteža stvar u ovoj lekciji pronaći sve potrebne materijale.

Mi ćemo trebati:

  • Stari zglobni sat (možete poduzeti sve);
  • Novo tijelo od mjedi, što je najvažnije, tako da se približava promjeru sata;
  • Disk zaobljenog oblika nehrđajućeg čelika;
  • Stari sat, možete uzeti alarm;
  • Nekoliko kožnih traka (možete zamijeniti s dampingom iz izvoze);
  • Dva klastera sa sata;
  • Probijač rupa.

Nakon što ste stekli sve što vam je potrebno strogo na popisu, možete nastaviti na "izum" satova u stilu Steampunk.

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Uzmite ručni sat i pažljivo uklonite trake od njih. Sada morate riješiti preostale uši na kojima se održavaju pojasevi. Moći ćete se nositi s njom. Ako se bojite ogrebotinu, bolje dajte stručnjaku. Uzmite kuhani disk od nehrđajućeg čelika i preopteresite ga ispod promjera dostupnih sati, poslužit će kao stražnji poklopac kućišta. Sada je potrebno napraviti rupe za pričvršćivanje na sve četiri strane diska.

Za originalnost vašeg sata možete napraviti graviranje, vjerojatno imate dragocjenu frazu koju želite snimiti. Sada postoji mnogo stručnjaka koji se bave graviranjem, pa kada će naše remek-djelo biti spremno, možete pripisati njegovom gospodarstvu. Pa, vratit ćemo se na naš craft. Uzmite alarm ili nepotrebni sat, otvorite kućište i rastavite sadržaj u odvojene dijelove.

U deklariranom stilu bit će vrlo prikladno pogledati različite konfiguracije opreme, ali ako vaš izgled će odgoditi na drugim elementima zanimljivim vama, ne biste trebali zaboraviti na njih, u našem slučaju sve ide.

Rupice s vlastitim rukama pojasa i stiliziranim stilom

Nakon toga, okupite skupinu sata i spustite prednju stranu. Umetnite staklo i širite brojčanik, zupčanike i druge pojedinosti u kaotičnom redoslijedu na njemu. Nakon toga zatvorite kućište pomoću stražnjeg poklopca i napravite ga vijcima. Nositi trake. Napravite jedan novčanik, čija je širina šest cm, a duljina izravno ovisi o širini vaše ruke (zglob). Osim toga, izrežite nekoliko uskih pojaseva. Jednom od njih, s jedne strane, dvije stezaljke na jednoj strani, a na drugoj strani rupe uz pomoć bušenja rupa.

Članak o temi: Appliques za djecu 1-4 klase obojenog papira: uzorci s fotografijama

Utikači se pričvršćuju na takav način da se mogu slobodno pričvrstiti na ruci. Sastavite sat i pričvrstite biranje na uske trake, a rezultirajući satovi povezuju se na širok dio pojasa kako biste dobili narukvicu s kotačićem u sredini. Vaš sat je spreman!

Video na temu

Tematski odabir videozapisa:

Čitaj više