Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Anonim

Ako imate balkon samo u jednom staklenom sloju, pripremite se za činjenicu da će u zimskom razdoblju gubitak topline premašiti 70%. Instalacija metalnog plastičnog stakla paketa će značajno poboljšati situaciju. Da biste ispravno odabrali koji stakleni prozori na balkon, potrebno je analizirati sve vrste prikazane na tržištu i pronaći najbolju opciju.

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Shema uređaja za glaziranje.

Stakleni paketi smatraju se skupnim proizvodima koji uključuju nekoliko listova stakla.

Uz konturu, svi su međusobno povezani koristeći okvire udaljenosti i brtvila, koji tvori zatvorene kamere. Izbor za loggia ovisi o vrsti ograde koju želite dobiti.

Na primjer, zvučna izolacijska svojstva ovise o debljini stakla, broj njegovih slojeva (od 2 ili više), vrijednosti i broja intervala zraka. Dvostruki glazirani prozori s argonom loviji apsorbiraju zvuk u usporedbi s onima koji su ispunjeni zrakom.

Koje staklene prozore staviti na balkon? Uostalom, to je ono što traje oko 80% cijele površine prozora na balkonu (loggia). Izbor najprikladnije opcije riješit će probleme s kondenzatom, očuvanjem šuma i topline.

Standard s konvencionalnim naočalama

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Fiberglass shema.

Dvostruki glazirani prozori se razlikuju u broju naočala. Postoje jednorozni, dvosjed itd.

Jednostruko komora može se staviti na balkone, u kojima nema potrebe za posebnom izolacijom, a soba se neće koristiti kao stambena. U tom slučaju, najbolje je ne koristiti debljinu od 4 ili 6 mm s debljinom od 4 ili 6 mm, kako će se formirati rast leda u kutovima.

Odaberite dvokoljicu na balkonu, ako je potrebno, rješavanje problema ulične buke i održavanja topline. Takvo dvostruko stakleno staklo s 2 različite udaljenosti između naočala služi kao vrlo učinkovita zaštita od buke na ulici.

Double-ostakljeni prozori s 3 i više fotoaparata biraju u slučaju akutne potrebe za zaštitom balkona od gubitka topline ili povećanje zvučne izolacije. Prije stavljanja takvog stakla, potrebno je shvatiti da je vrlo teška - ne svaki okvir je u stanju izdržati ga. Instaliranje takvog dizajna - mukotrpnog rada, za koje neće svaka tvrtka uzeti. Takve propuste vrlo malo svjetla i mogu stvoriti sumrak. Stoga, prije naručivanja, morate razmisliti o laganoj otopini dobro. Osim toga, cijena zbog poteškoća u proizvodnji i instalaciji bit će mnogo više.

Članak o temi: Da li šteta donosi vinilne pozadine na fliesline

Međutim, dvostrukim barakerima s više kamera imaju pozitivne strane. Uz njihovu pomoć, možete čak i bez dodatnih uređaja za grijanje. S obzirom na to gospodarstvo, trošak će se brzo isplatiti. Ne zaboravite da pretjerana nepropusnost nije uvijek korisna. Da biste izbjegli kondenzata, morat ćete redovito provjetravati sobu.

Točano staklo

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Krug glaziranja loggia s plastičnim prozorima.

Ovi dvostruki prozori imaju ista svojstva kao i uobičajena, s izuzetkom svjetlosnog propusnosti. Obično su tonirani dvostruki prozori naručeni za balkone (loggia), koji se nalaze na južnoj sunčanoj strani, ili zbog potrebe skrivanja unutarnjeg svijeta sobe od znatiželjnih očiju.

Dvostruko stakleno staklo na balkonu s zatamnjenim naočalama sastoji se od posebnih vrsta prozirnih kondenziranih naočala izrađenih prema plovka tehnologije. U procesu taljenja dodavanjem metalnih oksida odabrana je potrebna boja. Čaše ovog tipa imaju prilično veliku sposobnost apsorpcije svjetla. Njegova razmišljanja je mnogo manja od običnog stakla na prozoru.

Odlikuje se mekom ugodnom svjetlom vani i iznutra, što se odvija slabo. Zaštita od zračenja sunca dolazi zbog činjenice da je solarna energija adsorbirana.

Najčešće, balkon se bira brončanom bojom za nijansiranje. Treba napomenuti da je boja stakla također ovisi o staklu stakla.

Naočale za uštedu energije

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Shema balkona aluminijskog stakla.

Jednostruko-komorni ili dvostruki prozori s uštedom energije omogućuju učinkovito izoliranje balkona (loggia) i pružaju udobnost u stambenom prostoru. Jednostruka s uštedom energije ima vrlo važnu prednost - lagana težina. Ovaj dizajn je mnogo lakši od analoga od dvoslojnog stakla. Stoga će izbor takvog dizajna biti optimalno rješenje za modele s velikim krilom. Takav stakleni paket neće stvoriti povećano radno opterećenje na priboru, uz održavanje vijek trajanja.

Posebno dizajniran dizajn za balkone (loggia) omogućuje značajno smanjenje težine prozorskog bloka, dok je maksimalna ušteda topline i zaštita balkona od vanjske buke i štetnog solarnog ultraljubičastog zračenja.

Jednokomorsko stakleno staklo s uštedom energije sadrži topli daljinski okvir TPS, razne debljine stakla ispunjena argonskom komorom, solarnom solarnom solarnom, ispunjavanjem srebrnih iona za učinkovitiju uštedu energije.

Topli daljinski okvir (TPS) je plastična udaljenost između dvije naočale, što sprječava prodiranje hladnog zraka u unutarnje staklo i stoga sprječava stvaranje kondenzata.

Različita debljina stakla (unutarnja 4 mm, vanjski 5 mm) razbija zvučne valove, čime stvaraju dobru zvučnu izolaciju. Argon inertnog plina unutar stakla za uštedu energije ometa prodiranje hladnog zraka s ulice i sprječava hlađenje unutarnjeg stakla. To smanjuje kondenzaciju vlage i zadržava toplinu na balkonu. Solarne krema za sunčanje štiti balkon od pregrijavanja, pozadine i namještaja - od izgaranja i stanara - od štetnog solarnog ultraljubičastog zračenja. Ljeti, takav stakleni paket će uštedjeti na klimatizaciji sobe. Ti troškovi često čak i premašuju troškove grijanja.

Članak o toj temi: Plasteliranje samih stropa

Cijena je oko 2 puta više od uobičajenih, međutim, razlika u cijeni će se brzo isplatiti zbog spašavanja sredstava na grijanju. Osim toga, takve strukture smanjuju opterećenje na pribor, čime se proširuje svoj životni vijek. Izvana, takvi dvostruki prozori se ne razlikuju od običnih dizajna. Da biste saznali postoji li u dvostruku oštricu u dvostrukoj oštrici, postavite vatru na utakmicu i pregledavajte odraz plamena u dvostrukom staklu pod kutom od 45 stupnjeva. Količina refleksija jednaka je dvostrukom količini naočala, a refleksija koja se razlikuje u boji od ostalih će se odnositi na staklo s premazom za uštedu energije.

Tonirani film

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Shema balkona s uklanjanjem.

Tonirani filmovi su zajednički naziv svih filmova koji imaju svojstvo filtriranja svjetla. Neki od njih se uklanjaju iz spektra vidljivog svjetla apsolutno uskim dijelovima, drugi - ravnomjerno oslabljuju prolaz svih vrsta spektralnih komponenti. Na svakoj specifičnoj vrsti filma prikazani su koeficijenti refleksiranja, propuštanje lagane i apsorpcije.

Reflektirajući (Filmovi za sunčanje) su zrcaljeni i ugristi. Ako koristite najnoviji tip, sve sunčeve zrake i zrake umjetnih emitera (reflektori, fenjeri) raspršuju se i ne pružaju usmjerenu odraz.

Svi filmovi za sunčanje (i rasipanje, i reflektiraju) imaju transparentnost samo u jednom smjeru - izvana kod kuće. Biti unutar balkona, ostaknuo s dvostrukim prozorima s takvim filmom, možete sigurno gledati okolinu vani, ostajući nezapaženo.

Takve vrste staklenih paketa sposobni su ne samo zaštititi od sunčeve svjetlosti, imaju druga zaštitna svojstva. Kada je staklo guranje, koja je prekrivena čak i vrlo tankim filmom, s šuštanje vjetra uragana ili eksplozije, takva stakla može ispucati, ali neće se srušiti: svi fragmenti će ostati na zaštitnom filmu. Takav film se ne pogoršava na sve pojavu prozora na balkonu (loggia).

Članak o temi: imitacija opeke s vlastitim rukama

Svi filmovi imaju visok stupanj zaštite (apsorpcijski koeficijent do 99%) od štetnih ultraljubičastih sunčanih zraka. Zbog toga, uz njihovu pomoć, možete zaštititi namještaj i unutrašnjost prostorije od izgaranja. Prozorski filmovi se preporučuju poboljšanju okoliša čimbenika prostora ljudi koji žive u zonama s povišenom razinom sunčevog zračenja. Filmovi štite staklo od uništenja visokih temperatura. Na primjer, tijekom požara, staklo prekriveno takvim filmom neće se srušiti dulje od uobičajenog.

Filmovi imaju nekretninu manje akumulirati statički elektricitet. Stoga neće biti akumulacija električnih naknada, štetnih za ljudsko zdravlje. Prašina sjedi na dvostrukim prozorima s toniranim filmom. Od toga se njihov izgled i transparentnost stakla poboljšava, bit će ih moguće isprobati manje često. Antistatičko svojstvo zaštitnih filmova posebno će biti korisni u regijama s vrućom i suhom klimom.

Značajke izbora

Kakav stakleni paket staviti na balkon: razlike

Shema hladnog stakla lože.

Problemi odabira, što bolje stakleni prozori na balkon neće, ako ćete odgovoriti na nekoliko jednostavnih pitanja prije narudžbe.

  1. Koji ste iznos spremni potrošiti na rasporedu balkona?
  2. Koliko je važno napraviti dobru zvučnu izolaciju?
  3. Je li planirano koristiti balkon prostorije kao stambene tijekom hladne sezone?
  4. Je li važno uštedjeti novac na grijanju i klimatizaciji?
  5. Trebam li zaštititi čašu od vanjskih utjecaja: vjetra, šokovi na staklu, ptice i druge?
  6. Je li važno zaštititi mjesto balkona od očiju drugih?
  7. Koliko često ste spremni učiniti čistim?
  8. Trebam li zaštititi namještaj i druge elemente interijera na balkonu iz izgaranja?
  9. Trebate li zaštitu od štetnih učinaka ultraljubičastih zraka?
  10. Koji dizajn težine možete priuštiti instalirati na balkon?

Odgovarajući na pitanje koje staklene prozore staviti na balkon (loggia), nemoguće je ne uzeti u obzir izbor proizvođača i tvrtke koja će instalirati Windows. Uvezeni dobavljači često precjenjuju cijenu, domaće - ne uvijek slijede kvalitetu. U svakom slučaju, naručivanje dvostrukog glaziranih prozora, pažljivo ispitati sve potvrde o kvaliteti, pogledajte ugovor, provjerite sve nijanse jamstvenog servisa. Ne kontaktirajte tvrtke koje nemaju preporuke i ne pružaju određenu radionicu i instalaciju.

Čitaj više