Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Anonim

Tako da unutarnja vrata nisu samo lijepa, već i prikladna, vrijedi obratiti pozornost na dvorac, koji je jedan od najvažnijih elemenata dizajna. Da se ne bi miješali u širokom rasponu proizvoda, mi ćemo dati neke savjete kako odabrati brave za unutarnja vrata.

Odaberite bravu za unutarnja vrata

Karakteristike

Mehanizam za zaključavanje u vratima između soba bit će potreban ako sanjate o samoći i ne želite da se uznemirava. Lako je to učiniti, ali za početak morat ćete odabrati mehanizam za zaključavanje na određenu vrstu platna:

  • Kvalitativno;
  • Pouzdan;
  • Prikladan.

Prije svega, mehanizam za zaključavanje mora biti savršeno uklapanje u cjelokupni dizajn prostorija, ali se ne smije zaboraviti na funkcionalnost mehanizma. Zaključavanje se mora lako otvoriti i zatvoriti, ali u isto vrijeme, to je prilično pouzdan, iako u svom zadatku i ne uključuje zaštitu stanovanja iz prodiranja kriminalaca, jer će se instalirati na unutarnja vrata.

Najčešće brava za unutarnja vrata karakterizira jednostavniji dizajn nego za ulaz. Važno je kupiti mehanizam za zaključavanje iz dokazanih tvrtki s dobrim pregledima, tako da ga ne mora mijenjati u mjesecu operacije.

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Pogleda

Najčešći je mehanizam za zatvaranje mortize, koji je prilično pouzdan i prikladan za korištenje. Zakopnu bravu se instalira izravno u krpu vrata i zahvaljujući tome može se nazvati najtrajnijim i sigurnijim. Modeli s rotacijskom ručkom su popularni, kao i oni koji se mogu podesiti ovisno o strani otvora. No, na kojem od mehanizama za isključivanje, ne biste zaustavili svoj izbor, svakako provjerite je li mehanizam radio jasno i glatko.

Sada postoje dvorci raznih boja rješenja, kao i oni se razlikuju u dizajnu i stilu, što vam omogućuje da odaberete mehanizam za zaključavanje za bilo koji interijer. Neki od njih su opremljeni dodatnim osobljem. Ako niste pronašli odgovarajuću opciju među podnesenim, onda je moguće izraditi mehanizam za zaključavanje za pojedinačni projekt kupca, koji je prilično prikladan, budući da se ne-standardna unutarnja vrata često koriste u interijerima stanova.

Članak o toj temi: Instalacija platbara na prozore s vlastitim rukama

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Magnetski

Magnetske bazne brave su moderna verzija, čiji se načelo temelji na korištenju magneta. Prilikom zatvaranja vrata, magnetizirani dio privlači metalni dio mehanizma za isključivanje, koji je jezik.

Magnetne brave su nekoliko vrsta:

  • Pasivno;
  • Ugraditi;
  • Elektromagnetska, kao što je prikazano na fotografiji.

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Pasivne magnetne brave su prikladnije za ormariće ili slikanje vrste harmonike. Oni su jednostavno instalirani:

  • Metalna ploča je pričvršćena na krila;
  • I do jagnje - magnetski.

Vrata se zatvaraju kada su ploče povezane i otvaraju - kada je isključeno.

Elektromagnetska brava prema mišljenjima pogodna je za i za iskrižje i ulazna vrata, zbog svoje sposobnosti da izdrže pritisak u 1 toni. Može se koristiti čak iu garažama i skladištima. Mehanizam za zaključavanje je ugrađen ili iznad glave na vratima, a u njemu su i mehanički i magnetski elementi. Otvara se s posebnim ključem ili čipom koji isključuje snagu. To je samo za normalno funkcioniranje, takva zaključavanje će zahtijevati stalno napajanje.

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Prednosti

Zašto, prilikom odabira brave, preporučljivo je zaustaviti svoj izbor na magnetskoj verziji:

  • Prvo, njegov rad je šutio. Takav mehanizam za zaključavanje je savršen za vrata dječje sobe, jer će vam omogućiti da ga otvorite i zatvorite, bez straha od uznemiravanja djeteta koje spava s autsajderima;
  • Sljedeća prednost je praktičnost pričvršćivanja. Brava se može napraviti duboko u platnu, što je moguće zbog nominacije magnetiziranog dijela, a položaj mehanizma za zaključavanje neće ometati rad;

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

  • U takvom mehanizmu nema jezika od metala, koji je često uzrok trošenja jahtića i proizvedene buke. U zatvorenom stanju, cijeli mehanizam se nalazi unutar, što jamči nerazumljenost unutar bilo koje male predmete;
  • Takav mehanizam za zaključavanje može se koristiti bez straha da se primjenjuju na platnu vrata u kupaonici, budući da njegov zatvoreni dizajn ne osigurava vlagu u njemu;
  • Najvažnija prednost magnetskog proizvoda je njegova pouzdanost. On će zaštititi vaša vrata mnogo pouzdanija od svog mehaničkog kolega.

Članak o toj temi: Koje povratne informacije ostavljaju kupce o vratima arbole

Montaža

Ako se odlučite za samostasno instalirajte uređaj za zaključavanje, morate biti pri ruci:

  • bušilica;
  • krunu na stablu koja odgovara veličini instaliranog mehanizma;
  • čekić;
  • odvijač.

Ovi alati pomoći će u instalaciji stare i instaliranje novog proizvoda.

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Izrađujemo oznaku

Počinje instalaciju brave s oznakom. Uzmite ovaj proces je odgovoran, jer u mnogim aspektima utječe na ispravnost svih daljnjeg rada i konačnog rezultata:
  • Kada označite, razmislite o parametrima ruke, to jest, uređaj za zaključavanje i ručka moraju biti instalirani na prikladan i članovi vaše obiteljske visine;
  • Mjerenja trebaju odgovarati nalazu ruku u smanjenom stanju, kao što je prikazano na fotografiji;
  • Iako možete slijediti upute ili koristiti uobičajeni način primjene primjenom zaključavanja i izrade odgovarajućih oznaka, kao što je prikazano na fotografiji;
  • Parametri su napisani u uputama: morate mjeriti 4-5 cm od kraja vrata i označite umjesto naknadne instalacije.

Priprema

Sljedeća faza je priprema udubljenja:

  • Uzmite krunu (pero) promjerom šest i napravite rupu;
  • Tada je kruna potrebna promjerom dva, koja, na kraju i u središtu dobivenog otvora, izbušite mali;
  • Nakon što su sve operacije završene, isprobajte zaključavanje i napravite izmjenu s ključem. U isto vrijeme, pobrinite se da su konektori veći od mehanizma ili se drže. Pripremljeno mjesto može se instalirati.

Savjeti Kako odabrati brave za vratara

Montaža

Umetnite mehanizam je jednostavan, jer pružaju posebne zasune. Jedina stvar je da zapamtite da su stezni vijci brzo uključeni, pa se ne preporučuje da ih koristi dva puta.

Možete naići na takav problem kada je ručka instalirana pogrešno, to jest, ispod desnog dijela dizajna, kada je gumb potrebno ispod lijeve strane. U tom slučaju pokušajte preurediti ručku:

  • Da biste to učinili, uklonite oprugu za zaključavanje;
  • Promijenite ručke na nekim mjestima;
  • I pričvrstite proljeće natrag.

Članak na temu: Plastični prozor Pvalio: Što učiniti prvo

Sažimajmo

Često, unutarnja vrata moraju instalirati uređaje za zaključavanje. Do danas je prikazan njihov ogroman izbor s različitim dizajnom i teksturama. Nakon što je ispravno instalirao bravu će raditi tiho i služi mnogo godina.

Čitaj više