Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Anonim

Danas je trend površinske boje vrlo čest. Ali ne uvijek stare površine imaju takve akcije. U toliko apartmana još uvijek postoje stropovi s bijelim. O tome mogu li se takvi stropovi slikati bojom na razini vode i kako će vam reći naš članak.

Odabir boje

Danas, zahvaljujući novim tehnologijama i završnim materijalima moguće je obojiti bijelo strop. Ali tako da je slika uspješno prošla, potrebno je ne samo da se ispravno pripremi površinu, već i pokupite boju.

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Najčešće stropna površina je obojana emulzijom vode. Ali u trgovinama možete pronaći nekoliko vrsta ove boje, što može otežati odabrati. Dakle, kakva bi slika trebala biti oslikana strop? Kako bi se u ovoj situaciji odabrali najprikladnija opcija, morate znati značajke svake vrste vodene boje. To se događa sljedeće vrste:

  • Polivinila acetat. Karakterizira se niskim troškovima, kao i visoka hidrofobnost. Ova riva boja može biti pokrivena površinom isključivo u suhim prostorijama. U isto vrijeme, ispiranje takve površine je isključen.
  • Formulacije na temelju dodataka od lateksa. Trošak takvih rješenja bit će najveći. Ali uz pomoć takve boje vode, moguće je stvoriti glatku i otpornu premaz na različitim vanjskim utjecajima.
  • Akril. Ova vrsta karakterizira visoka otpornost na brisanje. Stropovi nakon obrade akrilne boje mogu se oprati. Upotreba akrilnih pripravaka dopuštena je u svim prostorijama. Još jedna prednost takve boje je njegova dostupna cijena.
  • Grubo. Prije primjene ovog sastava, površina prije pokrova nije potrebna. Za takve boje vode, visoka propusnost pare je karakteristična. Stoga je obrada stropova ove boje relevantna u podrumu i kupaonici.

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Kao što možete vidjeti, postoji širok izbor vode-emulzija. Da biste ispravno odabrali sastav, morate pažljivo pročitati napomenu prije kupnje. Uvijek se prikazuje na strani banke. Zahvaljujući annotaciji, kao i pomoć konzultantu ili prodavatelju, možete brzo odabrati sastav za slikanje stropa. Osim toga, s annotacijom, možete saznati potrošnju materijala na jednom četvornom metru i točno odrediti koliko je boje potrebno za izvođenje slikarskih radova.

Članak o toj temi: Odaberite sušilo za kupaonicu

Priprema

Strop mora biti spreman za obradu njegove vode-emulzije. Štoviše, preporučuju se stručnjaci prilikom slikanja bilo kakvih kompozicija pažljivo uklonite stari završiti. Samo u takvoj situaciji možete obojiti površinu.

Unatoč činjenici da se uklanjanje blaženstva čini složeno zanimanje, ako koristite prave metode metoda pripreme površine, možete ga riješiti relativno lako.

Uklanjanje starog premaza iz stropa pojavljuje se na dva načina:

  • suha metoda;
  • Mokra metoda.

Razmotrite obje metode detaljnije.

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Moda

U ovoj situaciji trebate sljedeće alate:

  • električna bušilica opremljena četkom s četkom;
  • Bugarski zajedno s disk za mljevenje;
  • šmirgl papir;
  • stroj za brušenje.

Metoda kemijskog čišćenja, zahvaljujući primjeni gornjih alata, provodi se vrlo brzo. Ali ima nekoliko nedostataka, zbog čega je vrlo rijetko. Glavni nedostatak ove metode je ogromna količina prašine.

Za obavljanje kemijskog čišćenja u zatvorenom prostoru, potrebno je pažljivo izolirati. To zahtijeva dobru ventilaciju sobe. Budući da će tijekom obrade stropne površine biti formirano mnogo prašine, potrebno je raditi samo u osobnoj zaštitnoj opremi (naočale, respirator). Nakon završetka rada, sva prašina koja je kaljena na podu mora se miješati. Onda morate dobro isprati pod.

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Mokar

Glavna prednost ove metode je minimalna prašina, što je značajno sigurnije za zdravlje ljudi. Iako stručnjaci i dalje preporučuju provoditi takvu pripremu površine u respiratoru. Ali, ali mokra metoda je mnogo duže u vremenu.

Da biste uklonili završnu obradu, trebate sljedeće alate:

  • metalna četka;
  • oštrila mala lopatica;
  • valjak koji ima prosječnu duljinu pilota;
  • sprej;
  • Spremnik za vodu.

Mokra metoda uključuje sljedeće radnje:

  • U početku, potrebno je ukloniti maksimalni sloj blasiranja vlaženjem površine s mlaznicom za pulverizer ili jednostavnim valjkom. Imajte na umu da morate napraviti malo područje imati vremena za pranje izbjeljivanja na njegovo potpuno sušenje.
  • Rješenje treba biti u izobilju, jer će ga vapno aktivno apsorbirati.
  • Kako bi se povećala skiciranje mrlja, potrebno je dodati 5-6 žlica obične sode u vodu i nekoliko žlica tekućeg sapuna.
  • Nakon što se primijeni otopina, potrebno je malo čekati (oko pola sata).
  • Tada možete nastaviti s uklanjanjem stare završne obrade s lopaticom.

Članak o temi: Montaža i zatvarači za kabel

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Ako se neki dijelovi starog završetka ne brišu, ne biste trebali izoštriti pozornost na njih. Bit će moguće vratiti se na njih nakon obrade cijelog stropa i čitati brusnim papirom. Može se zamijeniti četkom za rad s metalom.

Prije slikanja morate pokušati ukloniti glavni sloj izbjeljivanja iz površine stropa. U isto vrijeme, nije potrebno koristiti visoko oštre predmete (dlijeto, dlijeto, itd.), Kao što mogu dovesti do pojave ogrebotina i drugih baznih defekata. Pogotovo ova izjava je važna u situaciji kada se dobro obložen sloj završne igre nalazi ispod Whitelle.

Ako su ogrebotine i rupe otkrivene na stropu, trebali bi biti isporučeni s kitom. Nakon sušenja, sva nastala hrapavost treba zasladiti uz pomoć brusnog papira.

Nakon što je strop postao gladak, potrebno je prije slikanja njezine površine. Prajmer položen prije slikanja omogućit će to postići veću adheziju i jedinstvenu raspodjelu sastava bojenja na površini stropa.

Slika

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Nakon provedenog pripremnog rada, moguće je slikati. Da bi se postigao maksimalni estetski učinak, boja za emulziju vode mora se primijeniti u dva sloja. Imajte na umu da kada se primjenjuje drugi sloj, preporuča se odabrati smjer pokreta s prozora i prema suprotnom zidu. Dakle, moguće je izbjegavati formiranje tamnih mjesta nakon sušenja površine stropa.

Možete koristiti sljedeće alate za boju:

  • Četke različitih veličina. S obzirom na površinu, radite s tassolima cijelo vrijeme će biti neugodno i vrlo skupo u vremenu. Tassole se mogu koristiti za krvarenje boje u zglobovima zidova i stropa.
  • Valjak U ovoj situaciji, valjak će pomoći da se nosi s radom brže i učinkovitije. Za bojenje stropnih specijalnih proizvoda prodaju se s izduženim ručkama. Posebni modeli valjaka također se prodaju za gudanje uglova.
  • Kraspopult. Uz pomoć takvog alata, možete vrlo brzo, visoko kvalitetno i učinkovito obojiti bilo koju površinu.

Članak o temi: Razlike plastičnih prozora

Vjeruje se da se valjka najbolje odgovara za slikarstvo. To je jeftin i s njom ispada glatki sloj boje. U isto vrijeme, to je mnogo prikladnije za rad s njim nego s ostatkom alata.

Kako slikati strop s bojom s vodenim zrakama

Slikanje s pripravcima za emulziju vode u stropu nastaje prema sljedećoj shemi:

  • Otvorite posudu s bojom i dobro ga promiješajte.
  • Ulijte ga u poseban spremnik - ladica.
  • Uređaj valjak u njemu i pritisnite ga na rebrastom stiskanju područja ladice.
  • Nanesite boju počinjući iz krajnjeg lijevog kuta sobe.
  • Premještanje valjka treba ići desno. Nakon toga, smjer se mijenja. Pokreti u obliku oblika su dopušteni.
  • Posljednji sloj mora se primijeniti novim valjkom. Dakle, bit će moguće postići ujednačenost konačne završne obrade, bez tamnih mrlja.

Važno je znati da u procesu izvođenja slikarskih radova u sobi morate isključiti sve nacrti, jer oni mogu deformirati primijenjeni sloj.

Glavni ključ uspjeha je visokokvalitetan začin bijelog pranja i usklađenosti s tehnologijom primjene boje. Kao rezultat toga, nova završna pokrivenost će biti lijepa i poslužit će vam jako dugo vremena, bez promjene vaših kvaliteta.

Video "Slikanje strop s vode-emulzijom"

Iskoristite savjet profesionalnog, i naučit ćete slikati strop s vode-emulzije tako da će imati besprijekoran izgled.

Čitaj više