Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

Anonim

Spavaća soba u boji je vrlo važna, jer je u ovoj sobi koju provodemo većinu svog vremena, odmarajući se nakon teških radnih dana. Da bi se atmosfera spavaće sobe morala opustiti, ne morate samo slijediti savjete dizajnera i općeprihvaćene pravila i kombinirati sve to sa svojim vlastitim željama. Jednostavno i profitabilno rješenje za završnu obradu bit će slikanje zidova. Ali kako odabrati boju? Shvatimo.

Koja se koristi

Prije svega, boja koja se koristi za dizajn unutarnjih zidova treba biti ekološki prihvatljiv. Većina modernih suspenzija sadrži otrovne tvari, koje u procesu isparavanja mogu naškoditi tijelu. Oil sorte pripadaju ovom iscjedku, koji se sastoje od otapala i ulja, kao i emajla proizvedenih od alkidnih smola i otapala.

Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

Umjesto toga, bolje je koristiti jeftine vodootporne boje, jer nema toksičnih tvari u njihovim bazama. Akrilne boje imaju izvrstan omjer kvalitete. Za razliku od prethodne vrste, imaju širok raspon boja i posjeduju otpornost na vlagu. Također vrlo često, vinil se koristi za zidove - to je najskuplja, ali i najkvalitetnija raznolikost. Vinilna boja stvara izdržljivo i izdržljivo premazivanje, što, štoviše, ima sposobnost zatvaranja malog površinskog oštećenja zidova. Zato, ako imate sredstva, bolje je odabrati vinilnu boju - ima ugodnu teksturu, izgleda skupo i ostaje dovoljno dugo.

Odabir boja

Kološka je temeljni trenutak svih popravaka. Nije tajna da su sve nijanse podijeljene na toplo i hladno. Kupaonica tradicionalno je dizajn u plavim i bijelim bojama, kuhinja je sve više zelena i narančasta, ali za stambene sobe, stručnjaci preporučuju odabir tople pastelne nijanse koje neće žuriti u oči.

Članak o toj temi: Zavjese za gardinu i laptop - kako se prijaviti u unutrašnjosti

Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

Bijeli, mliječni, kava, nijanse krem ​​pogodne su za spavaće sobe u klasičnom talijanskom ili engleskom stilu, kao i ako volite stil zemlje ili minimalizam. Za spavaću sobu u luksuznom francuskom stilu, bolje je izabrati terakotu, ružičaste, ljubičaste, ljubičaste nijanse u kombinaciji sa svjetlom stropom i podovima. Visoka tehnologija i minimalizam zahtijevaju oštre kombinacije kontrasta. Cool bijela ili siva bež uparena s bogatom drvenom drvenom bojom je klasična spavaća soba secut u modernom stilu.

Ako ne želite biti ograničeni samo na jednu boju, bolje je razmišljati o dobitnim kombinacijama unaprijed, na štetu od kojih je moguće razlikovati sobu na zoni spavaće sobe i rekreacijsko područje.

Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

Ukrasavina spavaće sobe

Tradicionalna čvrsto slika zidova spavaće sobe je dobro rješenje, ali je moguće napraviti još zanimljiviji s nekoliko metoda dekoriranja:

Šablone. Koristeći šablone, možete dogovoriti potrebne naglaske, kako biste dovršili premaz jedinstveni stil i utjelovili bilo kakve ideje. Leptiri, cvijeće i lišće, ptice, drveće, oblaci, životinjske siluete, svi apstraktni ukrasi i uzorci - sve to može biti ukrašeno vašom spavaćom sobom. Možete kupiti šablone na internetu i građevinskim trgovinama. Osim toga, oni su prilično učinili s vlastitim rukama, ako dobijete uski materijal.

Dekorativna primjena. Uz pomoć spužve, komad drapiranog tkanine ili posebnog valjka s uzorkom, možete postići neobičnu teksturu zidova u samo nekoliko sati. Da biste to učinili, početna površina je prekrivena određenom nijansom, a dekorativni sloj se nanosi iznad boje boje.

Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

Obojena. Ovo je stvar stvarnog profesionalaca - ako ste zainteresirani za slikanje i imati neobične ideje, sasvim je moguće ukrasiti zidove s nekim neobičnim skicama vašeg vlastitog izuma, ili za prijenos gotove slike. Osim toga, ako namjeravate ozbiljno uzeti dizajn sobe, možete pozvati profesionalni umjetnik za slikanje.

Članak o temi: Hard Lambrequen iz dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Spavaća soba na Fenn Shui

Feng Shui je moderan tijek organizacije prostora koji nam je došao iz Kine. Njegove prakse vjeruju da uz pomoć određenih zakona možete uskladiti mjesto, poslati energiju u pravom smjeru.

Feng Shui propisuje odabrati boju slikom spavaće sobe, ovisno o prirodi i mentalnom stanju osobe, u svom životu: Yin, Yan ili Yin-Yan.

Svježe ideje slikaju zidove u spavaćoj sobi

  • Yin je pogodan za ljude koji su budni poslijepodne spavaju noću. U svijetlom vremenu, takve osobnosti su vrlo energični, nisu skloni dan odmora, lako se probudite ujutro, a prikladna shema boja za njih sastoje se od nježnih i laganih pastelnih nijansi.
  • Jan - naprotiv, stvoren za nemirne ljude koji vole dugo spavati, često pate od noći nesanice, a poslijepodne sanjaju o odmoru. Ovdje će odgovarati Bordeaux, toplom smeđoj, ljubičastoj, smaragdnoj zelenoj boji.
  • Ako niti jedan od stilova ne uzrokuje vi jedan-na-jedan emocije, to znači da je bolje odabrati kombinaciju yin-yang, koji oblikuje boju slikovne spavaće sobe od kontrastičnih, međutim, skladnim nijansama: bijela i crna, tamno smeđa i bež , Boja lila i morskog vala.

Općenito, nije potrebno priložiti određenoj ideji slikanja, jer je najvažnije da ažurirani zidovi spavaćih soba zadovoljavaju pojedinačne ukuse vlasnika i bili su apsolutno sigurni za zdravlje.

Video "popravak u spavaćoj sobi"

Zapis pokazuje proces popravka spavaće sobe od "a" do "ja". Nakon gledanja zapisa, možete vidjeti spavaću sobu nakon popravka u smeđim tonovima.

Čitaj više