Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Anonim

Prozori su oči kuće, njihovo stanje utječe na opći pogled na unutar i izvana. Izbor dizajna sustava Windows nije ništa manje važan od odabira boje zidova ili podnog poklopca, jer mogu ili dodavati stil unutarnjeg dijela ili pokvariti. S trenutnim neograničenim izborom materijala možete priuštiti apsolutno bilo koji dizajn. Ljubitelji rukovanja trebali bi naučiti kako napraviti valjane zavjese vlastitim rukama.

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Ne mogu se posvetiti način da vide ciljeve ili zavjese. Pričvršćeni su izravno na okvir prozora ili na bilo kojem otvaranju. U prikazu videozapisa naučit ćete odgovore na sva osnovna pitanja o valjanim zavjesama.

Pros proizvoda

Valjane zavjese nisu jedino ime ovog izuma, također možete zadovoljiti takav izraz kao "zavjese za role". Prije odabira valjane zavjese za vaš dom, trebali biste se upoznati s njihovim prednostima:
  1. Oni mogu biti i neovisni dizajn prozora i dodavanje sastava Gardina ili zavjesa.
  2. Apsolutno nije važno, za plastične prozore ili za drvene da ih koristi.
  3. Za razliku od konvencionalnih zavjesa, valjani prilikom instaliranja na okvir prozora, tako je blizu stakla koje isključiti priliku da pogleda u sobu s ulice, koja je u nekim slučajevima važna.
  4. Za takve zavjese vrlo je lako skrbiti, oni su apsolutno nepretenciozni.

  1. Zavjese će vam omogućiti da lako kontrolirate rasvjetu u sobi, omogućujući vam da se potpuno skrivate od sunčevih zraka.
  2. Jednostavno u upravljanju, raznoliko u svom asortimanu.

Zapamtite da roll-zavjese i rimske zavjese nisu uopće isti. Naravno, oni su slični određenim vanjskim parametrima, ali to se ne mijenja da mehanizam podizanja je fundamentalno drugačiji. Karakteristične značajke rimske zavjese se presavijaju u horizontalnim trakama s užadima, mogu se vidjeti iza ili strane. Zavjese na valjcima prikupljaju se na traci, može se i na okviru sustava Windows i na otvoru.

Članak o temi: Boje za kupanje: sheme za početnike s fotografijama i videozapisima

Savjeti za dizajn

Važno je u skladu s utakmicom između boje namještaja i tekstila. Prilikom odabira materijala za kuhinju ili blagovaonicu, nemojte odabrati tamne tonove, stvorit će mračnu atmosferu, pogledajte apstrakcije ili uzorke s cvijećem. Ali nemojte pretjerivati, od tapeta i od zavjesa treba biti prekrasan sastav, a ne čvrsto platno s istim uzorkom. Neke skladne kombinacije: čokolada i bež, zlatna i krema, zlato i crveno. Za vizualni porast u sobi, svjetlo prozirni materijali će biti prikladni, povećati visinu - vertikalne pruge ili isti crtež.

Južni prozori čine cool hladne boje - od plave, zelene do ljubičaste i sjever naprotiv da izoliraju žute, narančaste crvene i druge tople tonove.

Za visoko solarne prostorije koristite materijal za zamračenje koji potpuno blokira svjetlo.

Ako je, pretrazio sve trgovine, ne možete pronaći nešto prikladno, možete iz tkanine, koji može biti i fine i debele, s bilo kojom bojom i bilo kojim parametrima, samostalno napravite valjne zavjese. Pogotovo za to, pripremljen je naš glavni razred.

Domaće zavjese

Počnimo s pripremom alata i materijala. Trebat će nam bušilica i hack za metal. Budući da ćemo proizvesti role-zavjese, a ne na svim standardnim dimenzijama, to je najbolje, ako je cijev metalik, promjer - 1,8 cm, također trebate poseban nosač za zavjese, prodaje se u građevinarnicama, stick - vilum, ljeplji i tkanina.

Nakon pripreme materijala, prelazimo na mjerenje prozora. Precizno izumrli duljinu i širinu. Sada iz metalne cijevi potrebno je posipati željenu veličinu, još sretnije ako ne morate ništa rezati i metalna cijev odmah će biti željena veličina.

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Kada su poznate dimenzije, raspadajte se, dodajte 2 cm na vrhu i dnu, bit će potrebno za pet. Za čak i mjesto zavjesa, pobrinite se za visak. Donji rub na 2 cm duž cijele dužine i guranje, stavite drvenu štapu u tu rupu, čime se osigurava ravnomjerno opterećenje na tkanini, kao na fotografiji:

Članak na temu: bojan staklo "cvijeće" boje na staklu i papir: skice s fotografijama

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Kupili smo pričvršćuje i umetnuti u metalnu cijev.

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Dobivamo:

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

PVA liner ili bilo koji drugi koji se mogu nositi sa svojim svojstvima s tkaninom koju koristite. Na metalnoj cijevi i na platnu primjenjujemo ljepilo, pažljivo kombiniramo. Da biste spriječili kretanje tkiva na cijevi, bolje je popraviti. Da biste to učinili, možete koristiti dio toplinskog putovanja, vrlo je praktično.

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Za potpuno sušenje, pričekajte dan.

Sada ostaje ispravna instalacija. Na okviru prozora, obavite tragove pričvršćivanja ako se pričvrstite na zid, zatim na zidu. Bušilica popravite ostatke kupljenih zatvarača na zidu. I spojite dizajn.

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Spreman!

Valjane zavjese rade sami iz tkanine za plastične prozore

Ova uputa će vam pomoći da se lako nositi s stvaranjem vlastitih dizajnerskih zavjesa.

Video na temu

Čitaj više