Kako okupiti kupku za kadu?

Anonim

Potražnja za ekološki prihvatljivim materijalima za izgradnju različitih struktura od strane privatnih kupaca danas je prilično visoka: prirodno drvo je estetski, to je jeftin i ima dobre osobine toplinske zvučne izolacije. Međutim, kako bi se saznali kako izgraditi kupku od prijave u odsutnosti iskustva, potrebno je uputiti se na stručnjake u struci: visokokvalitetna maturna montaža podrazumijeva prianjanje na određena pravila.

Kako okupiti kupku za kadu?

Smješten između drva ne posjeduje ne samo na okoliš, već je i opcija proračuna za izgradnju kupke.

Odabir rezanog drveta i pripreme

Najčešće, kada se koriste sastavljanje dnevnika, koristi se borove šume, ate ili ariš. U nekim slučajevima, stablo se kombinira: na primjer, zidovi su izrađeni od bora, a donje krune od ariš, jer potonji ima višu otpornost na truljenje. Ako bi trebao koristiti isključivo zapise o jele, potrebno ih je unaprijed obraditi antiseptičkom sastavu. Za izgradnju okvira visokokvalitetne, prednost treba dati suhom materijalu; U suprotnom, pojava pukotina i drugih nedostataka povezanih s deformacijom vjerojatno neće biti u mogućnosti izbjeći. Nakon donošenja dnevnika, morate pripremiti alate:

Kako okupiti kupku za kadu?

Metode za montažu trupaca.

  • dobra stolarska sjekira;
  • sječivo;
  • Quanka (poželjno drvena, a ne gumena);
  • bušilica;
  • Motorna pila (lagana "takva špilja" najbolje odgovara uskim autobusom);
  • "Šteta": Twin, protrlja krednjak.

Prilikom odabira, možete dati prednost zaobljenim trupcima: izgledaju mnogo privlačnije od njihovih netretiranih "kolega". Međutim, ne znajući temeljito, kako izgraditi log kuću, vrijedi se prisjetiti da je najtrajniji sloj drva bilo kojeg drvnog oblaka bliže kori, a ne na jezgru. Stoga će sirovi dnevnici duže služiti.

Kako odabrati tehnologiju?

Kupka ili sauna iz reza najbolje je na završenoj vrpci s već položenim hidroizolacijom. Ako pogledate način povezivanja dnevnika, možete odabrati dvije tehnologije: rez "u zdjeli" i "u šapi". U prvom slučaju odabire se polukružni žlijeb na krajevima dnevnika, pružajući pouzdano međusobno; U isto vrijeme, završeci trupaca izlaze, za kutove za 20-30 cm. Druga metoda (ona se također naziva "gutljaj") podrazumijeva spojeve šiljcima; U ovom slučaju, ciljevi trupaca ne strše kao kut, koji ne dopušta da ne izgubi duljinu građevinskog materijala. Da biste izgradili kupku, najbolje je koristiti drugu metodu, budući da "zdjela" može postati "kolektor na vodi", koji će dovesti do brzog truljenja crkve.

Članak na temu: Kako odabrati kotla za kupanje

Metode sklopa obloga.

Prije početka izgradnje kupke vlastitim rukama, postojeći zapisi su potrebni da se sjekira i očisti sjekiru na dubinu od oko 1 cm. Prilikom polaganja dnevnika treba biti smješteni u redoslijedu Kolly do vrha. Pokrenite prijavu s donje krune (zove se lajanje), koji bi trebao biti gurnut za 1 Kant, koji osigurava maksimalni kontakt s temeljnom ravninom. Za donju krunu odaberite najderičnije trupce. Zatim, na položenim dnevnicima postavljen 2, hidroizolacija (na primjer, raščlanje). Nakon toga, dva sljedeća trupca postavljena su u položaj okomito na prethodno položen.

Sada je potrebno zabilježiti mjesta kontakta na krajevima i smanjiti (bolje je smanjiti motornu pilu). Da biste osigurali minimalni jaz kada se prikuplja log kuća, u gornjem dnevniku koristeći "značajke" i motorne pile, čine longitudinalni žlijeb. Može biti trokutasto ili polukružno. Za kupku je druga opcija povoljna, što podrazumijeva najbolju toplinsku izolaciju. Kako bi se povećala snaga strukture, potrebno je koristiti drvene lemljene ili patke za dodatnu vezu. To će pomoći izbjeći pretjeranu skupljanje. Koristite bolje završene kontrole od izdržljivih sorti drva. Ugradnja korak - 1 metar, dubina - 1 gornja kruna i 1/3 dio niže.

U ekstremnom slučaju možete prikupiti dnevniku koristeći konvencionalne nokte: njihova duljina trebala bi premašiti debljinu trake. Na primjer, za šipku ili trupce s debljinom od 100-150 mm, bit će potrebni nokti s duljinom od najmanje 250 mm. Potrebno je voziti na takav način da je šešir uvučen s najmanje 30 mm; Inače, kada je sušenje drva, kupka će vidjeti, a čavli će stisnuti gornji dnevnici ili trake (pukotine, pojavljuju se hrđavi bubnjevi). Prije prikupljanja dnevnika, ne zaboravite na izolaciju. Bolje je koristiti organske materijale: prolaz, jute, laneno vlakno, mahovina.

Konačne stupnjeve montaže

Na posljednjem, većina gornje krune je pričvršćena pričvršćena greda. Nakon instalacije možete nastaviti s rasporedom krova, krova. Za gornju krunu odaberite najjače trupce, jer će se krov osloniti na njih. Kada šivate the fronttones, ne zaboravite napraviti vrata s jedne strane: potrebno je ventilirati prostor u potkrovlju. Nakon instalacije krova možete nastaviti do otvora vrata i prozora.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Ako je kupka za kupku prikupljena na zasebno mjesto, ne na temeljima, onda je potrebno ukopati svaki zid.

Čitaj više