Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Anonim

Zbog svoje trajnosti, jednostavan za korištenje, kao i relativno jednostavnu instalaciju, plastični prozori danas se smatraju najpopularnijim. Profesionalci u prosjeku na instalaciji plastičnih prozora troše ne više od 1,5 sata. Ali cijena njihove virtuoznosti nije tako jeftina.

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Plastični prozori su moderni i praktični prozirni sustavi koji održavaju toplinu u hladnoj sezoni ili vam omogućuju odabir optimalnog načina ventilacije u vrućem vremenu.

Većina ljudi traži prilike za spremanje, jer je popravak stana skupa, pa ako postoji slobodno vrijeme, onda se možete instalirati sami. Za to, samo trebate pažljivo ispitati tehnologiju i pravila za njihovu instalaciju. Štoviše, uvjeren je da ne kažete da ako napravite jedan prozor, vještina će se pojaviti i, prema tome, naknadno staklo otvora će biti mnogo brže i bolje.

Prije početka rada trebate znati da se instalacija plastičnih struktura može provesti na dva različita načina, od kojih svaka ima vlastite karakteristike.

Metoda instalacije s raspakiranjem

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Metoda s raspakiranjem. To je da se prozor rastavlja prije instaliranja.

Ova metoda uključuje prije rastavljanja prozora. Za ove štandove se uklanjaju, dvostruko stakleni prozori se uklanjaju iz okvira i, u vrijeme instalacije, pohranjuju se na stranu. Nakon, okvir je pričvršćen na površinu sidrima ili tiplelima. Zatim se sve komponente postavljaju. Treba napomenuti da s takvom instalacijom, prozori se mogu pojaviti u budućnosti i, tijekom demontaže komponenti mogu se pojaviti čipovi, pukotine, koje će na kraju utjecati na izgled. Međutim, ova metoda je ponekad jednostavno potrebna. U slučaju da se stan u kojem se instaliraju prozori nalazi se na visokim podovima, a otvaranje ima velike dimenzije (više od 2 m 2 m), tada je ova opcija poželjna, jer je više podvrgnuto vjetrovima i agresiji vanjskog okruženja , Ovo je najpouzdaniji način. Dodatna snaga se može postići pričvršćivanjem okvira ne s dowel, već dugim sidrima.

Instalacija bez raspakiranja

Metoda bez raspakiranja je da prije instaliranja dvostrukog glaziranog prozora nije potrebno rastaviti.

Ova metoda se razlikuje od prvog u tom slučaju, uklanjanje udaraca i dvostruko staklenih prozora se ne događa, jer okvir nije pričvršćen izravno na put i instaliran je uz pomoć unaprijed određenih pričvršćivača na izvan površine samog okvira. Obično u privatnim kućama je najčešća tehnologija. Ova metoda je praktički bez minusa i koristi se češće nego prvi, naravno, ako ne postoji iznad nijansi. Drugim riječima, ispravan izbor metode će potaknuti takve čimbenike: vrstu izgradnje zgrade, veličina otvaranja, podove, vjetra na prozoru. Osim toga, ako u instaliranom prozoru postoje klizna zaklopke, koje će tijekom kontinuirane uporabe nositi udarno opterećenje na cijelom dizajnu, tada je ova metoda instalacije bolje ne koristiti.

Članak o temi: Klizna vrata u kupaonici i WC-u: Savjeti za odabir

Temeljna pravila

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Plastična shema prozora: 1 - okvir; 2 - Krista; 3 - dvostruko glazirano; 4 - vodootporan; 5 - profil treniranja; 6 - Windowsill; 7 - povezivanje profila; 8 - Dump ploča

Treba napomenuti da ako prekinete pravila o instalaciji, utjecaj na vlage šavove, izravan hit od njih s sunčanim zrakama i oštrim temperaturnim razlikama rezultirat će njihovom uništenjem i, kao rezultat, na gubitak zvučne i toplinske izolacije Svojstva. Prema tome, u ovom slučaju, vlasnik stana će shvatiti razočaranje: umjesto očekivane topline i zvučne izolacije, on dobiva čak i hladniju sobu nego što je bilo prije instaliranja novog prozora.

Nije tajna da angažirani instalateri često omogućuju bruto pogreške, pa ako ne postoji pouzdana građevinska tvrtka ili proračun, ne dopušta vam zaposliti skupe stručnjake, a zatim u ovom slučaju instalacija plastičnih prozora bit će najbolje i pouzdano Opcija, jer će prozori instalirani s ljubavlju, puno vremena će poslužiti. Da biste to učinili, morate istražiti pravila i slijed cjelokupnog procesa instalacije.

Slijed instalacijskog rada

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

PVC okvir Windows sigurno je instaliran u otvoru prozora, uz pomoć bočnih sidra ili montažnih ploča.

  1. Priprema prostorije za popravak rada (namještaj treba biti pokriven zaštitnim filmom, podovi se čisti, na udaljenosti od 2 m od prostora za otvaranje treba biti slobodan);
  2. demontaža;
  3. Priprema otvora: Treba očistiti prašinu, prljavštinu, ne bi trebalo biti izbočine više od 1 cm, sve duboke utore treba izvaditi s gustim izolacijskim materijalom;
  4. Priprema novog prozora za instalaciju;
  5. nanošenje oznaka na okvir gdje će se nalaziti pričvršćivači, kao i otvrdnjavanje rupa na tim mjestima;
  6. Radi rupe za zatvarače;
  7. Razina postavljanja prozora;
  8. izravna instalacija prozora;
  9. Penjanje s montažnom pjenom;
  10. instaliranje niske plime;
  11. ugradnja praga prozora;
  12. Završite podešavanje priključaka i ugradnja ručke.

Korak po korak opis

Instalacija sustava Windows mora se provoditi tijekom dana i ne preporučuje se odgoditi za sutra. Stoga, prije nego što nastavite na posao, morate imati kompletan skup alata koje trebate pažljivo pobrinuti. Usput, nakon što je jednom kupio, takve alati će biti korisni u kući više od jednom.

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Bugarski je univerzalni alat, inače nazvan kutni stroj za mljevenje (USM), koristi se za poravnavanje površina, uklanjanje sloja boje ili hrđe.

Komplet alata:

  • Lobik;
  • građevinski nož;
  • čekić;
  • Bugarski;
  • razina;
  • Pištolj s montažnom pjenom;
  • odvijač;
  • rulet;
  • olovka;
  • Set heksagona;
  • Silikonski pištolj;
  • Perforator.

Materijal:

  • plastični prozor;
  • montažna pjena;
  • Metalni vijci (4 mm) i tikci;
  • zatvarači (ploče za sidre);
  • niska plima;
  • Bijeli silikon.

Članak na temu: Kakvu središnju zaključavanje Odaberite: funkcionalne razlike

Postupak procesa i ugradnje

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

S prozora uklonite kriju. Rastavljajte prozore. Ako je potrebno, demontirati (srušene) padine.

Dakle, soba je pripremljena za popravak i nakon toga samog procesa instalacije počinje izravno. Naravno, prvo morate rastaviti stare okvire. Za to je staklo uklonjeno, u starom okviru, brusilice su izrađene od paprike i perforator se uklanja u dijelovima samog okvira. Umjesto perforatora, možete koristiti Lomik. Ako postoji drveni prozor, rastavlja se sličnom metodom. Betonski prozor se lako uklanja s običnim čekićem. Nakon rastavljanja, površina se mora pažljivo očistiti od smeća i prašine.

Zatim se pripremite za instalaciju. U ovoj fazi važno je znati da ako prozor nije gluh, onda bi svi mehanizmi trebali biti zatvoreni. U suprotnom, prilikom zatvaranja pjene slotova između okvira i otvora, profil ne može biti priča koju će ga polagati. Pravila o instalaciji za plastične prozore kažu da se zaštitni film treba ukloniti samo kada završe završni radovi; Nemojte stavljati kvačice, jer kao rezultat toga može doći do neprikladnog otvora prozora. Također, nakon što su otvori ispunjeni pjenom, prozor bi trebao biti u zatvorenom stanju najmanje 12 sati.

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Zaklopke se uklanjaju iz plastičnog prozora, dvostruko stakleni prozori se uklanjaju. U pripremljenom otvoru, okvir prozora je umetnut i fiksiran na sidrene vijke ili montažne ploče.

Pričvršćivanje treba postaviti na sve strane okvira, tako da je oznaka treba obaviti u perimetriru prozora u koraku od 70 cm. Od ekstremnog zatvarača, alinej mora biti najmanje 10-15 cm. Nakon označavanja Napravljene su pričvršćivači pričvršćeni na okvir koristeći samo-uzorke. (sidrene ploče) tako da je vijak ušao duboko u profil i izvučen u metal (kovrčav kanal), koji je unutar dizajna. Tada je prozor supstituiran na udar, a oznake se izravno na njemu. Nadalje na ovim obavijestima, gdje će se instalirati pričvršćivači, napravljeni su produbljivanje.

Nakon toga, prozor bi trebao biti postavljen. Da biste olakšali taj proces, možete koristiti drvene šipke koje treba staviti pod poprečne dijelove strukture u takvom nizu: prva dva niža, nakon - dva vrha. Kao rezultat toga, okvir prozora treba biti izložen savršeno i horizontalno i okomito. Možete provjeriti instalaciju instalacije pomoću razine izgradnje. Pazite da je okvir točno stoji, možete početi izravno na gori. Ovo je učinjeno s dowlom.

Salves ne obavljaju ne samo dekorativnu ulogu, već posjeduju i hidroizolaciju svojstva, tako da je u ovoj fazi potrebno instalirati ovu stavku. Dakle, voda u budućnosti ne spada na mjesto veze s okvirom, najbolje je instalirati ispod prozora. Ako je to nemoguće učiniti, treba ga izravno fiksirati na okvir prozora (u tu svrhu, samodostatni vijci za metal). Nisu svi instalirani prozori previdjeti ulicu, pa ako je, na primjer, u kombinaciji s kuhinjom ili balkonom, umjesto da se koriste niske prozore.

Članak o toj temi: Baloni u uređenju dječje sobe za radost djece

Zatim, uz pomoć heksagona, potrebno je unaprijed podesiti dodatke na takav način da se krila lako otvori i zatvori. U isto vrijeme, ne bi trebali povrijediti druge dijelove prozora. Nabori moraju ostati nepromijenjeni.

Ugradnja plastičnih prozora: Pravila, slijed

Svi utori između prozora i otvora su ispunjeni pjenom, a u sušenju se izolira.

Nakon toga, potrebno je primijeniti sve utore između okvira i otvaranja tako da u njima nema praznih mjesta. U slučaju da su šupljine i dalje formirane, potrebno je izdržati oko 2 sata i ponoviti oznaku. Pjena nosi i funkciju za pričvršćivanje i izolaciju. Treba napomenuti da postoji "zima" i "ljeto", tako da bi trebao birati ga ovisno o tome kako se doba godine popravlja. Kada se pjena otvrdne, treba ga zatvoriti ili cement-pješčana otopina (1: 2) ili psants, ili ljepilo. To je učinjeno tako da sunčeve zrake ne dovode do nesretnih, jer su oni destruktivni na njemu.

Da biste instalirali prozorske daske, prvo morate podesiti veličinu ispod otvora. Nadalje, trebali biste ga čvrsto premjestiti na stalni profil dizajna, postaviti razinu, a zatim se pjena razvlači ispod prozora. Budite sigurni da stavite pritisak na njega, inače će uplatiti njegov luk. Nakon jednog dana, očvrsnuta pjena je izrezana građevinskim nožem.

Ako postoji zabrinutost da se razmak može formirati između prozorske i okvira, tada se pocinčane ploče u obliku slova Z mogu pričvrstiti prije procjene, što će pomoći u postizanju savršenog prianjanja. Male pukotine su zatvorene bijelim silikonom. Konačna faza u postrojenju plastičnih prozora je ukrašavanje padina, koje se mogu izvesti raznim materijalima i instalacijom dodatnih elemenata pribora: mreža za komarce, stupila je za ventilaciju zraka i zadržavanje.

Česte pogreške

  1. Često se prozor zaboravlja instalirati u smislu razine, a kao rezultat toga, tijekom rada bit će loše zatvoren ili otvoren.
  2. Kada instalirate poteze, nije teško prodrijeti u sobu.
  3. Proizvod netočnih mjerenja, isključujući praznine - čest fenomen koji dovodi do kršenja funkcionalnosti.
  4. Loše kvalitetne oznake šavova dovodi do povrede zvučne i toplinske izolacije, a nalaze se nakon nekoliko godina.
  5. Ako instalirate plastični prozor na slabo pročišćeni otvor, kao rezultat toga, to će dovesti do slabe spojku površine s montažnom pjenom.

Promatranje gore opisane instalacijske tehnologije i bez ponavljanja pogrešaka, prozori od vlastitih ruku će dugo vremena služiti, stvarajući željenu udobnost i udobnost u kući.

Čitaj više