Kako rastaviti vrata brave vrata

Anonim

Obvezna vrata do vrata je ručka, jer je vrlo teško otvoriti i pomaknuti krilu bez njega. Ako govorimo o stanu, a zatim kao isključeni mehanizmi su uobičajene ručke s zasunama - to je dovoljno da se osigura gusto mitanje krila na okvir. Međutim, ako stanovnik sobe želi spriječiti pristup sobi ne samo kad je on tamo, ali onda, kada ne postoji, bez punopravnog dvorca, ne može učiniti.

Kako rastaviti vrata brave vrata

Učenje rastavljanja dvorca

Klasifikacija brave za unutarnja vrata

U privatnim stanovima, složeni mehanizmi se rijetko koriste, jer u tome jednostavno nema potrebe. Međutim, u poslovnim zgradama, potreba zatvoriti svaku sobu je sasvim objašnjeno. U isto vrijeme, vrata u ured su jednostavan dizajn interijera, napravljen, u pravilu, u proračunskoj verziji, to jest, ne razlikuju se u debljini i snazi. Prema tome, uspostaviti prilično kompliciran i teški mehanizam na njima najčešće je jednostavno nemoguće.

Dvorac u takvim slučajevima - kompromis između materijala vodenih vrata i priključaka.

Kako rastaviti vrata brave vrata

Prema vrsti zaključavanja, mogu se podijeliti u dvije skupine.

  • Suwald - pouzdan, ali imaju poštenu težinu. Vrata su fiksirana zaključavanjem suwalds - što više su više, to je teže otvoriti bravu. Za unutarnje mogućnosti, rijetko se koristi zbog velike mase. Fotografija prikazuje uzorak.
  • Cilindar - dobio je ime zbog oblikovanja jezgre - kao cilindar. Zaključavanje se provodi uz pomoć šest autobusa, to jest, dvorac je otporan na pokušaje otvaranja. Međutim, mehanička čvrstoća je mala. Ako je uređaj instaliran na ulaznim vratima, onda bi trebalo ojačati čvrstim oblozima. Za dizajn interijera, cilindarska brava je prikladna jer je nemoguće - lako se montira, nevezu i ima malu masu.

Članak o toj temi: Kako je obnova stolice s vlastitim rukama?

Kako rastaviti vrata brave vrata

Montirani mehanizam zaključavanja na nekoliko načina.

  • Curling je najpopularniji način. Uređaj se sruši u krpu vrata, što mu pruža ograničen pristup. Obavijestite obje opcije s ručkom i bez njega. Fotografije prikazuje morske spojnice za unutarnja vrata.
  • Račun je instalirati zahtijeva pojačanje lista vrata i stoga se praktički ne koristi za unutarnje blokove.
  • Prilog - zatvara se prodajom kroz posebne šarke. Budući da je uređaj potpuno dostupan, njegova pouzdanost je vrlo relativna. Unutar zgrade ugrađuje se u skladišne ​​prostorije i mala skladišta, čija je vrijednost sadržaja mala.

Kako rastaviti vrata brave vrata

Kako rastaviti dvorac s ručkom

To je najjednostavniji mehanizam vrata, tako da ga možete rastaviti vlastitim rukama.

  1. Podignuta je ploča s ravnim završetkom. Ako se pretpostavi zaključavanje da se ponovno koristi, treba uzeti skrb: jednostavno poboljšati ploču na cijelom perimeru, tako da ne oštetite prilikom uklanjanja.
  2. Uređaj s ručkom, u pravilu, ima čep koji zaključava svoj položaj. Potrebno je držati odvijač ili drugi subjekt s suptilnim kraj čepa, a druga ruka pucati pribor.
  3. Dva vijka koji spajaju vanjske i unutarnje fragmente mehanizma su odvrvljeni. Zatim se ručka ukloni s vanjske strane vrata, a jezgra dvorca se ukloni.

Kako rastaviti vrata brave vrata

Kako rastaviti dvorac s okruglom ručkom

Kako bi se uklonio mehanizam s nošnji, obično koristite isti utor koji pruža otvaranje u nuždi. Na fotografiji - uređaj za zaključavanje s NOB-om.

  1. Na prednjoj strani obloge u većini modela formira se rupa. Kada kliknete na njega s oštrim krajem ili posebnom ključem, blokiran je proljetni držač. Ručka se stoga prestaje držati i lako ukloniti.
  2. Tada se dekorativna sluznica podiže i uklanja. On omogućuje pristup vijcima za pričvršćivanje.
  3. Vijci se odvrnu i uređaj je uklonjen.
  4. Ako mehanizam ne uspije, jezgra se ne uklanja, a zatim, najvjerojatnije je uzrokovano blokiranjem tajnog mehanizma. Da biste uklonili uređaj, morate simulirati zatvaranje. Za to je ključ umetnut u ključanicu i uključuje 10-15 stupnjeva. To je dovoljno za uklanjanje brave i uklonite mehanizam.

Članak o temi: Moderiva opcije dizajna s tamnim vratima i laganim podovima

Kako rastaviti vrata brave vrata

Kako rastaviti dvorac bez ručke

Slijed postupaka ovisi o vrsti mehanizma za isključivanje - suvalde ili cilindar. Postoje modeli da mogućnost rastavljanja ne namjerava. Mogu se razlikovati u odsustvu odvijača u kućištu. U potonjem slučaju uređaj može promijeniti samo uređaj, jer će zahtijevati rastavljanje lista vrata.

  • Suwald mehanizam je najlakše održavanje. Uz pomoć odvijača, vijci koji drže mehanizam na krajnjoj strani vrata su odvrnuti. Budući da nema dodatnih blokova ne preuzimaju uređaj, tada biste trebali gurnuti kućište s odvijačem kroz ključanicu. Veza je prilično gusta, ali kada se oslobađa veliki uređaj, možete ga pokupiti i ukloniti.

Kako rastaviti vrata brave vrata

  • Cilindar - kako bi se demontaže iste radnje. Vijak za pričvršćivanje se uklanja s kraja kućišta, a jezgra je gurnuta s jedne i druge strane dok ga ne bude moguće ukloniti. Ako je radnja teška, položaj larvi treba podesiti. Da biste to učinili, morate umetnuti ključ u ključanicu i okrenuti ga dok se ne postavi na takav položaj u kojem se larva lako ukloni.

Na videu, demontiranje zaključavanja vrata prikazana je detaljnije.

Čitaj više