Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Pozitivne značajke smeća
  • Kontra od stropova od drva
  • Stropni raspored iz ploča
  • Proizvodnja sanduka

Drveni stropovi u izgradnji su uglavnom u kupkama, saunama i privatnim kućama. Ovi objekti imaju lagane grede preklapanja i stoga može izdržati samo strop od ploča. Slični tip interijera je znak bogatstva i topline. On stvara u kući ne samo udoban interijer i opuštenu atmosferu, već ima i čistoću okoliša. Ali najveći užitak ćete isporučiti strop iz dasaka s vlastitim rukama.

Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Prije svega, potrebno je pripremiti visokokvalitetnu paro i hidroizolaciju, a zatim se uključiti u instalaciju drvenog stropa.

Ako se odlučite napraviti strop odbora, morate ozbiljno pristupiti izboru materijala i zadržati brojne pripremne radove:

  • Potrebno je provjeriti kako je glatka površina. Ako trebate poravnanje, morat ćete to učiniti primjenom kit ili shuffle;
  • Potrebno je odrediti da li će biti vlažna soba. U tom slučaju, uzima se u obzir da li će se zgrada zagrijati u hladnom vremenu, ako ne, tada takav stropni premaz nije najbolja opcija;
  • Ako postoji mogućnost kondenzata ili izravnog prodiranja vlage na drvenu završnu obradu, izvor je poželjan eliminirati, inače će strop nakon nekoliko godina morati napraviti veliki remont;
  • Potrebno je uzeti u obzir stupanj sunčeve svjetlosti, proces izgaranja ovisi o tome. Tako da materijal nije izložen svjetlu, odabrano je dobro tretirano drvo;
  • Odredite je li toplina i zvučna izolacija važna. Ako je osiguran, onda je prvo bolje montirati grubi završnu obradu, a zatim položiti izolacijski materijal, koji pogodi pokrov od ploča.

Prije nego što počnete izraditi strop, drvene ploče obrađuju zaštitno rješenje koje ne dopušta različite vrste onečišćenja i apsorbira vlagu.

Članak o temi: crno-bijele zavjese u unutrašnjosti soba: dizajnerski savjeti

Pozitivne značajke smeća

Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Drveni dijagram uređaja.

Strop od ploča ima neke prednosti:

  1. Dobro obrađeni materijal ima visoku čvrstoću.
  2. Ima dobru toplinsku izolaciju i zvučnu izolaciju.
  3. Sadašnje stablo daje ugodne osjećaje, ugodne oči.
  4. Instalacija ne zahtijeva posebne vještine i omogućuje stropnu kožu od ploča s vlastitim rukama.

Natrag u kategoriju

Kontra od stropova od drva

Uz prednosti, kao i svaki građevinski materijal, drveni strop ima svoje nedostatke:

  1. Drveni dizajni nisu otporni na mokre klimatske uvjete, pod utjecajem vlage koju mogu deformirati i djelomično ugovoriti.
  2. Ako postoje oštre kapi temperature, ploče će izgubiti početne vrste i također deformirati.
  3. U prostorijama ukrašena drvom, strogo je zabranjeno koristiti čišćenje i deterdženti, jer sadrže kemiju.
  4. Stropni završetak s drvenim materijalom smatra se skupim zadovoljstvom, a time i za osobe s malim prosperitetom ova opcija može biti nedostupna.
  5. Moguće je deformacija nakon nekoliko godina zbog promjene temperature, loše obrade, jake vlažnosti, sve to može dovesti do promjene boje i pojave raznih vrsta buba.

Još uvijek postoji jedna nijansa - to je sposobnost odabira materijala. Kada kupujete ploče, morate uzeti u obzir od kojih dio stabla je napravljen materijal. Ako se ploča izreže iz jezgre cijevi, tada će uskoro puknuti, ali ako s ruba, služi duga usluga.

Za jednostavnost ugradnje pojedinosti o natpisom ne smije prelaziti 25 mm, ali duljina može biti od 1 m do 6,5 m.

Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Alat za obradu ploče: a - eruna; b - predložak Schip "Lastochkin rep"; u - hack za uzdužno piljenje; G - pila; D - lobzik; E - skup vježbi na stablu: 1. središte s ravnom glavom ("Perka"); 2. vijak; 3. spiralna; 4. cork; 5. Zenkovochkoy.

Članak o temi: Kako skinuti kuću izvan: materijal pregled

Prilikom odabira gotovih ploča za uređenje s velikom vlagom, bolje je kupiti ploče koje su već tretirane s vodootpornim posebnim sredstvima sa svih strana, uključujući utore. A kada instalirate, morate ostaviti male intervale za ventilaciju između panela.

Za unutarnju dekoraciju, drveni završni materijal od borove je u velikoj potražnji, budući da je ovo stajalište lagano i izdržljivo, bez ikakvih problema.

Da bi pokrili strop s drvom, koriste se različiti elementi, kao što je ručna ploča, obloge i u rijetkim slučajevima.

Natrag u kategoriju

Stropni raspored iz ploča

Prije izrade stropa, morate uzeti u obzir da će se soba u visini smanjiti za 10-15 cm. Još uvijek morate platiti unaprijed, gdje će se održati ožičenje i biti nalaze se svjetiljka ili drugi električni uređaji.

Pripremni rad.

Da biste pokrili strop drvom, potrebno je pripremiti sljedeće materijale:

Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Mogućnosti oštećenja ploča.

  • Ploča ili obloge od prirodnog drva;
  • Rake presjek 40x20;
  • vijci 2.5x25;
  • Duwel šok 6x60;
  • debela ribolovna linija;
  • Haller ili dekorativna daska;
  • materijal za bojenje;
  • odvijač;
  • Lobik;
  • pila za metal;
  • razina;
  • rulet;
  • čekić.

Prije početka završetka, izolacijski sloj se nadovezuje, koji je izrađen od pare i hidroizolacijskih materijala. Da biste to učinili, trebate sljedeće: ruberoid, montažnu pjenu, nokte, izolaciju i ploču vlakna (ili gipsana ploča).

Strop od dasaka to čini sami: aranžman

Drvena stropna izolacijska shema.

  1. Prva stvar je parna barijera. Za proizvodnju ovog sloja koristi se film za paru ili izolaciju od folije. Jedan od materijala je na stropu između greda duž cijele dužine, uzimajući u obzir visinu grede i pričvrstite ga građevinskim isječicama.
  2. Sljedeći korak je izolacija, njezino potajno na razini s snopom preklapanja. Kao grijač, možete koristiti MINVATU ili Ceramzit, i pjenu. Izolaciju se nameće hidroizolacija.
  3. Slijedite štit, koji se nalazi okomito na stropne grede. Zahvaljujući štitu možete se kretati, bez razmišljanja o stropnim opterećenjima. Prilikom polaganja izolacije u blizini dimnjaka, morate odabrati materijal otporan na toplinu koji može izdržati vrlo visoku temperaturu. Također na mjestu dimnjaka između stropnih greda i izolacije je napravljen azbest brtve.
  4. Ako kuća pruža drugi kat ili potkrovlje, tada se izolacija ne može složiti, ali možete postaviti izolacijski sloj buke. Suhi pijesak ili piljevina se koristi kao ovaj sloj.

Članak o temi: Male panele: Što je to, prednosti i nedostaci materijala

U zaključku pripremnog rada, svjetiljka je proizvedena i samo tada je strop obrubljen posebnim pločama, koji su montirani na principu klapne.

Prije početka montiranja stropa od ploča s vlastitim rukama, morate stvoriti sanduk, koji je izrađen od poprečnog presjeka od 20x40 mm, dok promatramo udaljenost između njih oko 30 cm.

Natrag u kategoriju

Proizvodnja sanduka

Uz pomoć razine, linija se rasteže u sredini i rubu stropa. Dizajniran je za pričvršćivanje tračnica, od kojih je prvi smješten u blizini zida. Rake postavlja okomito pričvršćivanje obloge. Nakon što je svjetiljka instalirana, izmjerite duljinu ploča i pretjerano odrezano.

  1. Najuptimalnija opcija za pričvršćivanje obloge je vijci samozakanja. Da bi se sakrili nosači, pričvršćeni su u žlijeb. Ako ne uspijete sakriti šešire vijaka, možete primijeniti dekorativne vijke, oni će dati interijeru neku vrstu šarma.
  2. Nakon što je strop spreman, mora biti obojen ili prekriven lakom. Još uvijek postoje posebne boje koje daju stropnu prirodnu teksturu oraha, hrasta ili bora. Strop je oslikan, a posljednji moždani udar neće biti suvišan duž površine "nula" brusnog papira za čišćenje površine od slučajnih vena i mjehurića.

Do danas je ukras od ploča postao moderan i na svoj način, i ostaje da razmišlja o tome koji drugi materijal možete napraviti strop tako da donosi samo toplinu i udobnost svakom domu.

Čitaj više