Kako šivati ​​suknju s kadom: uzorak i glavna klasa na šivanju

Anonim

Volite li iglu kako? Nudimo korak-po-korak upute za rezanje i krojenje suknje s kadom

Napravite uzorak suknje s kupkom prilično lako, sada ćete biti sigurni u to. Dakle, mi smo određeni iz željene duljine buduće nadogradnje, prema uskom struku, mjerimo opseg i napišimo mjeru u pola veličine, a zatim je slično mjerenje duž najvišeg dijela bedara. U gore navedenom primjeru čine 60, 36 i 50 centimetara.

Kako šivati ​​suknju s kadom: uzorak i glavna klasa na šivanju

Ovdje je završni pogled na našu suknju s baskijem, uzorak je niži.

Kako šivati ​​suknju s kadom: uzorak i glavna klasa na šivanju

Nacrtajte pravokutnik, konvencionalno ukazujući na kutove slovima A, B, C i d. Side AB i DC su širina suknja, jednaka je 51 cm i sastoji se od 1/2 gipsa kukova plus 1 cm. Oglas i BC strani - to je duljina suknje, jedna je 60 cm.

Mi dijelimo stranu ab na pola, dobivamo točku t, iz koje smo izvršili okomitu liniju na DC. Tako imamo liniju bočne suknje.

Naći ćemo točku A, iz njega downstay 20 cm, označavamo rezultat kao što je L. Isto trebate učiniti s točkama B i T da biste dobili bodove L1 i L2. Kombiniramo točke L, L1, L2 isprekidana linija - ovo je linija bedra.

Sada moramo izračunati dubinu zidanja struka, to je razlika u polu-spajanju bedara i pola spajanja struka, jednak je 14 cm.

Polu dubine (7 cm) Bolje je ukloniti u stranu, 3 cm na prednjoj strani i 4 cm u stražnjem preklopu.

Razumijemo s bočnim pometom: desnu i lijevu stranu t.at mora biti odgođena za 35 mm, to je odgoditi 10 mm odavde i povezati te točke s t. L1 s udarcima, koji su zatim podijeljeni u jednake dijelove, i odgoditi desno i lijevo 5 mm. Provesti dobivene linije u t. 1, 0.5, L1, prema shemi uzorka. Ova faza zahtijeva točnost, provjeri jedni druge s uzorkom.

Članak o temi: pletenje prekrasne pulover za muškarce: shema s opisom

Zatim smo angažirani u prednjem izumiranju (9 cm duga, 3 cm dubina). Nakon što odgađate desno s bočne linije od 5 cm, pokrenite liniju do struka, polog s raskrižja od 15 mm desno i na lijevo. Donji kraj ovog sklapanja uklonjen je lijevo (vidi sliku).

Natrag na stražnji dio leđa (dubina od 4 cm i duljina od 12-13 cm). Odjeljak u Split Rovel, desno i lijevo post 2 cm.

Povezujemo t. 1 i 2 cm je prva linija struk (stražnja polovica suknje), t. 1 cm i 1,5 cm je 2. liniju struka.

Obratite pozornost na uzorke.

Kako šivati ​​suknju s kadom: uzorak i glavna klasa na šivanju

Kako šivati ​​suknju s kadom: uzorak i glavna klasa na šivanju

Bilješka. Kako izračunati radijus uzorak za baskij?

Bit će jednako 1/6 struka u minus 1 cm. Gradimo polukrug, odgađamo iz njega potrebnu duljinu života (ovdje - 20 cm), provodimo još jedan polukrug ispod. Duljina i oblik osnovne koju odaberete, na svoj ukus.

Spreman! Sada i odgovorite na pitanje "Kako šivati ​​suknju s kadom?" Možete reći s povjerenjem "lako!"

Čitaj više