Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Anonim

Znajući kako zagrijati balkon u kući panel, možete visoko kvalitetno blokirati pristup hladnom zraku u apartmanu. Uostalom, s početkom mraza, od tamo prodire u stambene prostore. Možete ispuniti svu rad koristeći širok raspon topline izolacijskih materijala i bez kontaktiranja stručnjaka, odnosno s vlastitim rukama.

Čemu služi?

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Loggia se može pretvoriti u topli ured

Na početku članka već je rečeno da ako izolirate loggiju u kući panel, to će poslužiti kao prepreka za hladnoću s ulice. Također treba podsjetiti da armirani beton ima visok stupanj toplinske vodljivosti, a to negativno utječe na očuvanje topline. Osim toga, korištenje male prostorije može se koristiti na različite načine. Prva opcija je veza na balkonu sa prostorom uz njega. Drugi je uporaba izravnog namjeravanog i dizajna na svom kvadratnom području.

Topla loža će postati izvrsna opcija za odmor i opuštanje nakon radnog dana, idealnu verziju školbora, dajući lekcije ovdje, jer je najbolja rasvjeta prirodna, sunčana. A ako instalirate računalo i radnu površinu, soba se može pretvoriti u izvrstan račun. Općenito, može se reći, opcije za uređenje cijelog skupa. Ostaje mala - izolirajte balkon s vlastitim rukama.

Potreban prednji dio posla

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Warf pod, zidovi i strop

Razmišljajući o pitanju, kako izolirati balkon u panelu s vlastitim rukama, trebali biste procijeniti prednji dio posla koji će se morati obaviti kako bi se postigla namjeravana svrha. Glavne faze su nekoliko:

  • Izolacija s poda.
  • Stropna izolacija.
  • Zidove toplinske izolacije.

Odmah je vrijedno naglasiti da je najbolje izvršiti ovaj postupak izvana. No, u nekim situacijama, instalacija toplinske izolacije izvana je nemoguća. Na primjer, na mjestu apartmana na gornjim katovima zgrade - može biti opasno za život. Nisu svi mogli raditi uz pomoć šuma (ovisno o tome koji se nalazi apartman), ali kako bi se izvukao iz rukohvata tijekom instalacije - izravno oštećenje sigurnosti. Na temelju toga, onda postoje mogućnosti kako izolirati balkon iznutra s vlastitim rukama.

Mnogi balkoni u panelnim kućama izgrađeni u posljednjem desetljeću već imaju potrebnu toplinsku izolaciju. Za ogradu, dizajne izrađene od aeriranih betonskih ploča s unutarnjom kravatom armature. Ako je zid ovog materijala u skladu s klimatskim zahtjevima regije, izolacija neće biti potrebna.

Odabir izolacije

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Biti prije odabira grijača, treba biti unaprijed određeno kako će se provesti toplinska izolacija lože. To je zbog činjenice da za neke vrste posla zahtijeva korištenje određene kategorije izolacije. Stoga su dolje navedene najviše alternativne vrste termalnih izolatora na modernom građevinskom tržištu navedene u nastavku:

  • Mineralna vuna.
  • Polistirena pjena.
  • Ekstrudirana polistirena pjena.
  • PVC pjena.
  • Poliuretan.
  • Poliuretanski mastiks.
  • Bulk Ceramzit
  • Poliuria (poliurea).

Članak na temu: strop od plastičnih ploča to učiniti sami - upute (fotografija i video)

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Glavni koeficijenti koji reguliraju sastav toplinskih izolatora, uobičajeno je uzeti u obzir 3 karakteristike:

  • Gustoća.
  • Toplinska vodljivost.
  • Parry propusnost.

Tablica u nastavku prikazuje prosječne koeficijente ovih kategorija izolacije.

Kategorija izolacijeKoeficijent gustoće, kg / m3Koeficijent toplinske vodljivosti, w / (m * c)Pariry permeabity koeficijent, mg / (m * h * pa)
Mineralna vuna50 - 200.0,048 - 0,0700,49 - 060.
Polistirenska pjena33 - 150.0,031 - 0,050,13 - 0,05
Ekstrudirana ekspandirana pjena polistirena45.0,0360,013
PVC pjena125.0,0520,23.
Poliurni lud30 - 80.0,020 - 0,0410,0 - 0,05
Poliureteni mastiks1400.0,25.0,00023.
Ceramzit (rasuti)250 - 800.0,10 - 0,18.0,50 - 0,70
Poliuria (urea)1100.0,210,00023.

Zagrijavanje lože u kući panela

Prema podacima, možete ispravno odabrati visokokvalitetni materijal kako biste izolirali lođu u kući u kući s vlastitim rukama.

Za točan odgovor na pitanje, kako izolirati balkon iznutra s vlastitim rukama, dovoljno je izvršiti jednostavan postupak. Periodičnost u ovom slučaju ne možete pratiti i izvoditi rad u bilo kojem nizu.

Podrazumijeva se da je loža već glazirana dobrim staklenim paketima.

Podna izolacija

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Jedan od važnih kriterija je kako pravilno izolirati loggia je kompetentna toplinska izolacija poda. To se može učiniti pomoću raznih toplinskih izolacijskih materijala: od rasutog clamzita do mineralne vune ili ekstrudirane polistirenske pjene. U početku, potrebno je staviti drvene zaostaje na pod ili bar, koji se mora obraditi antiseptikom.

Mjesto tzv. Dory izvodi se strogo horizontalno. Pojednostavit će naknadni rad. U oblikovanim stanicama koje se uklapaju (ili izlivene) termički izolacijski materijal. Sljedeća faza, cijelo područje je zatvoreno pomoću šperpločanih listova, iverice ili OSB-a, na koje se nastoji okrenuti vanjski materijal:

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

  • Laminat.
  • Linoleum.
  • Parket.
  • Pločica.

Ukupni aspekt u izolaciji u načinu izolacije na balkonu, je ugradnja toplog poda spojenog na sustav grijanja, ili ugradnju sličnog neovisnog sustava koji djeluje iz direktora elektrona.

Strop za zagrijavanje

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Distribuirati izolaciju u cijelom području stropa

Članak na temu: Zašto perilica rublja ne isprati i što učiniti?

Kako izolirati loggia od zamrzavanja stropnih ploča tijekom hladnog vremena? Potrebno je proizvesti njegovu izolaciju. To je učinjeno ovako: na površini, uz pomoć dokala noktiju, pocinčane suspenzije su fiksirane. Savijanje tehnoloških rubova, kroz njih se potiče ploča za toplinsku izolaciju. U slučaju da je gustoća materijala prilično kruta, moguće je izvesti ovu akciju naizmjenično, probijati jednu rupu. Dakle, provodi se raspodjela izolacije u području stropa.

Kako bi se izolirala loggia iznutra, drveni drv ili pocinčani profil je fiksiran na izbočenim rubovima suspenzije. To se radi na prethodno rastegnutom užetu, koji bi se trebao biti strogo vodoravno, paralelno s površinom poda. Interval između elemenata korijenskog konja ne smije prelaziti 40 cm. Inače, dekorativni materijal može postati pod utjecajem vremena. Položaj trake se određuje ovisno o odabranoj metodi i obliku završne obrade. Ako se, na primjer, koriste PVC paneli, oni će biti fiksirani paralelno s prozorom, korijen bi trebao biti smješten okomita na okret prozora. Za detalje o izolaciji balkona pogledajte ovaj videozapis:

Sljedeće vrste završnog materijala mogu se koristiti kao stropni dekorativni završetak:

  • PVC paneli.
  • MDF paneli.
  • Džin

Prilikom odabira suhozida, imajte na umu da će se u budućnosti morati akumulirati pozadinom, slikanjem ili primjenom dekorativne žbuke, što zahtijeva neke financijske potrošnje, vrijeme i snagu.

Izolacija na zidu

Izolacija balkona je teško zamisliti bez toplinske izolacije zidova. Ako pod i strop mogu imati relativnu pozitivnu temperaturu zbog činjenice da su izolirani od susjeda odozgo iznad ili ispod, zidna particija ide izravno na ulicu. Postupak djelovanja u ovom slučaju je sličan rad na izolaciji stropa. Posebne suspenzije se bilježe na zidu, koji se odbacuju i kroz njih obučene izolacijske ploče. Koristeći polistirensku pjenu ili pjenu, formirani šavovi između panela su poželjni da se uklopi u montažnu pjenu.

Članak na temu: Dvorac Kale: Glavni pregled tvrtke

Slično na stropu, u smjeru, ovisno o odabranom materijalu i načinu njegovog privrženosti, konopac je rastegnut. Prethodno je potrebno učvrstiti 2 ekstremno drvo: horizontalno ili okomito. Na niti su instalirani svi naknadni elementi kruha na kojima je montiran obloge. Za podrezivanje balkona s izolacijom, takve vrste završnih materijala su najčešći:

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

  • MDF paneli.
  • PVC paneli.
  • Džin
  • Prilaženje.
  • Drveni elementi (obloge, brusalni imitacija, plakin).
  • Lažni dijamant.

Kada planirate koristiti umjetni kamen, potrebno je uzeti u obzir da se zbog visoke težine preporučuje samo za balkone koji se nalaze na prvom katu zgrade.

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Kako ispravno i kvalitativno izvoditi izolaciju lože u kući panel bez adresiranja usluga profesionalaca? Da biste to učinili, slijedite određene uvjete i zahtjeve koji koriste materijal. Treba imati na umu da se područje prostorije može značajno smanjiti. To izravno ovisi iz odabrane metode koja se koristi prema vrsti toplinske izolacije i zakrivljenosti zidova, spola ili stropa. Još jedan nedostatak koji je svojstven materijalu moljaca iznutra je stvaranje kondenzata na zidovima ispod obloga. Možete ga riješiti samo ako prenesete izolaciju na vanjsku stranu.

Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Kako bi se kompetentno izvršili izolacija balkona, možete se voditi sljedećim načelima:

  • Nedostaje potreba da odaberete izolaciju otpornu na toplinu, jer je soba suha.
  • Ne preporučuje se uporaba debelog materijala u ovom slučaju. Kada radite, područje će smanjiti u zatvorenom prostoru.

Najjednostavniji materijali za unutarnju oblogu balkona mogu se nazvati takve vrste:

  • MDF - za dekoraciju zida. Ona čvrsto sugerira izolaciju, neće dopustiti njegovo naknadno uništenje i odvajanje od zida.
  • PVC za strop. Materijal je jednostavan u montiranju, fiksacija se provodi pomoću građevinskog trapa.

Kako to ugrijati loggia ispravno, pogledajte ovaj vodič:

Kako bi ispravno izolirali lođu u kućama ploče, potrebno je mnogo vremena i snage. Ali to je vrijedno toga, jer zahvaljujući obavljenom radu možete povećati područje stana nekoliko metara, koji se mogu koristiti s puno koristi.

Čitaj više