Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Anonim

Prije kupnje novog stana u kući, većina potencijalnih kupaca postavlja zbunjenost o pitanju, da li je balkon uključen u ukupnu površinu apartmana. Prezentirana okolnost treba prvenstveno dospjela na nesavršenost tekućeg stambenog zakonodavstva i prilično kompliciranog filistenskog stajališta o terminologiji. Kako bi se nosili s pitanjima, bilo na balkon u ukupnom području i kako izračunati područje balkona treba pažljivo ispitati zahtjeve valjanih regulatornih pravnih akata.

Regulatorni okvir i terminologija

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Kućna sfera građana regulirana je značajnim brojem građevinskih pravila, propisa i propisa koji su sadržani na saveznoj razini, posebno stambenog zakona Ruske Federacije.

Prije izračunavanja područja lože, to bi trebalo biti jasno predstavljeno razlikom između koncepata "generalnog" i "stambenog" stambenog stambenog prostora, kao i razumijevanja pitanja, balkon je uključen u ukupnu površinu , kako izračunati ukupni metra u apartmanu s balkonom, kako izračunati kvadrat balkona i loggia na putovnicu s ukupnom površinom stana, itd. Prikazani uvjeti su fiksirani u čl. 15 LCD RF. Stoga se stambeni prostori smatraju izoliranim prostorima, koji je nepokretna imovina i pogodna za stalno prebivalište građana.

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Na temelju odredbi Dijela 5. navedenog članka, ukupna kvadratura stambenog fonda je zbroj svih područja prostora koji su dio određenog objekta nekretnina, uključujući komunalne sobe, lođu, otvorene terase, balkone itd.

Međutim, izračunati područje pojedinih prostora, njihovi pojedinačni pokazatelji treba uzeti u obzir:

  • Koeficijent balkona i terase - 0.3;
  • Koeficijent loggia je 0,5;
  • Koeficijent verande ili neriješene prostorije - 1.0.

U slučaju redevelopcije svog živog prostora, posebice, udruge kada je loggia kumulativno dio ukupne površine stana zajedno s grijanjem treba uključivati ​​svoj trg u ukupnoj brzini stambenog prostora. Međutim, zajedno s vizualnim i stvarnim širenjem stanovanja, ne smijete zaboraviti na povećanje komunalnih plaćanja.

Važne značajke pri izračunavanju područja novog stanovanja

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Sličnost uvjeta ukupnog i stambenog prostora često uzrokuje značajne sporove pri izdavanju ugovora o prodaji nekretnina. Uz posebnu važnost, pitanje izračuna nominalnog područja uzdiže se prilikom kupnje stana u novoj zgradi. Tako?

Članak o toj temi: Sve nijanse pločice pod opekom za unutarnje uređenje

U skladu s važećim zakonodavstvom u zajedničkim ugovorima o izgradnji, obveza developera na uvođenju stanova od svih onih dijelova prostorija u djelima opisivanja stanova. Prije svega, to je zbog primarne projektne dokumentacije za izgradnju izgradnje.

Svaka konstrukcija stambenih zgrada, kao i opis postupka za ulazak u cjelokupno područje stana pojedinih prostorija, provodi se u strogom skladu sa zahtjevima odnip, sastavljenih na temelju recepata stambenog zakona Ruske Federacije. Prema toj regulatornoj dokumentaciji, kao što je gore spomenuto, izračun kvadrata loggia, balkona, terasa i drugih kontroverznih prostora provodi se uzimajući u obzir odgovarajuće pokazatelje snižavanja.

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Veliki broj beskrupuloznih građevinskih tvrtki u vrijeme privlačenja baze klijenata često zbunjuje buduće vlasnike svoje terminologije, što dovodi do nerazumnog preplaćenog plaćanja zbog nepravilnog broja broja stanovanja. U tom smislu, postupci izračuna trebaju biti jasno podneseni i biti vrlo pažljivi pri određivanju troškova od 1 četvornog metra stanovanja.

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Postoji nekoliko načina za izračunavanje kvadrature. Svaki od njih se međusobno razlikuje od predmeta izračuna odabranog kao osnova:

  1. Definicija stambenog prostora. Najzanimljivija metoda izračuna, budući da se provodi izračun stvarnog područja stana pogodnog za smještaj. Vlasnik stanovanja ne mora preplatiti nerezidentne prostore.
  2. Izračun ukupne površine stanovanja. Predstavljeni marketing moždani udar se koristi u većini slučajeva kako bi privukao kupce. Prema rezultatima izračuna proizvedenog ovom metodom, trošak po kvadratnom metru će biti znatno niži od novčanog ekvivalenta u prethodnom slučaju. Međutim, ispod prekrivača stambenog prostora stječući nerezidentni četvornih metara po istoj cijeni.

U tom smislu, važno je za kupnju stana ili drugog stambenog prostora da se prvo upoznaju sa svim dizajnerskim dokumentacijom, kao i da odluči o vrsti, kvadraturi i troškovima dodatnih prostora.

Primjer izračunavanja područja lože i balkona

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

U većini slučajeva, prilikom postavljanja dodatne prostorije, obratite se dokumentaciji koju izdaje Tehnički ured za inventar u smještajnoj fazi stanovanja. Međutim, brojne situacije se nalaze kada se izračunavanje kvadrature mora dobiti kako bi se dobila relevantna dokumentacija za stambeni prostor, na primjer, prilikom kupnje stanovanja ili s obzirom na buduće ujedinjenje nekoliko prostorija.

Članak o temi: Niša iz suhozida Učinite to sami

Je balkon ili loggia u ukupnoj površini stana

Primjer izračuna područja apartmana

Što se tiče ovog slučaja, kako bi se pronašlo područje, uzimajući u obzir smanjenje, potrebno je uzeti nominalnu vrijednost kvadrata glazirane lože i umnožiti ga na odgovarajući omjer. Trg loggia - 3,5 m2., Spuštanje koeficijenta glazirane lože - 1, tako, ukupna vrijednost područja po plaćanju je 3,5 m2.

Međutim, kako izračunati to područje u slučaju balkona bez greda. U takvoj situaciji izračunavanje se provodi uzimajući u obzir koeficijent jednak vrijednosti 0,3. Tijekom kvadrature od 5 m2. Konačni dnevni boravak za koje bi trebalo izvršiti plaćanje, jednake 1,5 m².

Prilikom donošenja odluke, na primjer, ostakljenjem dodatnih prostora, prvo treba izračunati veličinu buduće naknade. U nekim situacijama, iznajmljivanje se u takvim aktivnostima značajno povećava.

Pronađite ukupni kvadrat stambenog prostora i balkona, kao i uspostaviti područje prostorije u ukupnom području stana ili ne - događaji nisu teški. Kako izračunati područje apartmana uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu, pogledajte ovaj videozapis:

Za uspješnu provedbu potrebno je prvo upoznati sadržaj projekta i stambene dokumentacije (certifikat, putovnicu), kao i vođenu normama postojećeg zakonodavstva.

Čitaj više