Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

Anonim

Samo po sebi vrata ne mogu osigurati nedostupnost stana, za to je potrebno koristiti mehanizam za zaključavanje. Potonji su klasificirani prema stupnju otpornosti na hakiranje, složenost, snagu i uređaj. I ovisno o dizajnu, oni su podijeljeni u dvije velike skupine: mehanički i elektronički.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

Elektroničko zaključavanje

Mehaničke brave.

  • Bolshoe - za ulazna vrata se ne preporučuje, pogotovo ako govorimo o apartmanima. Zatvor se sastoji od jednog ili dva depozita i visoka tajnost ne daje, odabrati bilo koji bravar. Pobijediti Rigel također nije teško.
  • Suwald - zatvaranje se provodi pomoću SUWALD - naprednih elemenata opružnih opruge. Ako postoji više od 6-8, uređaj se odnosi na treću ocjenu sigurnosti. Ključ ima karakteristične proreze raznih dubina, koji se, u slučajnosti i prisiliti suwalds za kretanje. U pravilu, ima velike veličine i težinu, nije baš prikladno za to. Prema mišljenjima nekih stručnjaka, otvorite dvorac Suwald je lakši od cilindra, budući da široko zaključavanje dobro omogućuje da učinkovitije iskoristite pranje ili čak napravite lijevanje. Međutim, Suwald mehanizam se odlikuje visokom mehaničkom čvrstoćom, koja ga povoljno razlikuje od proizvoda drugih kategorija.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

  • Cilindar - element - cilindar ili "Lark" element postavljen u kućište. Mehanizam je opremljen ne manje od šest suvalje i vrlo je otporan na odabir koljena, tipkovnica je mala. Mehanički kôd postavljen je pomoću igle ili podloške i ima od 25 tisuća do milijun kombinacija ovisno o razredu. Osim toga, kombinacija bunara se primjenjuje na ključnu površinu, ponovite što je izuzetno teško prilikom kopiranja.

Nedostatak cilindra je niska mehanička snaga. Teški udarac s maljkom kucaju vijak za zaključavanje, koji zapravo drži samog dvorca. Druga slaba veza - izbočena na ravnini vrata "larva", koja se može izbušiti. Da bi se spriječilo takvo djelovanje, mehanizam za zaključavanje zaštićen je oklopnom oblogom, koja distribuira teret od šoka do lista vrata.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

Elektronske brave - elektromehanička skupina.

Glavna razlika elektroničkog uređaja iz mehaničkog je njezina skrivena lokacija, zahvaljujući kojem su se nazivali nevidljivim. Otkrivanje prave lokacije uređaja samo pomoću posebne opreme. Otvaranje takve brave može i uz pomoć ključeva i bez njih.

Članak o toj temi: Uskrs Cottage Cheera Torta na baki je recept (video)

Uređaji u kojima se pretpostavlja mehanički dio nazivaju se elektromehanički, a ključ i otvaranje je potrebno za upravljanje njima. Kao sustav zaključavanja, mogu se koristiti i Suwald i mehanizam cilindra.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

Opći elektromehanički - u pravilu, implementira opciju cilindra i može se otvoriti s mehaničkim ključem kada je električna energija isključena. Sudeći po mišljenjima, to je najčešći tip elektroničkog uređaja za zaključavanje, te je stoga predstavljen na tržištu od strane najrazličitijih modela: za krila, otvaranje, iznutra, za lijeve i desna vrata i tako dalje , Fotografija prikazuje uzorak.

Mortise - može se odabrati za drvo i za ulazne vrata metala. Za - funkcioniranje zahtijeva samo 12 V. U pravilu, mehanički ključ djeluje u efekt dodatne zatvor koji osigurava otvaranje u odsutnosti električne energije.

Mehanizam za zaključavanje se aktivira na različite načine, prema vrsti od kojih se razlikuju tri vrste uređaja.

  • Električno blokiranje - Za otvaranje ulaznih vrata, morate uvući u tijelo brave dvorca. To se može učiniti ili pomoću mehaničkog ključa ili kada se struja isporučuje na solenoidni svitak.
  • Motor - u zatvorenom stanju, uvlačive riges su pod velikim pritiskom, pa je gotovo nemoguće stisnuti ih. Kako bi se uklonili u kućište u kućište, potrebno je koristiti električni motor - oko 24 V. Najveća primjena dvoraca dobivena su u državnim i bankarskim strukturama, jer pružaju vrlo visok stupanj pouzdanosti. Nedostatak - vrijeme za otvaranje mnogo je veće od sličnih uređaja. Fotografija prikazuje opisani elektronički uređaj.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

  • Solenoid - U ovom slučaju, element za zaključavanje je solenoid jezgra i, u skladu s tim kontrolira samo strujni udar. Nemoguće ga je mehanički otvoriti. Modeli - ove kategorije se odlikuju raspoloživom vrijednošću, ali zahtijevaju početnu struju za manje od 2-3 A.

Članak na temu: Kako napraviti stroj za rezanje pločica s vlastitim rukama

Elektronske brave - elektromagnetski

Osnova dizajna elektromagnetske nevidljivosti je magneti. Oni pružaju zaključavanje ulaznih vrata, držeći prekid trake. Maksimalna retencijska snaga, prema GOST, je 500 kg.

Hack dvorac u kojem nema mehaničkih dijelova, vrlo je teško. To je da je ova vrsta proizvoda najizrazitiji za primjenu ime nevidljivog, budući da je njezino mjesto na bljeskanju vrata ne može biti vizualno uspostavljena, zbog odsutnosti ključanice. Odaberite model s vlastitom baterijom u slučaju isključivanja struje. Mehanizam za razbijanje uređaja može biti različit.

  • Digitalni - odgovarajući kod se unosi na ploču i, kada se poklopila s kontrolom, vrata se obrnute. Na foto - elektronički koda.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

  • Ključ ili mapu s magnetnom trakom - magnet odgovora služi kao identifikacijski element.
  • Remote - otvara se prilikom pomaganja konzoli ili mobilnom telefonu.
  • Dodirnite - u apartmanima i privatnim kućama se koristi iznimno rijetke. Otvaranje ulaznih vrata nastaje samo nakon usporedbe upravljačkog elementa - mrežnice oka, papilarni uzorak, s podacima uključenim u bazu podataka uređaja.

Elektromagnetne brave su podijeljene u dvije glavne skupine.

  • Držanje - najčešće se proizvodi u nadzemlju. Jednostavno postavljanje - preporuča se postaviti na vrh ulaznih vrata, a stanje krila ili okvira vrata ne ovisi. Deformacija platna, petlja, prirodno skupljanje zidova, koji uzrokuje izobličenje, ne utječe na rad uređaja. Nedostaci uključuju fenomen preostale magnetizacije, koji stvara prijetnju neuspjeha. Fotografija prikazuje elektromagnetski mehanizam za zaključavanje.

Kako odabrati elektronske brave na ulazna vrata

  • Sklone - prema stručnim pregledima smatraju se pouzdanijom opcijom: male izbočine prilikom zatvaranja su u odgovarajućim utor za zatvaranje, osiguravajući odbitnu snagu. Ali zahvaljujući istoj osobi, klizna nevidljivost je izuzetno zahtjevna na veličini jaza između okvira vrata i weba. Ugradnja takvog dvorca zahtijeva značajno iskustvo.

Članak o toj temi: Udaljenost od WC školjke do zida

Video pokazuje rad elektroničkih uređaja za zaključavanje.

Čitaj više