Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Što je ploča mjehurića zraka?
  • Dizajn glavnih značajki
  • Upute za korak po korak za izradu ploče mjehurića

Ploča za mjehurić, s vlastitim rukama je spremnik izrađen od trostrukih ili pleksiglasa povećane snage. Oba materijala imaju slična svojstva, dakle, bilo koji od njih, ispada jednako dobre ploče mjehurića vode. U takvom spremniku, voda ili zračni tokovi su u trajnom kretanju, zbog čega se stvara dojam malog vodopada. Ovaj dekor element savršeno se uklapa u bilo koji interijer. Gotovi proizvod je prilično skup, a ne za mnoge na džepu, tako da ploča mjehurića, sa svojim vlastitim rukama, neće biti samo divan ukras sobe, ali također će uštedjeti značajan iznos novca.

Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Dizajn ploče za zračnu mjehurić neće biti mnogo težak. Dovoljno je napraviti podij na kojem će biti sama ploča, a poklopac.

Što je ploča mjehurića zraka?

Možete napraviti ploču mjehurića vlastitim rukama, no za ovo morate dobro raditi. Ako je moguće, ona bi trebala biti dostupna na malim strukturama kako bi razumjeli fiziku mjehurića. Ploča mjehurića vrši se vlastitim rukama koristeći sljedeće alate i uređaje:

  • Stanično organsko staklo;
  • vinil crijevo;
  • ljepilo;
  • tihi kompresor;
  • osvjetljenje;
  • Jednostavno prskalica.

Kao što možete vidjeti, ploča mjehurića se skuplja iz jednostavnih i pristupačnih elemenata. Dizajn uključuje podij (na njemu je na njemu ploča fiksna), poklopac koji štiti sustav od ulaska u stranih predmeta odozgo, i samog panela.

Jedan od najvažnijih dizajnerskih elemenata, bez kojeg ploča za mjehurić zraka neće tako učinkovito izgledati, je pozadinsko osvjetljenje.

Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Crtanje ploče mjehurića vode.

Razmislite što želite pozadinsko osvjetljenje koju želite instalirati na panel učiniti sami. Također odaberite optimalnu vrstu pozadinskog osvjetljenja.

Članak o temi: Popravak slušalica

Najekonomičnija opcija je LED. Međutim, oni su sposobni naglasiti vodu ne više od 30 cm. Zato postoje ljudi koji su odlučili napraviti mjehurić vlastitim rukama čine izbor u korist LED rasvjete na temelju korištenja neonskih svjetiljki.

Oni moraju biti opremljeni RGB kontroler, zbog čega će se kontrolirati rasvjetna kontrola. Takvo pozadinsko osvjetljenje može se instalirati u gotovo svakom dijelu dizajna.

Natrag u kategoriju

Dizajn glavnih značajki

Da biste razumjeli specifičnosti rada ovog dizajna i samostalno okupili panel, trebate, prije svega, upoznajte se svojim glavnim elementima. Glavni element je stanični dvoslojni akril. Da biste stvorili zračnu ploču, može se koristiti materijal debljine od 16 mm, širok 980-1200 mm i duljine do 7 m.

Kraj staničnog akrilnog lista je zatvoren s jedne strane. Samo ako je ovo stanje ispunjeno, ploča mjehurića će raditi. Na kraju smicanja potrebno je zalijepiti prozirno dno ploče mjehurića od akrila. Ovo koristi posebno ljepilo. Nalazi se na dnu koje su nametnute najvažnije funkcije, naime: povećana rigidnost i brtvljenje dizajna zraka-mjehurića. Osim toga, ovaj dio osigurava pričvršćivanje LED-a i nesmetan protok rasvjete u tekućinu s mjehurićima.

Također, injektori su također pričvršćeni na ovaj element. Njihova funkcija leži u doziranju komprimiranog zraka u kanale instalirane unutar ploče i napunjena vodom. Injektori moraju posvetiti posebnu pozornost, jer Rad cjelokupnog sustava izravno ovisi o njihovoj kvaliteti i pouzdanosti.

Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Tehnički parametri modularne ploče mjehurića: 1 ploča mjehurić; 2-top kućište; 3- mala slova; 4- cijevni naklopljeni D25mm - 4pcs.

Nema manje važnih od mlaznica, je kompresor zraka. U pravilu, visina mjehurića je najmanje 2 m. Kako bi se ispumpao zrak kroz takav sloj vode, bit će potrebno instalirati obični akvarij kompresor, ali snažnije i ako je moguće, najmanje bučni uređaj.

Članak o temi: Savjeti o korištenju baterija 18650

Ako je potrebno, kompresor se može ugraditi ne na samom ploču, a na nekoj udaljenosti, povezuje ga s dizajnom s zrakom crijevo malog promjera, položenog u plinth ili kućište montaže. Između crijeva i ploče mjehurića potrebno je uspostaviti nepovratni ventil koji će spriječiti propuštanje iz kanala.

Panel možda nema vlastito pozadinsko osvjetljenje. Međutim, samo instaliranjem LED osvjetljenja možete postići maksimalni vizualni učinak. Dizajn je opremljen kontrolerom koji će vam omogućiti da postavite kombinacije boja i stvorite zanimljive i neobične mogućnosti za naglašavanje mjehurića zraka.

Razmislite o načinu na koji ukrasite svoje ploče oko perimetra i kupnju pouzdanih zatvarača.

Natrag u kategoriju

Upute za korak po korak za izradu ploče mjehurića

Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Dijagram uređaja ploče mjehurića.

Prije svega, morate instalirati jedinicu za napajanje, kompresor i sustav za aeraciju u podij buduće ploče mjehurića. Tu je i umetnut modul pozadinskog osvjetljenja s RGB kontroler i provjerite ventil. Ako postavite kompresor u gornji dio strukture, provjerite ventil neće biti potrebno. Nakon uključivanja kompresora, tekućina će ostati na istoj razini bez ikakvog spuštanja na cijevi.

Paleta je izrađena od prozirnog organskog stakla, čime se osigurava potrebna vidljivost pozadinskog osvjetljenja. Kako bi se osigurala postojanost stanja vodenog stupca, ostavite malo vode u paleti. Spustite cijev kompresora. Zbog ove cijevi, mjehurići će pasti u rupe pleksiglasa. Mnogi domaći majstori suočavaju se s tipičnim problemom u akumulaciji zraka na jednom mjestu. Da biste spriječili takvu situaciju, upotrijebite akrilnu prskalicu, u kojoj prvo trebate napraviti rupe. Vrlo važna točka je regulirati izlazne rupe u svim cijevima. Zahvaljujući tome, možete postaviti željenu veličinu mjehurića.

Unaprijed za lokaciju spremnika. Tijekom vremena, voda će ispariti. Taj se proces neće izbjeći, jer Osigurajte da je apsolutno nepropusnost ploče mjehurića nemoguće. Najmanje manjih rupa i pukotina će se održati u bilo kojoj situaciji. Spremnik možete postaviti na vrh ili dno ploče. Za veću udobnost opremite dizajnerski ventil. On će olakšati spuštanje stare vode.

Članak o temi: Tumben pod umivaonikom

Bubble ploča s vlastitim rukama: korak po korak upute

Shema distribucije pozadinskog osvjetljenja u ploči mjehurića.

Možete sami napraviti ploču mjehurića, ali morate biti strpljivi i po mogućnosti, jer Ovo je dovoljno dugo. Morate biti najsretniji i uredni, jer Proces proizvodnje panela ima mnoge važne nijanse, kao što su: brtvljenje strukturnih elemenata, sastav tekućine, pozadinskog osvjetljenja, dovod cijevi itd. Najbolje je popuniti ploču mjehurića čistom destiliranom vodom. Ne bi trebalo biti smeće. Profesionalci se preporučuju da dodaju glicerin u vodu. Zahvaljujući njemu, mjehurići će biti bolji da se odbijaju jedan od drugoga. Međutim, važno je to dodati točno onoliko koliko vam je potrebno. I nevlasnik, a poprsje u ovom slučaju će dati isti negativan učinak.

Sada znate što se ploča mjehurića sastoji od kako to učiniti sami i što platiti posebnu pozornost na proizvodni proces. Ovo je težak dizajn, na kojem će stvaranje morati raditi lijepo. No, minijaturni vodopad stvoren vlastitim rukama koštat će nekoliko puta manje od gotovog analognog trgovine. Ako postoji vrijeme i želja, zašto ne pokušate. Dobar posao!

Čitaj više