Peći za kupanje

Anonim

Peći za kupanje

Danas sve više i više ljudi preferira rusku saunu kupku. Međutim, mnogi neće napustiti tradicionalne kupke i nastaviti svoju izgradnju. Veliki udio u uspjehu takve tvrtke igra peć i reći preciznije, njegov ispravan uređaj. Crteži takvih peći mogu biti najrazličitiji, ali načela njihovog uređaja su približno ista.

Shema peći s visinom vrhunskog rasporeda.

Odabir materijala za peći

Ovisno o odabranom materijalu, crtež, tj. Dizajn peći može se razlikovati. U svemu do nedavno, izbor je nedvosmislen - crvena cigla. Međutim, danas postoji pristojna alternativa ciglenim pećima - metal.

Da biste razumjeli što je bolje, trebali biste ih jednostavno usporediti. Možete usporediti u nekoliko kriterija:

  • načelo rada;
  • vrijeme grijanja;
  • sigurnost operativne;
  • učinkovitost;
  • Broj troškova gašenja.

Peći za kupanje

Slika 1: Crtanje pećnice od opeke.

Dakle, crtež ciglene peći pretpostavlja prisutnost nekoliko odjeljaka, to jest, vatrogasci, mjesta za kamenje, dimnjak. Slika 1 prikazuje shematski crtež pećnice od opeke.

Princip rada je vrlo jednostavno. Prvo gorivo gorivo, zatim se koristi parobrod, budući da je peć dovoljno za toplinu, tako da može zadržati toplinu neko vrijeme nakon peći. U slučaju najzgodne peći, proces izgaranja može se nastaviti. Dakle, vatrogasni ciklus se može ponoviti. Takav se proces naziva periodični.

Što se tiče metalne peći za kadu, onda je sve malo drugačije. Crtež ima o istom sastavu, to jest, peć, mjesto za kamenje, dimnjak cijevi. Slika 2 prikazuje približan dizajn metalne peći.

Međutim, načelo operacije razlikuje se zbog karakteristika materijala. Budući da metal ne može zadržati dugotrajnu toplinu, onda proces uporabe počinje u procesu ložišta. A kako bi se održala konstantna temperatura, peć mora stalno spavati. Zbog toga se načelo djelovanja metalne peći može nazvati kontinuirano.

Članak o temi: cigla polaganja vlastitim rukama

Princip rada uzrokuje rezultate u sljedećem indikatoru - vrijeme zagrijavanja. Budući da dizajn opeke ima dovoljno velik kapacitet topline, a zatim nakon početka procesa izgaranja, može se dati toplinu okoline tek nakon nekog vremena. To dovodi do činjenice da možete koristiti kupku s pećlištem od opeke tek nakon 4-5 sati, to jest, potrebno je unaprijed proulirati unaprijed.

Peći za kupanje

Image 2: Design metalne peći.

Metalna peć također treba preliminarno zagrijavanje, ali je u stanju zagrijati zrak u kadi u samo 1 sat do normalne temperature. To znači da možete koristiti kupku gotovo odmah nakon početka peći.

Ako usporedite sljedeći znak, od opeke ima bezuvjetnu prednost. Stavljanje metalne peći, trebali biste se pobrinuti za sigurnost požara, jer je snažno zagrijan metal izvor povećane opasnosti. To se ne može reći o cigli. Na visoke temperature, ne zagrijava se i zapali nešto praktički ne sposobno.

Ako uzmemo u obzir oba peći za kupku sa stajališta ozljede, onda cigla izgleda privlačnije. Možete dobiti opekline od zagrijanog metala, samo ga dodiruju, ali dobiti opekline, dodirujući ciglu, vrlo je teško. Zbog toga je crtež metalne peći za kadu često, osim glavnih elemenata, još jedan - okrenuta od cigle.

Važno je napomenuti da kada se koristi od cigle, dizajn metalne peći se ne mijenja, kao i načelo njegovog rada.

Što se tiče područja zagrijavanja, pećnica od opeke, velika količina topline u sebi, može ga dugo dati okolini. To znači da je postupno u stanju zagrijavati vrlo velike prostorije. Metalne peći daju svu toplinu gotovo odmah, što znači da se brzo hladno. Dakle, oni nisu sposobni zagrijavati velika područja.

Članak o toj temi: Kako odabrati vrata kupaonice i WC-a

Peći za kupanje

Alati koji mogu biti korisni za opeke.

Metalne peći se bolje koriste u malim kupkama. Korištenje velikih peći za velike prostorije je neugodno: učinkovitost se ne povećava, ali potrošnja goriva se povećava nekoliko puta.

Posljednji kriterij usporedbe je trošak troškova gašenja. Najjednostavnija metalna peć je vrlo jednostavna za proizvodnju. Štoviše, cijena ovog procesa praktički nije potreban. Postoje samo materijalni troškovi.

Što se tiče građevinske peći, troškovi njegove izgradnje znatno je veći. To je posljedica i troškova cigle i vrijednosti rješenja.

Važno je napomenuti da dimnjak opeke pećnica mora imati indirektan izlaz. Mora sadržavati poteze, odnosno da ima posebnu strukturu.

Takva struktura omogućuje vam da bolje održavate toplinu i stoga povećava učinkovitost samog pećnice. Međutim, možda neće napraviti takav dizajn, a ne svatko tko podrazumijeva dodatne troškove za privlačenje stručnjaka.

Zaključak Izlaz

Kao što se može vidjeti iz usporedbe, metalna peć ima više prednosti od opeke. Osim toga, pod određenim uvjetima, svi nedostaci mogu biti eliminirani.

Uređaj metalne peći s vlastitim rukama

Peći za kupanje

Temelj za masivnu opeku pećnicu.

To će zahtijevati sljedeći alat:

  • Bugarski s rubnim i brusnim krugovima;
  • Stroj za zavarivanje;
  • Bušili s bušilicama za metal različitih promjera;
  • Drugi ograničeni alat.

Materijal će zahtijevati sljedeće:

  • metalne listove s debljinom od oko 4-5 mm;
  • petlja za vrata;
  • cijev za dimnjak;
  • Kamenje.

Počinje proizvodnju činjenice da se napravi metalna oznaka. Prvo se određuju veličinom peći i dizajna. Na primjer, peć nad kamenjem može imati drugi odjeljak za vodu. Često je spremnik za vodu zavaren sa strane, dok mjehurići prostor i spremnik imaju ukupni zid za brzo grijanje.

Članak o temi: Kako povezati magnetski starter

Dakle, rezanje komada metala željene veličine. Zatim nastavite za zavarivanje. Prvo, tri zida su zavarene, a zatim unutarnje particije kuhaju. Najniži sektor je dizajniran za ložište. Particija se stavlja na njega, u koju je cijev kipuće, kroz njega će proći dim. Kamenje će biti položeno na particiju oko stalne cijevi. Poklopac je odmah zavaren, jer će ga staviti na cijev će biti teško ako je visoka. Od gore navedenog kamenja može biti još jedan odjeljak za vodu.

Bolje napraviti spremnik sa strane. Zatim nakon zavarivanja particije i cijevi su zavareni četvrti zid. Nadalje, još tri zida zavare se na jedan od lateralnih zidova, dna. Nadalje zavarene ili zavijaju petlje i stavite poklopac spremnika.

Nakon toga napravite vrata na prtljažniku peći i na odjeljku s kamenjem, za koje su potrebne rupe željene dimenzije u zidu.

Čitaj više